//Gebroeders Peeks goed op dreef bij zwemwedstrijd in “de Dolfijn”

Gebroeders Peeks goed op dreef bij zwemwedstrijd in “de Dolfijn”

Zondagmiddag bij een thuiswedstrijd lange afstanden in “de Dolfijn” waren het Owen, Mac en Flynn Peeks die erg goed op dreef waren. Mac Peeks behaalde met 18.46.02 de limiet op de 1500m vrije slag met een p.r. van 21 seconden, waardoor hij op 6 april mag startten bij de Nederlandse Kampioenschappen junioren in Den Haag. Daar worden op die dag de lange afstanden afgewerkt bij de jongens en meisjes junioren en zal daar zeker deelnemen.

Owen Peeks zwom een hele mooie 1500m, hij zal bij de jeugd op de Nederlandse Kampioenschappen deze afstand gaan zwemmen, maar moet daar nog tot juni mee wachten. Wel zal hij bij de Swim Cup in Eindhoven 13 t/m 15 april deze afstand gaan zwemmen en dan moet dat in het 50m bad gebeuren. Flynn Peeks zwom vandaag de 400m wisselslag voor de eerste keer en deed dat in een mooie tijd van 5.59.95, daarnaast zwom hij op de 800m vrije slag een dik   p.r. van 17 seconden naar 10.54.31.

Zij waren niet de enigen die indruk maakten, want dat deden ook Charlotte en Olivier Wilbers die beide heel goed zijn in de lange afstanden. Charlotte is sinds haar terugkeer van Tenerife al in een geweldige vorm en ging nu op de 800m vrije slag vijf seconden sneller naar een geweldige tijd van 9.40.72 en de 400m wisselslag ging nu naar 5.26.31. Olivier zwom de 800m vrije slag net iets sneller dan zijn inschrijftijd, maar deze afstand zwemmen ze niet heel vaak en is moeilijk om in te schatten hoe snel je moet vertrekken, volgende keer zal ook hij de 1500m vrije slag moeten gaan zwemmen.

Leeftijd genoten Tiamo van der Veen en Charley Blide zwommen eveneens de 800m vrije slag waarbij Charley net boven haar tijd bleef en Tiamo een p.r. van 38 seconden zwom. Charlotte en Charley zullen beide op 6 april in Den Haag de 800m vrije slag zwemmen bij het NJJK en dan kijken hoe hoog beide kunnen eindigen.

Voor Jasmijn Sterken, Carlijn Gruppen, Cai Mink, en Jordey Thole was het vandaag de eerste keer dat ze de 800m vrije slag zwommen. Moeilijke afstand voor kinderen van 11/12 jaar en dus werd er vandaag nog wat voorzichtig begonnen maar kwam er bij iedereen een mooie tijd op de klokken.

De nog jongere kinderen van 9 en 10 jaar gingen vandaag voor de 400m vrije slag en daar mooie tijden voor Dachen Haaijer, Imre Bouwland, Esmee van der Tuuk, Sofie Vos en Marit van der Burg, met voor de meesten een dik p.r. Ilse Bentum die iets ouder is zwom de 400m vrije slag hier mee en ging daar met een p.r. van 78 seconden wel een stuk sneller dan de tijd die ze had staan.

Mirthe Schenkel ging op haar 400m wisselslag tien seconden sneller, daar waren het Miron Schimmelpenning, Robin van der Burg, Julia Redzimska, Dominique Dingshoff en Leah Annakotta die deze afstand voor de eerste keer zwommen en daarnaast allemaal nog de 800m vrije slag zwommen met mooie tijden. Sander Heinsius zwom de 400m wisselslag op zaterdag voor de eerste keer in een mooie tijd, maar vandaag ging dat weer sneller naar nu 5.54.16. waarna hij op de 800m vrije slag 12 seconden van zijn beste tijd haalde en nu 11.00.28 op de klok zette.

Wiktoria Redzimska liet weer zien een hele goede zwemster te zijn met een mooie p.r. van twee seconden op haar al snelle inschrijftijd van 5.16.41 naar nu 5.14.75. Darryl Lubbinge verbeterde zich op deze zware afstand naar 5.03.07 en daar kan hij tevreden mee zijn. Nu gaat de voorbereiding op het NJJK lange afstanden beginnen en voor sommigen het trainen richting de Swim Cup, maar de focus voor de meeste zwemmers ligt richting Dortmund, waar we een tweedaagse wedstrijd gaan zwemmen.