//Zwemmers Hoogeveen maken verwachtingen waar

Zwemmers Hoogeveen maken verwachtingen waar

De junioren/jeugd zwemmers van Z.P.C. Hoogeveen hebben de verwachtingen bij de Nederlandse Kampioenschappen helemaal waar gemaakt en misschien wel overtroffen. Met tien medailles en dertien Drentse records waarbij heel veel persoonlijke records kunnen ze terug kijken op een geweldig weekend.

Charley Blide werd Nederlands Kampioen op de 200m rug, maar pakte daarnaast nog vier medailles op haar andere afstanden en daar was ze heel blij mee. Bij de 50m vrije slag een mooie tijd van 0.29.70 en brons, de 100m vrije slag 1.05.36 en zilver, beide tijden waren Drentse records. Bij de 50m rug was er brons en de 100m rug in 1.15.53 was wederom goed voor een bronzen plak.

Charlotte Wilbers pakte op haar eerste afstand de 400m vrije slag direct een zilveren medaille en het Drentse record maar moest het daar mee doen, terwijl er misschien wel iets meer had ingezeten. Wel was er op de 200m vrije slag een kleine p.r. waarbij ze haar eigen Drentse record verbeterde, maar vierde werd.

Junior de Bruin en Mirthe Schenkel haalden op al hun afstanden de finales en daar was het Junior die ver boven zichzelf uitsteeg en met geweldige tijden twee keer zilver en twee keer brons pakte. Hijzelf had zijn zinnen op een gouden medaille gezet maar bij de 50m vrije slag en de 50m vlinderslag lag het zo dicht bij elkaar dat niet eens te zien was wie er eerste, tweede of derde werd. Zo ging de 50m vrije slag in 0.23.01 en de 50m vlinderslag in 0.24.55 waarbij de eerste 0.24.46 had en nummer drie 0.24.69 en dat zijn hele kleine verschillen. Al zijn tijden waren nieuwe Drentse records de 200m vlinder ging nu vijf seconden sneller in 2.05.70. zijn 100m vlinder ging in de series al naar 0.55.78 en dat was een mooi p.r. maar in de finale deed hij daar nog een schepje boven op en ging naar 0.54.81.

Mirthe Schenkel verbeterde zich in de ochtend al mooi op haar 200m schoolslag en deed dit in de finale nog een keer naar 2.37.27 (Drents record) en werd hier vijfde. Bij de 100m schoolslag lukte dat niet in de ochtend maar in de finale zwom ze naar 1.13.36 en dat is een mooie tijd en een Drents record. Zij behoort tot de jongste jaargang in deze finale en zal volgend jaar daar als oudste staan en dan moeten we zien of er een medaille te halen is.

Owen Peeks die dit weekend heen ging om vooral de 1500m vrije slag te verbeteren slaagde hier in want hij zwom met 16.48.98 een p.r. van 18 seconden een Drents record en werd hier heel netjes achtste. Ook zijn andere afstanden gingen sneller en hij was erg tevreden na dit weekend.De 200m vrije slag waar hij in Bonn voor het eerst onder de twee minuten ging, zwom hij nu weer sneller naar 1.58.87 dit zelfde gebeurde bij de 400m wisselslag waar hij nu naar 4.49.37. ging, was weer een verbetering na een goede tijd drie weken terug gezwommen in Bonn.

Coen de Lang die een hele goede zwemmer is, zwom vooral op zijn rugcrawl afstanden erg hard en ging bij de 100m nog niet onder de minuut maar die zit eraan te komen.
De 200m rugcrawl ging nu naar 2.11.40 en dat was vier seconden onder zijn beste tijd en hiermee werd hij dertiende, voor hem geld ook dat hij volgend jaar bij de oudste jaargang behoort.

Mac Peeks was iets wisselvallig dit weekend, soms hele mooie verbeteringen en soms boven zijn beste tijd. Bij deze leeftijd is het verschil in grote erg groot, sommige jongens zijn heel groot en anderen nog klein en tenger. Dat is een heel groot verschil maar het mooie ervan is dat de kleintjes nog groot gaan worden en dan zullen er voor hun mooie tijden komen. Zijn beste tijden kwamen op de klok bij de 50m vrije slag 0.27.57 de 200m vrije slag 2.12.59., en bij de 400m vrije slag 4.46.02.

Raoul Witten mocht de 100m en 200m rugcrawl zwemmen en deed dit heel goed. Bleef hij bij de 200m, die hij net hiervoor in Bonn had verbeterd, nog boven zijn tijd op de 100m waarop hij net de limiet had gehaald ging hij weer sneller naar nu 1.02.90, hij zal zeker volgend jaar als hij jeugdzwemmers is goed mee kunnen doen voor de finales.

Miron Schimmelpenning had de limiet gehaald op de 100m schoolslag en mocht daardoor ook de 200m schoolslag zwemmen. Op beide afstanden kwam ze tot een mooi persoonlijk record.

Manon Tiggelaar en Senna van der Veen die beiden de 200m rugcrawl mochten zwemmen bleven hier boven hun tijd en dat is jammer als je hiervoor naar Eindhoven komt. Senna mocht nog samen met Dominique Dingshoff, Leah Annakotta en Charlotte Wilbers de 4 x 200m vrije slag zwemmen en dit deden ze goed waarbij vooral de tussentijd van Dominique in het oog sprong en ze samen een nieuw Drents record zwommen 9.28.32.

A.s. weekend is het NK voor senioren waar Hoogeveen met zeven zwemmers deel gaat nemen.