//Veel medailles en PR’s voor de minioren en junioren van ZPC Hoogeveen in de Dolfijn

Op 10 februari  2018 werd alweer de derde Swimkick minioren/junioren circuit gezwommen. Het was een goede ochtend voor ZPC Hoogeveen. In totaal zijn er 22 medailles behaald waarvan 6 brons, 8 zilver en ook 8 goud. Nog belangrijker dan de medailles zijn de vele persoonlijke records die gezwommen zijn. Er zijn maar liefst 37 tijden verbeterd.

Ook bij deze Swimkick-wedstrijd was er een grote opkomst, zowel aan het bad als op de tribune. De tribune was op sommige plekken drie rijen dik. Achteraan stonden zelfs mensen om over de rijen heen te kijken. Niemand wilde iets missen van zijn of haar favoriete zwemmer.

Tijdens het inzwemmen was goed te zien hoeveel zwemmers er mee deden. De verschillende kleuren badmutsen gaven het bad  een bonte gloed. Het gespetter van de bewegingen in het water kwamen nauwelijks boven het geroezemoes op de tribune uit. Op het moment dat de wedstrijd begon was het alsof er een aan/uit knop werd ingedrukt, stilte op de tribune.

meisjes junioren 1
De meisjes mochten uitkomen op drie onderdelen. Het eerste onderdeel van de ochtend was de 100m vlinderslag. Het bleek een goede start voor ZPC Hoogeveen. Emma Ham liet zien dat zij dit onderdeel goed onder de knie heeft. Zij had nog geen tijd staan en verraste daarom met een mooie tweede podiumplek. Ook Ilse Bentum plaatste zich op het podium met een derde plek.
Bij de 50m vrije slag stond Emma Ham wederom op het podium, ditmaal op een derde plaats.
Na de pauze kwamen de meisjes uit op de 50m rugslag weer verdiende Emma Ham een medaille, ditmaal een bronzen. Ilse Bentum zwom een mooi persoonlijk record met circa 2 seconden.

meisjes junioren 2 & 3
Op het podium bij de 100m vlinderslag werden de eerste en tweede plek bezet door Senna van der Veen en Manon Tiggelaar. Zowel Manon Tiggelaar als Leah Anakotta, Dominique Dingshoff, Miron Schimmelpenning en Julia Redzimka zwommen een persoonlijk record. Elisa Kranendonk had nog geen tijd staan voor deze afstand en heeft nu laten zien dat zij ook dit onderdeel beheerst.
Op het onderdeel 50m vrije slag en de 50m rugslag was het merendeel van het podium bezet door zwemsters van ZPC Hoogeveen. De  zilver medaille bij de vrije slag ging naar Senna van der Veen en het brons naar Leah Anakotta. Ook bij de 50m rugslag stond Senna van der Veen op podium, ditmaal op de eerste plek. Manon Tiggelaar stond op een mooie tweede plek.

meisjes minioren 5
Carlijn Gruppen werd tweede op de langste afstand van vandaag, namelijk de 200m wisselslag . Imre Bouwland zwom een fantastisch persoonlijk record met maar liefst 10 seconden. Ook Marit van der Burg haalde een geweldige PR, ze verbeterde haar tijd met ruim 6 seconden.
Bij de 100m rugslag vulde ZPC Hoogeveen het merendeel van het podium. Carlijn stond op de tweede plaats en Marit op de derde.

meisjes minioren 4
ZPC Hoogeveen is goed vertegenwoordigd op de startlijst van de minioren 4.  Van de tien zwemsters die aan de start staan zijn vijf zwemsters van ZPC Hoogeveen. Op de 100m rugslag laat Dachèn Haaijer alle meiden achter zich en wordt eerste. Nina Bentum, Joy ten Hoove en Milena Meekhof zwemmen allemaal een persoonlijk record. Ook bij de 100m vrije slag behaalt Dachèn een gouden plak. Sophie Vos gaat met zilver naar huis met een mooi persoonlijk record.

meisjes minioren 2 & 3
Voor ZPC Hoogeveen zwemmen Femke ter Horst, Nienke Koster en Anna Venema. Ze zwemmen vandaag twee afstanden. Eerst wordt de 100m vrije slag gezwommen. Nienke Koster mocht op de tweede plaats op het podium staan. Bij de 100m rugslag staat Nienke Koster weer op de tweede plaats, maar nu staat naast haar Femke ter Horst op een mooie derde plek. Door goed op de techniek te letten hebben ze allemaal een PR gezwommen.

jongens junioren 1 & 2
Mac Peeks bleek de sterkste te zijn op zowel de 50m rugslag, 100m vlinderslag en de 50m vrije slag. Hij ging op alle onderdelen met het goud naar huis. Sander Heinsius wist op de 50m rugslag een persoonlijk record neer te zetten door zijn tijd met 0,67 seconden te verbeteren. Op de 100m vlinderslag behaalde hij de bronzen medaille. Op de 50m vrije slag liet ook Robin van der Burg zien dat hij hard kan zwemmen. Hij zetten een mooie PR neer en behaalde daarmee een welverdiende bronzen medaille.

jongens junioren 3 & 4
Bjorn Kokkelkoren vertegenwoordigd ZPC Hoogeveen in deze leeftijdscategorie. Op de 100m vlinderslag werd hij tweede. Op de 50m rugslag en op de 50m vrije slag liet hij de andere zwemverenigingen achter zich en behaalde hij een mooie eerste plaats.

jongens minioren 2 , 3 & 4
Op de 100m wisselslag werd Jay Wesseling eerste en Levi Hendriksen behaalde een tweede plaats.  Beiden laten zien dat ZPC ook sterk is op dit onderdeel met een persoonlijk record van circa 4 seconden.
Ook bij de 100m vrije slag zijn beide zwemmers sterk. Ze vullen het podium op een eerste (Jay) en een derde (Levi) plek. Net als bij de 100m wisselslag zetten zij ook hier een nieuwe persoonlijke tijd neer.

jongens minioren 5
Bij het onderdeel jongens 100m vrij slag minioren 5 laat Tim Zuurman zien dat hij de slag nog meer beheerst dan de vorige keer. Met een verbetering van circa 6 seconden vestigt hij een nieuw persoonlijk record.

jongens minioren 6
De drie zwemmers van ZPC Hoogeveen laten zien dat zij de beste zwemmers zijn op de 100m rugslag. Het podium is daardoor blauw gekleurd: goud voor Tiamo van der Veen, zilver voor Olivier Wilbers en brond voor Cai Mink. Op de lange afstand van 200m wisselslag zwemmen ze alle drie een mooi persoonlijk record. Ook hier vullen zij grotendeels het podium met op de eerste plek Olivier Wilbers en op de tweede plek  Tiamo van der Veen.

Tot slot werd er nog een estafette gezwommen door de meisjes junioren. ZPC Hoogeveen werd hierbij met één ploeg eerste (Senna van der Veen, Manon Tiggelaar, Leah Anakotta en Dominique Dingshoff) en de andere ploeg werd heel knap tweede met daarin Julia Redzimska, Ilse Bentum, Miron Schimmelpenning en Emma Ham).