//Moeizame derde competitie ronde voor zwemmers ZPC Hoogeveen

Moeizame derde competitie ronde voor zwemmers ZPC Hoogeveen

Bij de derde ronde in de competitie, die in Leeuwarden gezwommen werd samen met “de Dinkel” uit Denekamp en thuisploeg ORCA, werd voor Hoogeveen, gezien de omstandigheden nog een acceptabele ronde. Deze week waren er in totaal vijf zieke zwemmers, waarvan er één weer opkrabbelde maar de andere vier bleven de hele week thuis en hebben vandaag toch, zij het op een lager pitje, gezwommen. Als we daar naar kijken mogen we nog blij zijn met de uitslagen en bleven we op 102 seconden boven de score van vorig jaar hangen.

De zieken Alinda Dingshoff, Mirthe Schenkel, Bjorn Kokkelkoren en Wiktoria Redzimska zijn belangrijke puntenzwemmers voor Hoogeveen en als zij niet hadden gezwommen had dat zeker nog 60 seconden extra gekost. Voor Alinda en Wiktoria stond de zware 200m vlinderslag en de 200m wisselslag op het programma en beiden sloegen zich er goed door, natuurlijk bleven ze ruim boven hun p.r. maar dat was nog ruim onder de vervangende tijd die staat voor iedere afstand. Voor Mirthe en Bjorn de 400m wisselslag die zeker na een periode ziek zijn heel zwaar is en daar voor beiden nog nette tijden die zorgden dat de schade beperkt bleef.

Naast deze zwemmers gelukkig nog veel zwemmers die de griep buiten de deur hadden kunnen houden en met een zwaar programma nog mooie tijden zwommen. Miron Schimmelpenning ging op de 200m schoolslag onder de drie minuten en met Manon Tiggelaar daarnaast als tweede zwemster, die een p.r. van negen seconden zwom, pakten ze samen de punten.

Bij de heren en dames veel afstanden met de 200m rug, 200m schoolslag, 100m vrije slag en de 50m vlinderslag en daar waren het Niels van Eck, Jeroen Lorius, Thomas Kappe, Erwin Heinsius en Maik Huser die wisselend de punten bij elkaar zwommen in acceptabele tijden, waarbij sommigen nog een mooie p.r. op de klokken kregen.

Bij de dames is het iets minder, maar daar was het zeker Simone Krans die goed zwom en mooie tijden neerzette met daarnaast Mariet Koster, Jill Blide en Anique Coelingh die op de verschillende afstanden als tweede zwemsters het goed deden en niet teveel lieten liggen.

Uitschieter deze wedstrijd was zeker Raoul Witten die op zijn 400m wisselslag en zijn 100m vrije slag hele mooie nieuwe tijden noteerde en daarbij goed zwemmen liet zien. Verder mooie tijden voor Mac Peeks en Sander Heinsius op de 200m schoolslag en daar waren beide jongens goed aan elkaar gewaagd en zwommen een mooie race met voor beiden een dikke p.r.

Bij de jongens jeugd de 200m vlinderslag en 200m wisselslag en daar Junior de Bruin, Owen Peeks en Coen de Lang die alle drie zo goed zijn dat dit veel punten oplevert.

Bij de estafette 4 x 200m vrije slag dames werden Alinda en Wiktoria gespaard en zwommen Jill Blide en Charlotte Wilbers in hun plaats samen met Kyra Wooldrik en Simone Krans en deden dat naar behoren. Bij de afsluitende estafette 4 x 100m vrije slag werd Dominique Dingshoff, die niet fit was, ingeruild voor Charley Blide die samen met Senna van der Veen, Leah Annakotta en Charlotte Wilbers een tijd van 4.22.60 neer zetten.

De jongens zwommen de 4 x 100m wisselslag met Mac Peeks op de rug, Bjorn Kokkelkoren schoolslag, Raoul Witten vlinder en Josse Reinders op de vrije slag en zij werden tweede achter de Dinkel in een mooie tijd 4.31.49.