//Mooie prestaties van ZPC zwemmers tijdens SwimKick-minioren wedstrijd

Mooie prestaties van ZPC zwemmers tijdens SwimKick-minioren wedstrijd

Op zaterdag 10 maart werd deel 3 van de SwimKick-minioren wedstrijden in Hoogeveen gezwommen. Bij deze wedstrijden zwemmen de SwimKick-zwemmers (de jongste zwemmers die nog geen 100 meters zwemmen) en de minioren zwemmers (de jongste zwemmers van 2010-2006) samen in één wedstrijd. Vroeger waren deze wedstrijden apart, maar doordat er maar weinig SwimKick-zwemmers in het Noorden zijn, is dit samengevoegd.

Vandaag kwamen er van ZPC 25 zwemmers aan de start. Het lukte deze zwemmers om met 47 persoonlijke starts in totaal 29 PR’s te zwemmen. Cai Mink verbeterde vandaag het meest, hij zwom met zijn 400 meter vrije slag maar liefst 30 seconden van zijn PR.

Rose Norde (2009) zwom vandaag voor het eerst deze wedstrijd. Zij is net een paar weken geleden van de voorselectie naar de selectie gegaan en traint nu in de groep van Mariët. Vandaag zwom zij nog met de SwimKick mee, omdat zij anders de 50 meter vlinderslag al zou moeten zwemmen. Rose begon vandaag met de 50 meter schoolslag. Dit deed zij heel knap, met een mooie slag onder water na de start en ze tikte aan in 1.10.34, een dik PR van elf seconden. Ook kreeg ze hiervoor nog een zilveren medaille.

Na de pauze mocht ze de 50 meter vrije slag nog zwemmen. Ook hierbij zwom ze weer heel netjes, maar probeerde ze ook goed tegen het water te duwen. Ze tikte weer als tweede aan in een mooie tijd van 1.02.64, een PR van zes seconden.

 

De andere meisjes van deze leeftijdsgroep (minioren 2-3) zwommen de 100 meter schoolslag en de 50 meter vlinderslag. Deze laatste afstand hadden Femke ter Horst (2010) en Anna Venema (2009) nog nooit gezwommen, maar dit deden ze vandaag heel knap. Ze bleven goed golven en tikten allebei in een hele goede tijd aan. Nienke Koster (2009) had deze afstand al wel vaker gezwommen en zij wist een heel mooi PR te zwemmen van vijf seconden, 54.19. Nienke werd tweede en Femke derde in 57.12.

Op de 100 meter schoolslag zwommen de meiden alle drie een mooi PR. Nienke zwom vier seconden van haar tijd, nu 1.59.46 en werd derde. Femke zwom zes seconden van haar PR en werd vierde in 2.07.96. Anna zwom drie seconden van haar PR, maar doordat zij vlinderslag benen onderwater deed na haar start, werd ze helaas gediskwalificeerd.

 

De jongens minioren 2, 3 en 4 zwommen vandaag ook de 50 meter vlinderslag en de 100 meter schoolslag. Jay Wesseling (2009) en Levi Hendriksen (2009) zwommen een hele nette vlinderslag, maar bleven allebei net iets boven hun PR. Jay werd tweede in 57.47 en Levi derde in 58.28.

Justin Hutten (2009) zwom de 50 meter vlinderslag nog niet, maar wel de 100 meter schoolslag. Dit deed hij heel mooi en hij tikte aan in 2.05.88, een PR van twee seconden. Jay werd op deze afstand ook tweede in een hele goede tijd van 1.50.54, een PR van vier seconden. Levi werd helaas gediskwalificeerd, omdat hij twee slagen onder water deed.

 

De meisjes minioren 4 zwommen vandaag de 200 meter wisselslag en de 50 meter vrije slag. ZPC heeft in deze leeftijd (2008) zeven meisjes. Esmee van der Tuuk is er sinds 1 maart bij gekomen. Zij zwom hiervoor bij KSN (SG). Op de 200 meter wisselslag zwommen bijna alle meiden een PR. Dachèn Haaijer tikte als eerste aan in een mooi PR van 3.11.58, zes seconden sneller dan haar vorige tijd. Esmee werd tweede in 3.20.00, ook een mooi PR van bijna vijf seconden. Sofie Vos werd knap derde in 3.42.04, net iets boven haar vorige PR. Joy ten Hoove zwom deze afstand voor het eerst en dat deed ze erg goed. Ze werd zevende in 4.05.91. Milena Meekhof en Nina Bentum werden beiden gediskwalificeerd. Jammer, want dan telt je tijd dus niet. Milena had anders een mooi PR van acht seconden gehad en Nina had op deze afstand nog geen tijd staan. Nog even oefenen op het keerpunt van rugcrawl naar schoolslag dus.

Op de 50 meter vrije slag was het weer Dachèn die als eerste aantikte. Ze zwom een hele mooie, sterkte borstcrawl en in een tijd die 0.03 seconden boven haar PR was, tikte ze aan in 35.27. Esmee werd ook op deze afstand tweede, in een mooi PR van 37.95. Luka Wassink had de 200 meter wisselslag nog niet gezwommen, maar de 50 meter vrije slag zwom ze wel. Dit deed ze heel goed en in een mooi PR van twee seconden werd zij zevende in 44.87. Joy werd zesde in 43.61, Nina achtste in 45.30 (een seconde van haar PR) en Milena tiende in 46.55. Sofie Vos zwom een hele mooi 50 meter vrije slag, maar helaas stond ze niet helemaal stil bij de start, waardoor zij gediskwalificeerd werd.

 

Daarna was het de beurt aan de jongens minioren 5 (2007). Hiervan zijn er helaas niet zoveel in Drenthe, maar bij ZPC hebben we er gelukkig drie. Jordey Thole is, net als Esmee, van KSN naar ZPC gekomen. Hij zwom hele mooie tijden vandaag. Op de 200 meter wisselslag zwom hij vijf seconden van zijn PR, nu 3.10.79. Op de 50 meter vrije slag zwom hij net iets boven zijn PR, nu 34.68. Op beide afstanden tikte Jordey als eerste aan.

Nathan Baron zwemt bij de waterpolo van ZPC, maar het zwemmen gaat hem ook heel goed af. Hij traint al een tijdje mee met de selectie van de zwemclub en vandaag deed hij voor het eerst aan de SwimKick-minioren wedstrijd mee. Op de 50 meter vrije slag werd hij heel knap derde in 38.98, een dik PR van zes seconden. Ook de 200 meter wisselslag deed hij heel knap. Deze had hij alleen nog maar een keer in de training geprobeerd, maar vandaag ging hij 21 seconden sneller en tikte hij als vierde aan in 3.50.60.

Tim Zuurman werd op de 50 meter vrije slag vandaag vierde in 44.53, iets boven zijn PR. Op de 200 meter wisselslag zwom hij wel een mooi PR van zes seconden. Hij tikte als vijfde aan in 3.53.21.

 

De meisjes minioren 5 (2007) moesten vandaag de zware 100 meter vlinderslag zwemmen. Best spannend als je dit nog nooit gedaan hebt. Jasmijn Sterken (zij is ook net lid van ZPC, net als Jordey en Esmee) had deze afstand al wel een paar keer gezwommen en zij wist al goed hoe ze het moest indelen. Ze zwom een heel mooi PR van drie seconden en tikte als eerste aan in 1.36.19. Carlijn Gruppen, Imre Bouwland en Marit van der Burg zwommen deze zware 100 meter vlinderslag voor het eerst. Dit ging echter heel goed. Carlijn werd tweede in 1.44.47. Imre tikte als vierde aan in 1.48.51 en Marit werd vijfde in 1.50.31. Hele mooie tijden voor zo’n eerste keer.

De meiden hebben ook nog de 100 meter vrije slag gezwommen. Hierop werd Jasmijn wederom eerste in 1.14.90. Carlijn tikte als tweede aan in 1.17.67. Imre werd op deze afstand vierde in een dik PR van vier seconden en zij tikte aan in 1.23.64. Marit werd vijfde in ook een heel mooi PR van vier seconden en zij tikte aan in 1.24.44.

 

De jongens minioren 6 (2006) hadden het helemaal zwaar vandaag. Zij moesten de 100 meter vlinderslag en de 400 meter vrije slag zwemmen. Op de 100 meter vlinderslag werden de mannen heel knap één, twee en drie en alle drie ook nog met dikke PR’s. Olivier Wilbers werd eerste in een PR van twee seconden, hij zwom 1.24.12. Tiamo van der Veen werd tweede in een PR van vier seconden, in 1.27.55. Cai Mink zwom een PR van vier seconden en hij tikte als derde aan in 1.33.75.

Cai zwom daarna nog een hele mooie 400 meter vrije slag. In een heel dik PR van 30 seconden tikte hij als zevende aan in 6.09.36. Olivier en Tiamo werden op deze afstand een paar weken geleden in Leiden nummer 2 en 3 van Nederland, dus deze afstand ligt hun heel goed. Ook vandaag lieten ze zien dat de tijden in Leiden geen toeval waren. Olivier tikte vandaag als eerste aan in 5.08.98 en Tiamo werd tweede in 5.16.92.

 

Tot slot stonden er nog een paar estafettes op het programma, wat toch altijd heel leuk is om mee te eindigen. De zwemmers minioren 3 en later zwommen de 4 x 25 meter vrije slag. Femke, Justin, Rick en Nienke deden dit heel goed en zij werden eerste in 1.25.27.

 

Daarna kwamen er vier ploegen van ZPC bij de minioren 6 en later. Zij zwommen de 4 x 50 meter wisselslag. Tiamo, Dachèn, Olivier en Jasmijn tikten als eerste aan in 2.33.61. Tweede werden Carlijn, Jordey, Cai en Sofie. Esmee, Tim, Marit en Imre werden vierde in 3.08.01 en Jay, Joy, Levi en Milena tikten als zesde aan in 3.27.94.