//Vijf minioren ZPC strijden mee tijdens Speedo Jaargangsfinale in Leiden

Vijf minioren ZPC strijden mee tijdens Speedo Jaargangsfinale in Leiden

Op zaterdag 17 februari kwamen alles snelste minioren van Nederland bij elkaar in Leiden. Wat is het al super als je hier mee mag doen tussen alle andere kinderen, die net als jij, zwemmen als favoriete sport hebben. Op zaterdag mochten Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers en Dachèn Haaijer het spits afbijten. Carlijn Gruppen en Sofie Vos waren vandaag ook aanwezig als reserve, maar mochten helaas niet zwemmen.

Er werd begonnen met de 100 meter vrije slag minioren 6. Tiamo stond hier reserve, maar mocht door een afmelding toch aan de start komen. Hij zwom een mooi PR van 1.09.80 en eindigde op de 16e plaats. Olivier zwom ook een klein PR en werd negende op deze afstand. Olivier moest de eerste dag ook nog de 200 meter wisselslag zwemmen. Met 2.52.68 bleef hij iets boven zijn PR en werd hij negende.
De twee mannen eindigden deze dag met de 200 meter vrije slag. Ze moesten allebei in de snelste serie zwemmen, maar we hadden deze dag ook al vaak gezien dat dat geen garantie was. Na het startsignaal gingen ze allebei goed van start. Tiamo lag op de buitenbaan, maar hij lag na 100 meter samen met Olivier op kop. Na 150 meter nog steeds en na een super laatste 50 meter tikte Olivier als eerste aan en Tiamo als tweede. In de serie daarvoor was Mark Demianenko nog net 0,4 seconden sneller dan Olivier, dus het werd een hele knappe tweede en derde plaats!

Dachèn mocht vandaag drie keer aan de start verschijnen bij de meisjes minioren 4 en later. Best spannend en vooral ook als je op sommige afstanden hoog staat. Er werd echter heel hard gezwommen vandaag en veel kinderen zwemmen dikke PR’s, waardoor alles nog mogelijk is. Op de 100 meter rugcrawl zwom ze 2 seconden onder haar inschrijftijd, maar boven de tijd die ze vorige week zwom en tikte ze als negende aan. Daarna mocht ze de 100 meter vrije slag zwemmen. Op deze afstand werd ze tiende. Tot slot nog de 50 meter vlinderslag, waarbij de zwemmers zeer uiteenlopende technieken hanteren. Hierop werd Dachèn 15e.

Een mooie eerste dag voor ZPC. Morgen komen wederom Tiamo, Olivier en Dachèn aan de start en daarnaast mogen ook Carlijn en Jay Wesseling laten zien wat ze kunnen.