//Nederlandse Junioren/jeugd Kampioenschappen in Eindhoven

Nederlandse Junioren/jeugd Kampioenschappen in Eindhoven

A.s weekend zijn de Nederlandse Junioren/jeugd Kampioenschappen in het Pieter van der Hoogenband bad in Eindhoven waar Z.P.C. Hoogeveen met dertien zwemmers/sters aan de start gaat komen. Negen junioren en vier jeugd zwemmers in de leeftijd van elf tot zeventien jaar, gaan dit weekend strijden voor hoge klasseringen.

Bij de junioren zijn het vooral Charley Blide, Charlotte Wilbers en Mac Peeks die hoog geplaats staan en de medailles in zicht hebben. Charley staat op sommige afstanden als eerste en het is bij de jongste junioren waartoe Charley behoort altijd afwachten wat de concurrentie gaat doen, zelf start ze tien keer en zal er alles aan doen om met medailles thuis te komen. Charlotte die vorig seizoen in het 50m bad onverwachts Nederlands Kampioen werd zal nu alle ogen op zich gericht weten, wat betekent dat ze er vol voor moet gaan. Mac Peeks staat op de 200m rug als derde maar ook op zijn andere afstanden, zeven in totaal, zal hij goed mee kunnen doen.

Miron Schimmelpenning zwemt de 100 en 200m schoolslag, zij is op basis van haar tijd, die net binnen de norm van inschrijving lag, geplaatst en zal a.s. weekend moeten laten zien dat ze deze slag heel goed aankan. Raoul Witten die in zijn laatste kans nog twee limieten pakte, mag nu op de 100m en 200m rug startten en dat zijn wel zijn favoriete afstanden. Manon Tigelaar, Senna van der Veen, mogen beiden één keer startten en Senna gaat daarnaast nog samen met Dominique Dingshoff, Leah Anakotta en Charlotte Wilbers de 4 x 200m vrije slag zwemmen.

Bij de jeugd vier goede zwemmers waarbij Owen Peeks de lange afstanden gaat zwemmen zoals de 1500m, 400m en 200m vrije slag en dat is hem goed toevertrouwd. Deze jeugdzwemmers moeten in de ochtend de series zwemmen en dan proberen zich bij de beste acht voor de finale te zwemmen. Dit gaat Junior de Bruin als het goed is lukken, hij staat op al zijn afstanden bij de top drie geplaatst en hij zal voor de medailles gaan. Coen de Lang die jeugd één is, moet samen met jeugd twee waar Junior in start zwemmen, voor hem zal het lastiger zijn om een finale plaats te halen. Hij start op verschillende afstanden, maar de rugcrawl word naar uitgekeken omdat hij deze slag heel goed beheerst. Daarnaast natuurlijk de wisselslag afstanden waar hij al eens een medaille op haalde, waarbij hij al de vier slagen in deze 400m en 200m wisselslag heel goed beheerst.

Mirthe Schenkel zwemt dit jaar voor het eerst bij de jeugd en moet finale plaatsen halen om eventueel voor medailles te kunnen strijden. Daarbij zal zij vooral op de 200m schoolslag goed mee kunnen komen maar ook bij de 100m kan zij de strijd aan gaan.

Het belooft een mooi Kampioenschap te worden waarbij gehoopt word dat er mooie tijden op de klokken komen en er medailles mee naar Hoogeveen genomen worden.