//Goede thuis ronde in “de Dolfijn” voor ZPC Hoogeveen

Goede thuis ronde in “de Dolfijn” voor ZPC Hoogeveen

Dit weekend stond er voor de zwemmers van Hoogeveen de laatste ronde in de Hoofdklasse op het programma. Samen met vaste competitie partners “ORCA”uit Leeuwarden en “de Dinkel” uit Denekamp ging de ploeg de strijd aan.

Begonnen werd er met de 4 x200m vrije slag heren waar Hoogeveen een goed team kan opstellen en Junior de Bruin, Owen Peeks, Niels van Eck en Thomas Kappe de klus klaarden en net achter de Dinkel bleven.

Bij de meisjes 400m vrije slag waren het Charlotte Wilbers en Dominique Dingshoff die beide met een mooie p.r. voor de punten zwommen,waarbij de tijd van Charlotte 4.39.16 een nieuw Drents record was, maar ook Senna van der Veen en Charley Blide gingen naar een nieuwe tijd.

Later in het programma zwommen deze meisjes nog de 100m schoolslag en daar Charley en Charlotte die de punten binnen haalde met voor Charlotte weer een dik p.r. Leah Annakotta zwom samen met deze meisjes beide afstanden waarbij ze net boven haar beste tijden bleef. De jongens in deze leeftijd begonnen met de 100m schoolslag en Mac Peeks en Sander Heinsius zwommen beide een hele mooie race waarbij er voor alle twee en dik p.r. op de klok kwam. Bij de 400m vrije slag was het Sander die zijn tijd met achttien seconden verbeterde, waar Mac al een geweldige tijd heeft staan en nu weer sneller ging.

Voor de dames stonden er vier afstanden op het programma en één daarvan was de zware 200m vlinderslag waar Simone Krans en Alinda Dingshoff de punten pakten, Alinda haar tijd van 2.21.10 was een nieuw Drents record. Bij de 200m wisselslag gingen beide weer voor de punten waarbij ze dicht in de buurt van hun beste tijd zwommen en weinig lieten liggen. Bij de 50m vrije slag en de 100m rugcrawl was het Mariet Koster die hier nog steeds als ondersteuning voor de dames een paar afstanden voor haar rekening neemt waar dan Alinda de ene keer en Simone de andere keer de punten met haar binnen halen.

Bij de heren heeft Hoogeveen een ruimere keuze en daar is het Jeroen Lorius die ondanks weinig training het team niet in de steek laat en vandaag zelfs nog de zware 200m vlinder voor zijn rekening nam. Hij deed dit samen met jeugdzwemmers Junior de bruin met daarnaast als derde zwemmer Erwin Heinsius. Bij de 200m wisselslag Niels van Eck die diep moest gaan en de trainingsarbeid op Tenerife nog niet helemaal verwerkt heeft en het zwaar had vandaag, maar toch een goeie tijd zwom. Thomas Kappe pakte de punten bij de 50m vrije slag en de 100m rug, waarop Jeroen Lorius zelfs nog een mooi p.r. zwom. Maik Huser zwemt dit jaar voor het eerst bij de heren, hij was erg gedreven vandaag op goed te zwemmen, hij zwom ver voor het veld uit en zette daarbij op de 200m wisselslag een nieuwe tijd neer.

Bij de meisjes 2003/2002 stond de 200m schoolslag en de 100m rugcrawl op het programma en daar Mirthe Schenkel die samen met de jonge Miron Schimmelpenning de punten binnen haalde met als derde zwemster Manon Tiggelaar die een mooi p.r. op de 200m schoolslag zwom. Bij de jongens in deze leeftijd Josse Reinders, Bjorn Kokkelkoren en Raoul Witten die naast de 200m schoolslag ook de 100m rug zwommen waar Josse en Raoul mooie p.r.’s zwommen.

Owen Peeks en Coen de Lang waren beide heel goed op dreef en al zijn ze nog niet helemaal uitgerust van de training stage op Tenerife, ze lieten zien dat het hele goede zwemmers zijn met geweldige races en tijden. Bij de dames in dezelfde leeftijd Wiktoria Redzimska die geen hinder leek te hebben van een zware training stage op Tenerife want zij zwom haar p.r.’s aan flarden. Bij de 200m rugcrawl een dik p.r. van drie seconden en bij de 100m vrije slag bleef ze net boven de één minuut grens steken. Kyra Wooldrik zwom bij de 200m rug drie seconden sneller en haalde met Wiktoria samen de punten binnen. Daar was het Anique Coelingh die als derde zwemster dicht in de buurt van haar tijden blijft en een goede rugcrawl zwom.

Nu moet de ploeg afwachten wat de eindstand gaat worden en word er door getraind naar de swim cups die in april gaan komen, met daarbij voor de junioren de Nederlandse Kampioenschappen lange afstanden.