//Handhaving D1 een feit!

Handhaving D1 een feit!

Na een zeer spannende wedstrijd in het subtropische bad te Beilen is de klus geklaard! We blijven in de D1 zwemmen. Dit is een puike prestatie van de hele ploeg. Iedereen zwom weer zo hard ze konden en dat leidde soms tot het onwel worden van enkele zwemsters!

De wedstrijd startte met de 4x50m wissel jongens. 0nze superjonge ploeg deed het prima, Tiamo van der Veen opende met 35.01, Robin van der Burg nam t stokje over, Flynn Peeks zwom een mooie vlinder en Olivier Wilbers maakte het karwei af. Ze bleven met 2.26.11 mooi onder de inschrijftijd. Daarna zwommen Julia Redzimska, Loïsa van der Veere, Madelon Verheul en Emma Ham op de 4x 50 vrij naar een tijd die nipt boven de inschrijving was.

Jasmijn Sterken won de 50m vlinder, voor Carlijn Gruppen en Dachen Haaijer. Marit van der Burg haalde 3 seconden van haar tijd af, Imre Bouwland snoepte er ook weer iets van af, Sofie Vos was al een sneller. Esmee van der Tuuk kwam ziek  in het bad aan, we hebben haar weer naar huis gestuurd. Maar wat een spirit! Jordey Thole won de afstand bij de jongens, Tim Zuurman werd 3e. Julia werd 3e op de 200m vrij, met een klein pr! Emma traint minder , maar bleef redelijk bij haar tijd en haalde mooie punten binnen. Almyra Santing verbeterde zich met ruim 4,5 seconden tot 2.54.63. Elisa Kranendonk had wat moeite met de keerpunten, haar 3.29.62 zal volgend seizoen verpulverd worden! Olivier werd met een klein pr 2e, Robin zat prima op zijn tijd.  De jongens zwommen sowieso een prima wedstrijd! LoÏsa en Madelon eindigden bijna gelijk op de 100m wissel, Ilse Bentum haalde bijna 3 seconden van haar tijd af, ze heeft nu 1.32.20 staan. Ondanks ziekte in de week voor de wedstrijd zwom Jo Ann Mulder prima op haar inschrijftijd. Lana Faham haalde ruim 10 seconden van haar tijd af! Flynn werd 3e op deze afstand, Tiamo 5e. Beide jongens zwommen een pr! Martine Verheul verbaasde zichzelf met een pr op de 100m rug. Donna Annakotta bleef wat boven haar tijd. Lindsey Kremer blijft zich verbeteren, nu weer 2 seconden eraf. De grootste verbetering was voor Sam van Wijngaarden, ondanks restklachten na een longontsteking mooi 15 seconden eraf!! Super Sam!! Cai Mink bleef in een mooie stijl net boven zijn tijd. Op de 200m wissel zwommen José Emmink en Jet Burema voor de punten, beiden bleven ruim onder de vervangende tijd. Darryl Lubbinge won de afstand in een goede 2.18.72, geweldig gezwommen! Sander Hoogeveen was tevreden met zijn 5e plek en tijd. Beiden haalden veel punten.

Na de pauze (oh wat was het heerlijk koel bij de pauze drankjes!!) won Carlijn de 100m vrij in een prima 1.13.46!! Jasmijn en Dachen werden 2 en 3. Jordey won bij de jongens en Tim werd weer 3e.Julia werd 2e op de 50m school, Emma was de 2e puntenzwemster. Elisa haalde ruim 2 seconden van haar tijd af, Almyra snoepte ook weer iets eraf, netjes gedaan! Olivier werd 3e, Robin tikte als 4e aan. Madelon en Jo Ann zorgden op de 200m rug voor de punten.  Ook Loïsa zette een goede 3.26.50 neer. Helaas werd Ilse ( onze snelste zwemster)  gediskwalificeerd  op een keerpunt.  Fijn dat alle andere ook onder de vervangende tijd zwommen!! Tiamo was super blij, hij haalde  met 2.36.72 de limiet!!  Flynn snoepte iets van zijn tijd af en werd 3e. Martine en Lindsey zwommen beiden met een pr voor de punten op de 100m vrij. Lindsey verraste zichzelf met 1.20.40 en Martine klokte 1.14.50, geweldig dames! Sam en Donna verbeterden zich ook en bleven ook onder de vervangende tijd, dus er is altijd backup!  Cai zwom een mini pr, maar elke verbetering is er een, hoe klein ook! José en Jet lukte dat niet op de 50m vrij, maar haalden wel lekker wat punten binnen. Darryl knikte zich naar de winst (super mentaliteit Darry!!!) en Sander is niet zo van het sprinten…. En traint ook wat minder (is meer bezig met Triatlons) maar harkte mooi nog punten binnen.

Estafettes als afsluiting is altijd een geweldig verbaal spektakel.  Robin, Flynn, Tiamo en Olivier mochten eerst aan de bak voor de 4x50m vrij, ze wonnen de afstand ruim. Op de allerlaatste 8x50m vrij moest Tiamo direct weer als startzwemmer aan de bak. En hij was nog sneller nu! Julia dook as 2e het water in, ook zij zwom sneller! Olivier zwom een prima 32.37, Loïsa haalde het maximale uit haarzelf , Robin dook onder de 32! Jet had het zwaar en Darryl knalde naar 24.92, José k was blij met haar 32.28

Fanatiek aangemoedigd door de ploeg eindigden we als 3e, maar dat was verwacht. Na een welverdiend ijsje voor de aanwezige zwemmers kunnen we terugzien op een mooie competitie! Op naar volgend jaar