//Top weekend voor Junior de Bruin bij Swim Cup in Eindhoven

Top weekend voor Junior de Bruin bij Swim Cup in Eindhoven

Afgelopen weekend kwamen er voor ZPC Hoogeveen acht zwemmers in actie bij de Swim Cup Eindhoven. Junior de Bruin was daarbij heel succesvol maar toch was er nog een kleine teleurstelling. Hij bleef op de 50m vlinderslag zeshonderdste 0.24.67. boven de limiet 0.24.61.die nodig was voor de Europese jeugd Kampioenschappen die dit a.s. zomer worden gezwommen in Helsinki.

In de ochtend series bleef hij daar met 0.25.37. nog ver boven maar in de finale klopte het bijna allemaal en snelde hij naar een geweldige tijd. Dat deze teleurstelling niet zijn prestaties in de weg stonden was wel duidelijk want op zaterdag zwom hij de 200m vlinderslag in een mooie 2.09.25 en op zondag zwom hij in de ochtend de 100m vlinder naar 0.56.34 waarmee hij in de finale s’avonds nog een keer mocht startten en daar een hele mooie 0.55.81 neerzette. Al zijn tijden betekenden nieuwe Drentse records en zijn tijden waar hij in Nederland bij de heren goed kan meedoen terwijl hij nog jeugdzwemmer is.

Hij was niet de enige die goed presteerde want Thomas Kappe en Niels van Eck die al bij de heren zwemmen, zetten dit weekend persoonlijke records neer en dat is niet altijd gemakkelijk. Thomas Kappe ging op zijn 100m vlinderslag twee keer sneller, in de morgen 0.58.63 en in de finale later die dag naar 0.58.31.dit deed hij ook op de 50m vrije slag. Zijn 100m schoolslag ging naar een nieuw p.r. 1.08.57 , daar was het Niels van Eck die met 1.05.16 op deze schoolslag in de middag de finale mocht zwemmen, maar daar helaas net boven zijn tijd bleef 1.05.87. Niels benaderde zijn top tijden op de andere slagen en zwom op de 100m vrije slag een nieuwe tijd van 0.51.86 wat een Drents record was.

Alinda Dingshoff was niet zo goed op dreef dit weekend op haar favoriete afstanden de vlinderslag. Wel zwom zij op de 50 en 100m vlinderslag nieuwe Drentse records, maar dit waren geen nieuwe persoonlijke records. De eerste dag ging ze op de 100m rug, wat ze vaak als bijnummer zwemt naar een fors p.r. in de ochtend 1.05.54 en deed dat in de finale nog een keer met 1.05.31.

Vrijdag, de eerste dag van de Swim cup kwamen Mirthe Schenkel en Erwin Heinsius naar Eindhoven om hun favoriete 200m schoolslag te gaan zwemmen en beide deden dit niet onverdienstelijk. Mirthe zwom in de series een p.r. van 2.43.73 en mocht met deze tijd de finale zwemmen waar ze weer sneller ging naar nu 2.42.77. dit was een Drents record meisjes 15 jaar. Erwin zwom de 200m schoolslag net boven zijn beste tijd, maar mocht dit in de finale nog een keer proberen en daar ging het wel wat sneller naar 2.32.54 maar bleef net boven zijn beste tijd.

Owen Peeks kwam de vrijdag ook naar Eindhoven maar hij ging voor een hele andere afstand en wel de 1500m vrije slag. Vorig weekend zwom hij nog de 2000m in ons eigen 25m bad en nu dan de 1500m in een 50m bad. De tussentijden bleven gelijk en hij zwom gewoon elke 50m, dertig banen lang 0.34 en kwam uit op een tijd van 17.15.14 en deze tijd was een dik p.r. en goed voor een nieuw Drents record.

Sanne Hofman die op de weg terug van veel blessure leed is, zwom in Eindhoven heel wat afstanden bij de paralympische ploeg en daarbij kwamen redelijke tijden op de klok, maar ze zal nog veel wedstrijdritme moeten gaan opdoen voor ze weer terug is op haar oude niveau.