//Veel pr’s bij minioren junioren circuit deel 2

Veel pr’s bij minioren junioren circuit deel 2

Zaterdag 9 december was het tijd voor het tweede deel van het minioren-junioren circuit in Hoogeveen. Op deze koude zaterdag begon het inzwemmen om 10.15 uur. Na het inzwemmen riep trainster Jennie Nijenhuis de jongelui bij elkaar om nog even een motiverend praatje te houden.

Bij de junioren 1 waren het Emma Ham en Ilse Bentum die de 100 meter schoolslag, de 50 meter vlinderslag, 100 meter wisselslag voor hun kiezen kregen. Emma viel vandaag meerdere keren in de prijzen, een mooie derde plaats op de 100 meter school, een voortreffelijke eerste plaats bij de vlinderslag en alsof dat nog niet genoeg was een mooie tweede plaats op de wisselslag. Ilse verbeterde haar persoonlijk beste tijd met precies zes secondes op de 100 meter school, ook behaalde ze een mooi p.r. van 44.31 bij de vlinderslag. Helaas volgde er een diskwalificatie voor Ilse op de wisselslag.

Bij de junioren 2 en 3 zagen we Leah Anakotta, Julia Redzimska, Dominique Dingshoff en Elisa Kranendonk die voor ZPC Hoogeveen uitkwamen. Als eerste werd de 100 meter schoolslag gezwommen, waarbij Leah naar een mooie derde plaats zwom, Julia vierde werd en Elisa haar p.r. verbeterde met enkele seconden. Tweede slag voor de dames was de 50 meter vlinderslag. Leah werd tweede en Dominique werd derde. Beide dames haalden een p.r. op deze afstand. Julia zwom vandaag boven haar p.r. en Elisa wist zich wel met enkele secondes te verbeteren. En als laatste was de 100 meter wisselslag aan de beurt. Leah behaalde een mooie eerste plaats, Dominique werd derde en verbeterde haar p.r. met enkele secondes.

Sander Heinsius, Robin van der Burg en Flynn Peeks zitten in de groep: junioren 1 en 2. Als eerste zwommen deze heren de 100 meter wisselslag. Sander eindigde als tweede en met slechts een verschil van 0.03 secondes tikte Robin als derde aan. Zowel Sander, Robin en Flynn lieten een kleine verbetering van hun tijd zien op deze slag. Vervolgens zwommen ze de 100 meter schoolslag, waarbij Sander naar een tweede plaats zwom, met een mooie verbetering van zijn p.r. van 1.35.75 naar 1.28.94. Robin tikte aan als vierde en Flynn als vijfde, maar wel met een verbetering van zijn p.r.. Op de 50 meter vlinderslag was het Robin die zich als tweede wist te plaatsen, gevolgd door Sander. Alle jongens wisten hun p.r. een te verbeteren.

De junioren 3 en 4 bestaan uit Björn Kokkelkoren en Josse Reinders. Beide heren werden respectievelijk 1 en 2 op de 100 meter wisselslag en de 100 meter schoolslag. Bij de 50 meter vlinderslag hadden Björn en Josse beiden aangetikt op 33.35 en de scheidsrechter had gezien dat Björn als tweede heeft aangetikt en Josse als derde.

Nienke Koster, Anna Venema en Femke ter Horst vormen de minioren 2 en 3 voor ZPC Hoogeveen. Als eerste stond de 100 meter schoolslag op het programma. Voor alle drie gold dat ze deze afstand nog niet in een wedstrijd hadden gezwommen. Nienke mocht ook de 50 meter vlinderslag zwemmen en wist haar p.r. te verbeteren.

Jay Wesseling en Levi Hendriksen, Tim Zuurman zwemmen in de groep minioren 2, 3 en 4. Als eerste mochten Jay en Levi de 50 meter vlinderslag zwemmen. Levi en Jay wisten hun p.r. aanzienlijk te verbeteren en Jay tikte als tweede aan. Levi als derde. Vervolgens zwom Jay naar de eerste plaats op de 100 meter schoolslag en Levi was derde. Rick had deze afstand nog nooit eerder in een wedstrijd gezwommen en heeft nu de ervaring opgedaan hoe het is om een dergelijke afstand te zwemmen.

De minioren 4 waren daarna aan de beurt, bestaande uit Dachèn Haaijer, Sofie Vos, Milena Meekhof en Nina Bentum. Voor alle dames gold dat ze de 200 meter wisselslag nog nooit in een wedstrijd hadden gezwommen. Dachèn tikte met overmacht als eerste aan. Helaas voor Nina heeft zij nog geen tijd gezet doordat ze gediskwalificeerd is. Ook de 50 meter vrije slag werd door Dachèn gewonnen. Sofie tikte als vierde aan en wist haar p.r. ook te verbeteren. Zowel Milena, Luka als Nina wisten een p.r. te verbeteren op deze afstand.

Minioren 5, Tim Zuurman, was vervolgens aan de beurt om de 50 meter vrije slag te zwemmen. Tim wist zijn tijd te verbeteren met ruim 2 seconden. Tim had de 200 meter wisselslag nog nooit gezwommen in een wedstrijd. Hij tikte als derde aan.

Carlijn Gruppen, Imre Bouwland en Marit van der Burg (minioren 5) hoefden vandaag maar één afstand en wel de 100 meter vrije slag. Carlijn tikte als eerste aan, de nummer 2 had dezelfde tijd op de klok staan. Imre tikte als vijfde aan. Helaas voor Marit werd zij gediskwalificeerd doordat ze te vroeg van start ging.

De 100 meter vlinderslag stond op het programma voor Olivier Wilbers, Tiamo van der Veen en Cai Mink (minioren 6). Olivier wist als eerste aan te tikken en Tiamo als tweede (beiden met een verbetering van hun beste tijd). Cai werd helaas gediskwalificeerd. Ook zwommen ze de 400 meter vrije slag. Ook hier werden Olivier en Tiamo respectievelijk eerste en tweede (Tiamo wist zijn p.r. aanzienlijk te verbeteren).

De wedstrijd werd afgesloten met een estafette die gezwommen werd door Josse Reinders, Björn Kokkelkoren, Sander Heinsius en Robin van de Burg. Ze wisten deze keer een tijd van 2.15.49 op de klok te zetten.