//Vier deelnemers definitief zeker van deelname aan Jaargangfinale Leiden

Vier deelnemers definitief zeker van deelname aan Jaargangfinale Leiden

Voor ZPC Hoogeveen zijn vier zwemmers/sters zeker van deelname aan de jaarlijkse jaargang finale in Leiden, wat de “Nederlands kampioenschappen” voor minioren zijn.

Dit zijn Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers beide van (2006), Carlijn Gruppen (2007) en Dachèn Haayer (2008) met daarnaast Sofie Vos en Jay Wesseling (beiden 2008) die nu nog op de reserve lijst staan en misschien door afzeggingen van deelnemers nog zouden mogen startten.

Olivier en Dachèn zullen beide zes keer startten, Tiamo vijf keer en Carlijn nu alleen nog op de 100m rug maar zij staat op vijf andere afstanden op de reserve lijst en hoopt natuurlijk daarvan nog een of meerdere te mogen zwemmen.

Olivier zal vooral op de vrije slag afstanden met daarnaast de 200m wisselslag goed voor de dag willen komen en daar voor hem hoge klasseringen.

Op de 400m vrije slag staat hij zelfs eerste en dat schept toch enig sinds verwachtingen, die bij deze jonge kinderen alle kanten op kunnen gaan.

Dachen die afgelopen zaterdag op de 100m rug haar tijd nog aanscherpte met vier seconden zal hoog bij de klasseringen mee kunnen doen.

Tiamo werd vorig jaar eerste op de 100m rug en staat daar nu weer hoog op de lijst, maar ook bij de 400m vrije slag, achter Olivier, een hoge klassering.

Voor Sofie en Jay is het afwachten of de landelijke griep epidemie nog maakt dat zij toch mogen starten daar. Sofie staat eerste reserve en daarvan is het zo, dat ze aankomende week zal horen of ze mag zwemmen, Jay staat verder naar onderen en daarvoor  zal het moeilijker gaan worden om een startbewijs te krijgen.