//ZPC Hoogeveen wint de Minioren Club Meet in de regio Noord

ZPC Hoogeveen wint de Minioren Club Meet in de regio Noord

Op zaterdag 25 november werd in Groningen gestreden om in plek in de finale van de Minioren Club Meet. Ieder jaar is er rond deze wedstrijd een thema waarin iedereen verkleed een ronde loopt rond het bad. Dit jaar was het thema ‘Sprookjes’ en de zwemmers hebben samen met een paar ouders druk geknutseld om zo mooi mogelijk in het zwembad te verschijnen. De Pieten die bij de wedstrijd aanwezig waren, besloten na de opmars rond het bad dat Hoogeveen het mooist verkleed was. Hiervoor kregen wij drie appeltaarten die we na de wedstrijd met elkaar opgegeten hebben.

Na de opmars was het tijd voor de zwemwedstrijd. De zwemmers hadden er allemaal heel veel zin in en iedereen moedigde elkaar heel goed aan. Leuk om te zien hoe de minioren van ZPC een leuke en gezellig team zijn waar we elkaar aanmoedigen en helpen. Imre Bouwland, Tiamo van der Veen, Marit van der Burg en Levi Hendriksen begonnen met de 4 x 50 meter vrije slag mix estafette. Cai Mink kon vandaag helaas niet meedoen door een blessure, maar Levi nam zijn plaats heel goed in. Uiteindelijk tikte Levi als tweede aan, vlak achter TriVia.

Daarna mochten de meisjes minioren 2 en 3 50 meter schoolslag zwemmen. Nienke zwom een dik PR en werd vierde in 58.76. Ook Anna Venema en Femke ter Horst zwommen vele seconden van hun tijd af. Zij tikten als achtste en tiende aan.

Hierna waren de jongens minioren 4 en later aan de beurt voor de 50m schoolslag. Levi Hendriksen werd hierop vierde in een mooie tijd van 55.44. Justin Hutten zat er als vijfde vlak achter met 56.54, een PR van maar liefst 8 seconden. Rick Zuurman zwom negen seconden van zijn tijd af en hij werd zevende met een tijd van 1.03.67.

Marit van der Burg zwom voor ZPC de 50 meter vlinderslag bij de meisjes minioren 5. Met een dik PR van vijf seconden tikte zij als vierde aan in 45.88. Ook de jongens minioren 6 zwommen 50 meter vlinderslag en Tiamo van der Veel nam dit over van Cai. Dit deed hij super goed en hij werd eerste in 38.79.

Hierna was het de beurt aan de meisjes minioren 4 voor de 100 meter vrije slag. Dachén Haaijer zwom vijf seconden van haar tijd af en zij werd eerste in 1.17.95. Sofie Vos zwom ook een mooi PR en zij werd zesde in 1.29.26. Milena Meekhof en Nina Bentum wisten wel erg veel seconden van hun tijd te zwemmen. Milena werd negende met een PR van 14 seconden en Nina werd dertiende met een PR van maar liefst 21 seconden! Joy ten Hoove zit nog maar net bij de selectie en zij zwom voor het eerst de 100 meter vrije slag. Dit deed ze heel knap en zij werd elfde in een tijd van 1.40.69. Ook de jongens minioren 5 zwommen de 100 meter vrije slag en Tim Zuurman is de enige jongen van ZPC in deze leeftijdscategorie. Hij zwom een tijd van 1.38.17 en hiermee werd hij zesde.

De meisjes minioren 2 en 3 zwommen hierna de 50 meter rugslag. Nienke Koster zwom drie seconden van haar PR en werd knap eerste. Femke ter Horst verbeterde zes seconden en zij werd zesde. Anna Venema werd helaas gediskwalificeerd. Ook de jongens minioren 4 en later zwommen de 50 meter rugslag. Jay Wesseling werd hierop eerste in 47.15. Dit was twee seconden onder zijn PR. Justin Hutten werd vierde en Rick Zuurman achtste. De meisjes minioren 5 zwommen daarna de 100 meter wisselslag. Carlijn Gruppen werd hierop knap derde in een mooie tijd van 1.30.75. Olivier Wilbers zwom de 100 meter wisselslag voor de jongens minioren 6. Hij werd eerste in een hele mooie tijd van 1.20.73.

Dachén Haaijer, Nina Bentum, Milena Meekhof en Joy ten Hoove zwommen bij de meisjes minioren 4 de 50 meter schoolslag. Milena en Joy werden helaas gediskwalificeerd. Dachén werd eerste in 45.58. Nina werd elfde met een tijd van 1.00.16, een PR van twee seconden. Ook de jongens minioren 5 zwommen de 50 meter schoolslag. Hier zwom Tim Zuurman heel goed naar een vierde plaats met 53.29.

De laatste afstand voor de meisjes minioren 2 en 3 was de 50 meter vrije slag. Nienke Koster werd hierop zesde. Femke ter Horst werd negende en Anna Venema elfde. De jongens minioren 4 en later zwommen ook als laatst de 50 meter vrije slag. Jay Wesseling werd derde, Justin Hutten vijfde en Rick Zuurman achtste. De meisjes minioren 5 zwommen de 100 meter vrije slag. Carlijn zwom twee seconden van haar tijd af en tikte als derde aan in 1.19.49. Imre werd zesde in 1.29.31. Ook de jongens minioren 6 zwommen de 100 meter vrije slag. Olivier Wilbers zwom deze afstand voor ZPC en hij tikte als eerste aan in 1.08.39.

De laatste afstand voor de estafettes was de 100 meter wisselslag voor meisjes minioren 4 en jongens minioren 5. Voor de meisjes zwommen Dachén Haaijer, Sofie Vos, Nina Bentum en Milena Meekhof deze afstand. Dachén werd eerste in 1.31.19, een PR van twee seconden. Sofie werd vijfde in 1.44.11, een PR van elf seconden, Nina werd elfde in 1.57.14, een PR van negen seconden en Milena werd dertiende in 1.58.61, een PR van zes seconden. Tim Zuurman zwom de 100 meter wisselslag bij de jongens en dit deed hij heel goed. Hij werd derde in 1.53.29, een dik PR van twaalf seconden!

Tot slot werd de 4 x 50 meter wisselslag estafette gezwommen. Eerst de meisjes en daarna de jongens. Het was heel erg spannend en iedereen moedigde heel hard aan. Zo hard dat sommigen zelfs schor waren na de estafettes. Voor de meisjes zwommen Imre, Marit, Carlijn en Sofie. Dit deden ze super goed en ze tikten als tweede aan. Daarna waren de jongens aan de beurt, Jay begon met de rugcrawl, toen Olivier de schoolslag, Tiamo zwom de vlinderslag en tot slot zwom Levi de borstcrawl. Ook de jongens tikten knap als tweede aan.

En toen begon het wachten op de uitslag. Dit duurde even en dat was best spannend. Maar toen kwam het verlossende antwoord. Hoogeveen had gewonnen, vlak voor TriVia.

Uitslag:

  1. ZPC Hoogeveen: 1691.79
  2. TriVia: 1723.76
  3. KSN: 1848.82
  4. MZ&PC de Reest: 1965.18
  5. Aqua ’68: 2000.81
  6. Thor: 2085.69
  7. Z&PC de Inktvis: 2088.30
  8. Nova: 2090.10
  9. GZVV: 2101.41

Friesland zwom de voorronde in hun eigen provincie op zondag. SG FZC54-De Vikings werd daarbij eerste met een puntenaantal van 1758.77, dat betekent dat ZPC Hoogeveen 1e is geworden in de regio Noord en naar de finale gaat op 7 april in Den Haag.