//2e dag brengt het totaal op vijf medailles en vele nieuwe PR tijdens Speedo Jaargangsfinale in Leiden

2e dag brengt het totaal op vijf medailles en vele nieuwe PR tijdens Speedo Jaargangsfinale in Leiden

Op de tweede dag van de Jaarhangsfinale in Leiden waren het weer Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen die het spits afbeten. Dit keer met de 50 meter vrije slag. De mannen zwommen beiden in een hele mooie slag deze twee banen en Tiamo tikte 32.28 als 15e aan en Olivier in 31.67 als negende. Beiden zwommen 0.1 seconden boven hun PR.

Als tweede kwam Dachèn Haaijer aan de start met de 100 meter wissel. Dit deed ze erg goed en in een mooi PR van 1.29.50 tikte ze als achste aan.

Na de eerste ronde van de prijsuitreiking, die tijdens deze wedstrijd in delen gedaan wordt, was Tiamo weer aan de beurt. Hij mocht zijn favoriete 100 meter rugcrawl zwemmen. Spannend, want hij stond als derde geplaatst. Hij ging meteen goed van start en na een hele sterke race met super keerpunten zwemt hij voor de rest uit en tikt als eerste aan in een hele knappe tijd van 1.12.16! Een PR van 4 seconden!

Carlijn Gruppen mocht vandaag de 100 meter rugcrawl zwemmen. Ze begon meteen heel sterk te zwemmen en in een heel mooi PR van 1.21.80 tikte ze heel knap als vijfde aan.

Daarna mocht Dachèn de 100 meter schoolslag zwemmen. Ze stond als tweede geplaatst, maar dat zegt vooral bij de minioren vaak niks. Ze zwom in een mooie slag vooraan in haar serie mee en tikte in haar serie als tweede aan in 1.37.06. In de serie voor haar was er nog een meisje sneller, dus dat betekende een knappe derde plaats.


Na weer een prijsuitreiking, waar Tiamo zijn gouden medaille op mocht halen, mochten hij en Olivier de zware 400 meter vrije slag zwemmen. Olivier stond als eerste geplaats, maar zijn seriegenoten gingen erg hard van start. Hij liet ze niet te ver weglopen, maar liet zich ook zeker niet gek maken. Na 200 meter zette Olivier de turbo aan en zwom hij naar de jongen naast hem toe. De laatste 100 meter ging hij er voorbij en tikte heel knap aan in een super tijd van 5.04.18, 7 seconden onder zijn PR! Ook Tiamo bleef heel goed bij en ook al had hij zelf het gevoel dat hij doodging, zijn tussentijden lieten dit niet zien. Met een mooie 1.14/1.19/1.21/1.19 zwom hij naar een eindtijd van 5.16.55, 3 seconden onder zijn PR en een mooie 4e plek!


De laatste afstand voor Dachèn van dit weekend was de 50 meter vrije slag. In een mooie tijd van 35.98 en een viertiende plaats een prima afsluiting van een mooi weekend.

Eindelijk was het dan de beurt aan Jay Wesseling. De hele middag moest hij wachten, maar toen was hij eindelijk aan de beurt. In een hele mooie slag zwom hij naar een tijd van 1.36.96. Helaas gingen zijn keerpunten niet helemaal goed, waardoor hij gediskwalificeerd werd. Geeft niks, hij weet nu hoe leuk het is om hier te zwemmen, dus hopelijk mag hij volgend jaar weer meedoen.

Olivier had de eer om het weekend voor ZPC af te sluiten. Dit deed hij heel goed en in een klein PR van 1.20.25 werd hij negende.

Het was een super mooi weekend met vijf medailles voor ZPC, veel mooie PR’s en een mooie ervaring erbij.