//Mooie wedstrijd voor zwemmers in België

Mooie wedstrijd voor zwemmers in België

Afgelopen weekend waren een selecte groep zwemmers actief in Luik bij de “Meeting de Janus” Seraing. Een mooie wedstrijd in 50m bad met zwemmers uit België, Duitsland en Nederland, waar de zwemmers in de ochtend de series zwommen met aansluitend de finales in de middag van de beste acht zwemmers in verschillende leeftijden.

Bij de jongste leeftijd (2006) waren het Charley Blide, Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers die in de ochtend mooie dingen lieten zien en dat in de finales nog eens verbeterden. Veel medailles voor deze drie, Tiamo en Charley haalden op hun rugcrawl afstanden de gouden medailles in hele mooie tijden. Olivier die vooral op zijn afstanden de vrije slag en de wisselslag medailles haalde lukte het net niet om een gouden medaille mee te nemen maar wel zilveren en bronzen.

Charlotte Wilbers en Mac Peeks zijn beide van 2004 en konden bij deze wedstrijd erg goed meedoen. Beiden haalden veel finales en daar was het Mac die goud haalde op de 50m rug, 100m rug en brons op de 100m vrije slag, bij de 200m rug haalde hij de B finale bij de heren. Ditzelfde deed Charlotte bij de dames op de 200m vrije slag en daar zwom ze met 2.18.48 naar een mooie tijd. Verder zwom ze naar de zilveren medaille op de 50m rug, 100m vrije slag, 100m rug en de 50m vrije slag in de finales van haar eigen leeftijd en zette mooie tijden neer.

Bij de jongens 2002 was het Bjorn Kokkelkoren die het niet lukte om een medaille te halen, maar wel haalde hij twee keer de finale en dat was knap omdat hij bij de heren mee moest zwemmen. Vooral op de rugcrawl en de schoolslag kan hij heel goed meekomen en zette mooie tijden neer bij deze wedstrijd.

Mirthe Schenkel is van 2003 en zwom mee bij de dames categorie en dat kan zij op haar favoriete afstanden de 50, 100 en 200m schoolslag heel goed. Daar kwamen in de finales mooie tijden op de klokken en haalde zij op al deze afstanden de gouden medaille in mooie tijden.

Bij de heren en dames waren het Thomas Kappe, Coen de Lang, Junior de Bruin, Erwin Heinsius, Simone Krans en Alinda Dingshoff die met elkaar heel wat medailles bij elkaar zwommen. Werd er in de morgen nog rustig aan gedaan, dat was in de finale wel anders want daar moest er nog flink gewerkt worden. Simone moest haar meerdere erkennen in Alinda en pakte op veel afstanden de zilveren medaille en soms heel verrassend de bronzen. Beide dames hebben veel gezwommen en op al hun afstanden voluit gegaan en daar kwamen hele mooie resultaten uit. Alinda startte hier tien keer en moest daardoor tien keer in de finale zwemmen en won deze allemaal in mooie tijden waarbij ze elke keer weer sneller ging.

Bij de heren twee keer een geheel Hoogeveens podium met Junior de Bruin, Thomas Kappe en Coen de Lang bij de 200m wisselslag en met Junior de Bruin, Thomas Kappe en Erwin Heinsius op de 50m schoolslag. Junior de Bruin won al zijn afstanden en op de eerste dag waren alle gouden medailles op één na voor de heren van Hoogeveen. Alleen de 200m rugcrawl lukte het de jonge Coen de Lang net niet om goud te pakken en moest met zilver genoegen nemen, Erwin Heinsius zwom op de 200m schoolslag naar goud en Thomas Kappe deed dit bij de 100m vrije slag. Vaak waren de eerste twee medailles voor de heren van Hoogeveen en dat gebeurde in respectabele tijden waarbij het wennen is om weer in een 50m bad te zwemmen. Coen de Lang liet dit weekend weer zien dat hij een hele mooie rugcrawl heeft en daar op heren niveau goed kan meekomen.

Op de tweede dag waren behalve op de 100m rug, Coen de Lang derde, en de 200m vrije slag, Thomas tweede, verder weer alle gouden medailles voor Hoogeveen. Erwin Heinsius steeg dit weekend boven zichzelf uit en zwom vooral op de 200m schoolslag en de 200m wisselslag hele mooie tijden.

Met in totaal 55 medailles en drie Drentse records, die allemaal op naam kwamen van Alinda Dingshoff op de 200m vrije slag, 50m en 100m vlinderslag, kon iedereen terug kijken op een heel mooi weekend.

A.s. weekend word de derde ronde van de competitie in Leeuwarden gezwommen en dan zullen de zwemmers hun tiende plaats in de top vijftien van Nederland moeten verdedigen.