//Tweede competitie ronde ZPC Hoogeveen in eigen bad “de Dolfijn”

Tweede competitie ronde ZPC Hoogeveen in eigen bad “de Dolfijn”

De tweede ronde van de Hoofdklasse competitie werd thuis gezwommen, samen met ORCA Leeuwarden en de Dinkel Denekamp. Deze ronde is normaal al begin november, maar de KNZB heeft de wedstrijd kalender op de kop gezet zodat deze ronde naar het nieuwe jaar is verplaatst. De ploeg heeft twee weken rust gehad en deze week de training hervat zodat er nog niet heel veel arbeid gedaan is en het afwachten was wat de resultaten zouden worden.

Begonnen werd er met een estafette 4 x 200m vrije slag jongens 2002 en jonger waar de jonge Mac Peeks (2004) samen zwom met Bjorn Kokkelkoren, Josse Reinders en Raoul Witten en deden dat prima, ze zwommen naar een tijd van 8.52.87.

Deze wedstrijd kwamen er niet heel veel nieuwe tijden op de klok maar de jongens jeugd Coen de Lang, Owen Peeks en Junior de Bruin zorgden nog voor enkele mooie uitschieters. Zo ging Coen op de 400m vrije slag naar 4.21.22 en verbeterde Junior zich naar een mooie tijd van 4.09.46, maar hij is een jaar ouder. De schoolslag van Owen ging nu drie seconden sneller naar 1.14.84 ., daar voor Junior een p.r. van 1.07.37. Coen en Owen waren beide startzwemmers bij de 4 x 100m wisselslag heren waar Hoogeveen met twee teams startte en daar voor beide een mooi p.r. op de 100m rugcrawl van 1.00.65 voor Coen en 1.01.47 voor Owen en dat zijn beide mooie tijden voor jongens van 16 jaar.

Bij de dames waren het Alinda Dingshoff en Simone Krans die de punten op de meeste afstanden pakten en daar een kleine p.r. voor Simone op de 100m vlinder in 1.06.43. Daarbij kregen ze op èèn afstanden hulp van Jill Blide en Mariet Koster zodat in het zware programma nog een klein rust moment was. Kyra Wooldrik en Wiktoria Redzimska noteerden bij de 400m vrije slag tijden die heel dicht bij elkaar lagen en dat is gunstig, 4.41.89 en 4.42.96. Bij de jongste meisjes waren het Charlotte Wilbers, Leah Anakotta en Manon Tiggelaar die op verschillende afstanden voor de punten gingen maar waar geen grote persoonlijke records werden gezwommen.

Mac Peeks zwom samen met Sander Heinsius de punten bij elkaar waarbij Sander twee keer een nieuwe tijd neerzetten en Mac dicht in de buurt van zijn tijden bleef, maar hele goede zaken voor de punten deed. Bij de heren natuurlijk de bekende namen, daar was het Jeroen Lorius die nog steeds met studie en erg weinig training mooie tijden zwemt, bij de vlinderslag samen met Thomas Kappe en daarna met Maik Huser, Niels van Eck en Erwin Heinsius op de vier heren afstanden voor de punten zorgden. Zwaar programma bij de heren en dames met 400m wisselslag, 100m vlinderslag, 50m schoolslag en de 200m vrije slag, gelukkig is de bezetting bij deze twee groepen goed.

Daarnaast werd er geëindigd met de 4 x 100m vrije slag dames en de 4 x 100m wisselslag heren. Bij de dames waren het Alinda Dingshoff, Wiktoria redzimska, Jill Blide en Simone Krans die naar een tijd onder de vier minuten zwommen 3.59.53. Bij de heren had Hoogeveen twee teams waarbij Coen de Lang (rugcrawl), Niels van Eck (schoolslag) Junior de Bruin (vlinderslag) en Thomas Kappe de vrije slag zwommen in het eerste team en dat deden in 3.51.22. Het tweede team met Owen Peeks, Maik Huser, Jeroen Lorius en Erwin Heinsius waren een goede back up voor als er iets mis zou gaan en zwommen naar 4.03.33 en dat was ver onder de vervangende tijd 4.22.00 die je krijgt als er een diskwalificatie zou zijn.

Nu is het afwachten welke positie de ploeg na twee rondes inneemt en of ze ook dit jaar zich weer kunnen handhaven in de Hoofdklasse met de beste 15 ploegen van Nederland. Volgend weekend staat er niks op de planning en daarna gaat een deel van de selectie naar Luik voor de eerste wedstrijd in een 50m bad.