//Limiet wedstrijd in Drachten

Limiet wedstrijd in Drachten

Bij een limietwedstrijd in het 50m bad van Drachten werd door de zwemmers van ZPC Hoogeveen goed gezwommen. Zo wie zo de hele groep die net terug is gekomen van Tenerife waar ze twee volle weken getraind hebben ging mee en voor deze zwemmers stond er weinig op het spel. Zij zijn nog niet genoeg uitgerust om nu al geweldige tijden te zwemmen maar voldeden aan de verwachtingen met voor sommigen mooie tijden.

Owen Peeks en Coen de Lang waren goed op dreef op vooral de wat langere afstanden en dat gold ook voor Junior de Bruin die zijn favoriete afstanden, de 100m en 200m vlinderslag zwom. Alinda Dingshoff oogde nog vermoeid maar zwom des al niet te min een nieuw Drents record op de 400m vrije slag met 4.37.99.

Voor de jongste in het gezelschap Charley Blide kwam er met 6.15.64. een limiet op de klok, bij de zware 400m wisselslag. Zij zwom deze afstand voor de eerste keer en dat in een 50m bad maakt het nog zwaarder, maar ze sloeg er zich goed doorheen. Verder mooie tijden voor Julia Redzimska, Robin van der Burg en Flynn Peeks die moeten gaan proberen om limieten te zwemmen voor de Nederlandse junioren Kampioenschappen, maar zullen dan nog wel iets harder moeten gaan.

Charlotte Wilbers liet vandaag weer zien dat er met haar bij de Nederlandse Kampioenschappen wel rekening gehouden moet worden. Zeer sterk zwom ze op de 100m en 400m vrije slag en de 100m rugcrawl waar op alle afstanden een nieuw p.r. op de klok kwam en liet zien dat haar harde trainen op Tenerife beloond gaat worden. Wiktoria Redzimska zwom een mooie 400m vrije slag waarbij ze clubgenote Kyra Wooldrik net voor bleef. Niels van Eck, Darryl Lubbinge en Maik Huser zwommen een goede 100m schoolslag, waarbij de tijden voor nu goed waren.

Mirthe Schenkel die helemaal voor het zwemmen gaat en naast het trainen daar ook mee bezig is, laat zien dat dit nodig is om goed en gedreven te zwemmen. Met een mooie 100 en 200m schoolslag, wat haar favoriete afstanden zijn zwom zij naar mooie tijden, op de 50m vrije slag kwam er een nieuwe tijd op de klok. Mac Peeks heeft een hele goede tijd gehad op Tenerife en gaat daar zeker de vruchten van plukken en zwom vandaag al een nieuwe tijd op de 50m en 100m vrije slag.

Simone Krans had vandaag zware afstanden gekozen, zij heeft veel plezier in het zwemmen, zet hier niet alles meer voor aan de kant, maar blijft de club steunen met haar goede zwemmen.Erwin Heinsius had een zware middag waarbij op zijn laatste afstand de 200m schoolslag toch nog een mooie tijd zwom. Senna van der Veen heeft zich op Tenerife goed ontwikkelt en ervaren dat zij hard kan zwemmen, de 100m vlinderslag zag er goed uit en daarbij kwam er een kleine p.r., ook de 400m vrije slag ging een stuk sneller dan haar tijd die stond. Thomas Kappe sprintte op de 100m en 50m vrije slag naar een acceptabele tijd maar zijn 400m vrije slag zag er een stukje zwaarder uit.

Miron Schimmelpenning heeft een mooie schoolslag maar de limieten voor haar zijn zo scherp dat dit een moeilijke uitdaging gaat worden, maar de aanhouder wint en zij heeft een ideale zwemlengte wat nu nog een beetje tegen haar werkt omdat ze daardoor de kracht nog mist. Manon Tiggelaar zwom voor haar doen een goede wedstrijd maar komt nog te kort voor de limieten, die naarmate ze ouder gaat worden niet heel veel sneller zullen gaan worden dus voor haar nog kans genoeg om daar bij in de buurt te komen.