//Mooie 3e ronde in de Dolfijn voor de D1 ploeg

Mooie 3e ronde in de Dolfijn voor de D1 ploeg

Er is weer hard gezwommen door de ploeg, we wilden heel graag naar de veilige 7e plek en dat is gelukt!! Er moest 60 seconden harder gezwommen worden en we hebben nu zelfs 17 seconden voorsprong op Bolsward-Workum… en nu dit vasthouden in de volgende rondes!

De mannen gingen van start op de 4x 100 wisselslag. Chris Bolding racete door het water, Sander Hoogeveen bouwde de voorsprong uit, Darryl Lubbinge kon handhaven en de kleine Olivier Wilbers streed voor wat hij waard was. Dit resulteerde in een prachtige 2e plek in 4.24.42, ruim onder de inschrijftijd! De dames Julia Redzimska, Emma Ham , Madelon Verheul en Loisa van der Veere bleven op de 4x 100m vrijeslag 2 seconden onder de tijd. Dachen Haaijer won de 50m schoolslag voor Carlijn Gruppen. Sofie Vos zwom ruim 5 seconden van haar tijd af en Imre Bouwland verbeterde zich met 3 seconden. Jay Wesseling won met een verbetering van bijna 4 seconden voor Tim Zuurman. Ook voor hem een nieuw pr!

Emma moest direct weer aan de bak voor de 50 vlinder. Dit deed ze (ondanks ziekte de dagen ervoor) uitstekend , ze werd 4e . Ilse Bentum bleef ook onder de vervangende tijd en zwom dus ook voor de punten. Elise Kranendonk en Nynke Hutten verbeterden zich allebei. Robin van der Burg werd 2e voor Cai Mink. Beiden bleven dik onder de vervangende tijd! Julia won de 100m rug en Jo-Ann Mulder zwom met 1.29.89 verrassend voor de punten! (en ze kan nog harder!) Flynn Peeks werd 3e net voor Olivier. Lyndsey Kremer was de snelste op de 50m vrij (een mooie 34.65) , Donna Anakotta de 2e puntenzwemster. Sam van Wijngaarden verbeterde zich tot 35.70. Tiamo van der Veen zat prima op zijn inschrijftijd. Voor de dames de 200m school. Daniëlle Kruizinga ging geweldig en zetten een prachtige 3.22.35 op de klokken. José Emmink had het zwaar, na 100m ging haar knie enorm pijn doen, toch voltooide ze de race in 3.37.45 en haalde dus nog veel punten voor ons binnen! Bij de heren werd Darryl 2e voor de schoolslagzwemmer pur sang Sander (maar hij traint niet meer zoveel!!) . Chris zat daar weer dicht achter, het was een mooie strijd om te zien. Na de pauze won Carlijn de 100m rug, voor Dachen en Marit. Tiava Schoonheim zwom maar liefst 10 seconden van haar tijd af, super gedaan! Jay kon er 3 seconden van af halen, Tim kon zich nu niet verbeteren.

Emma had een kleine pr op de 50m vrij, Nynke dook met 39.93 voor het eerst onder de 40 seconden grens. Ook Robin en Cai verbeterden zich op deze afstand tot 31.50 en 33.16, heel mooi! Julia won de 200m wissel in 3-04.26, Loisa was met 3.24.84 de tweede zwemster. Ook hier zwom Jo-Ann naar een mooie 2.2524, Madelon had het zwaar. Op het oog tikten Olivier en Flynn tegelijk aan, volgens de klok zat er maar 1/100 tussen! De heren streden naar een mooie 2.50.71 (en dus .72) waarbij Olivier net wat eerder aantikte. Donna was te vroeg weg op de 200m rug, erg jammer, Lindsy bleef met 3.27.57 net boven de vervangende tijd, hoewel ze zich met ruim 9 seconden verbeterde! Sam zette voor het eerst een tijd neer (3.38.10) , daar zit nog veel ruimte voor verbetering!! Tiamo zat met 2.43.03 vlakbij zijn tijd, en haalde mooie punten binnen. Daniëlle werd 3e op de 100m vrij in 1.06.73, José zorgde ook nog voor veel punten. Lana Fahham verbeterde zich met bijna 5 seconden tot 1.27.22, uitstekend gedaan! Darryl knokte zich naar de 2e plek, Chris eindigde met 58.11 als 4e. De hele ploeg moedigde de laatste estafette aan, de meiden zwommen in de 4x 50m wissel naar een mooie 2.34.57

Nu dit vasthouden zodat we ons kunnen handhaven!!