//Mooie tijden voor minioren ZPC tijdens tweede ronde SwimKick Minioren wedstrijd

Mooie tijden voor minioren ZPC tijdens tweede ronde SwimKick Minioren wedstrijd

Tijdens de tweede ronde van de SwimKick-minioren wedstrijd in Hoogeveen werden zaterdag 27 januari mooie tijden op de klok gebracht door de zwemmers van ZPC. Omdat deze wedstrijden vaak lang duren, kiest ZPC ervoor geen SwimKick-zwemmers te laten meedoen tijdens deze wedstrijd. Wel zwommen de minioren van ZPC mee. Anderhalve week geleden hebben de zwemmers meegedaan aan de club kampioenschappen en vandaag wisten veel hun tijden van die wedstrijd alweer te verbeteren.

Na de eerste programmanummers van de SwimKick was het tijd voor de meisjes minioren 5 (2007) om te starten met de zware afstand 400 meter vrije slag. Carlijn Gruppen zwom een mooie slag en hield het goed vol. Zij finishte in 6.14.69 op een derde plaats. Imre Bouwland zwom heel netjes en eindigde de laatste 50 meter met een mooie eindsprint en zij eindigde net iets boven haar PR op een vijfde plaats. Ook Marit van der Burg zwom een mooie race en zij eindigde in een mooi PR van 7 seconden als zesde.

Na de pauze zwommen deze meiden de 100 meter schoolslag. Carlijn begon ook deze afstand heel mooi en ze zwom, met een mooie lange slag en goede onder water fases, naar een eerste plaats in een tijd van 1.38.23, een PR. Imre en Marit kwamen bij deze afstand niet aan hun beste tijden, maar zwommen wel heel netjes. Ze werden respectievelijk 13e en 15e.

Door een liesblessure kon Cai Mink nog geen schoolslag zwemmen, maar hij zwom bij zijn leeftijd (jongens minioren 6, 2006) wel de 100m vrije slag. Dit deed hij heel sterk en in een mooie tijd van 1.17.06 (weer iets sneller dan het PR dat hij 1,5 week geleden zwom) zwom hij naar de tweede plaats.

Dachèn Haaijer, Sofie Vos, Joy ten Hooven, Milena Meekhof, Nina Bentum en Luka Wassink vormen een mooie groep meisjes minioren 4 (2008) bij ZPC. Vandaag zwommen deze meiden 100 meter schoolslag en 50 meter vlinderslag. Dachèn wist de 100 meter schoolslag en de 50 meter vlinderslag te winnen. Beide afstanden in mooie tijden. Sofie zwom voor het eerst onder de twee minuten op de schoolslag en eindigde met 1.59.30 als zevende. Op de vlinderslag zwom ze iets boven haar tijd en werd ze zesde. Joy zwom de 100 meter schoolslag voor de tweede keer. Zwom zij 1,5 week geleden nog 2.07, nu verbeterde ze deze tijd alweer naar 2.01.23. Op de 50 meter vlinderslag werd Joy achtste. Ook Luka wist alweer 7 seconden van haar tijd van 1,5 week geleden af te zwemmen op de 100 meter schoolslag. Nina en Milena zwommen beiden ook mooie PR’s op beide afstanden. Goed om te zien dat de zwemmers steeds netter gaan zwemmen en daarmee vaak ook hun tijden verbeteren.

Tim Zuurman vertegenwoordigde ZPC bij de jongens minioren 5 (2007). Hij zwom de 50 meter vlinderslag en de 100 meter schoolslag. Op de 50 meter vlinderslag zwom hij iets boven zijn PR en werd hij derde. Ook op de schoolslag kwam hij niet aan zijn beste tijd, maar ook hierop werd hij derde.

De meisjes minioren 2 en 3 (2009 en 2010) zwommen de 100 meter rugslag en de 50 meter vrije slag. Femke ter Horst was vandaag heel goed op dreef. Zij is nog maar van 2010 en zwemt dus tegen meiden die een jaar ouder zijn. Toch wist zij op de 100 meter rugslag al heel knap naar een vierde plaats te zwemmen met een super mooie tijd van 1.55.67 (PR van 1,5 week geleden was 2.06.46). Anna Venema werd achtste in een mooie tijd van 2.07.90 (iets boven haar tijd van 1,5 week terug). Op de 50 meter vrije slag zwommen beide meiden een dik PR en werd Femke zevende en Anna achtste.

De jongens minioren 2, 3 en 4 (2008 – 2010) zwommen vandaag de 50 meter vrije slag en de 100 meter rugcrawl. Jay Wesseling werd knap derde op de 50 meter vrije slag in 40.32, een mooi PR. Ook Rick Zuurman zwom op deze afstand een mooie nieuwe tijd van 53.24. Levi Hendriksen bleef net iets boven zijn PR en hij eindigde als zesde in 47.18.

Op de 100 meter rugcrawl nam Jay meteen de leiding en in een mooie lange slag tikte hij uiteindelijk als eerste aan. Anderhalve week geleden zwom hij een heel dik PR en deze keer zwom hij wederom een tijd van onder de 1.40, 1.39.60. Levi zwom een tijd van 1.52.40 en werd vierde. Rick zwom een stukje langzamer dan tijdens de club kampioenschappen en hij werd nu vijfde.

Geëindigd werd er met de altijd leuke estafettes. Super hoe iedereen elkaar aanmoedigt en hoe ze samen de estafettes zwemmen.

Cai Mink, Carlijn Gruppen, Dachèn Haaijer en Jay Wesseling wisten de 4 x 50 meter vrije slag mix te winnen. Sofie Vos, Marit van der Burg, Tim Zuurman en Imre Bouwland werden vijfde. Het derde team van ZPC: Levi Hendriksen, Luka Wassink, Nina Bentum en Milena Meekhof werden achtste. Leuk om met zo’n estafette te eindigen.

Op naar de volgende wedstrijd voor de minioren (het minioren-junioren circuit, deel 3) die alweer op 10 februari gepland staat.