//Regionale kampioenschappen verlopen goed voor zwemmers ZPC Hoogeveen

Regionale kampioenschappen verlopen goed voor zwemmers ZPC Hoogeveen

Bij de regionale kampioenschappen waar de provincies Groningen, Friesland en Drenthe aan meededen en die zaterdag en zondag in Emmen werden gezwommen waren de prestaties van de zwemmers goed.

Alinda Dingshoff, Junior de Bruin, Charley Blide, Raoul Witten, Niels van Eck, Charlotte Wilbers en Mac Peeks waren veelvuldig op het podium te vinden waarbij er hele mooie tijden op de klokken kwamen. Zo zwom Junior de Bruin op bijna al zijn afstanden mooie nieuwe persoonlijke records en waren het Raoul Witten, Mac Peeks en Charlotte Wilbers die op de 400m vrije slag hun tijden met vele seconden verbeterden.

Daarnaast was het nieuwkomer Erwin Heinsius die steeds beter gaat wennen aan de trainingen bij Hoogeveen en mooie tijden zwom waarbij vele een verbetering waren van zijn snelste tijden. Simone Krans die terug is van een kleine stop was nu alweer op het podium te vinden, maar moet vooral nog wedstrijd ritme opdoen.

Verrassingen zijn er altijd en dat was nu ook het geval bij Bjorn Kokkelkoren die naar een zilveren medaille zwom op de 50m schoolslag. Flynn Peeks die dit jaar voor het eerst meedoet aan deze kampioenschappen waarbij de limieten erg snel zijn, zwom naar brons op de 200m rugcrawl waarbij broer Mac een super mooie tijd van 2.22.38 neerzette en zilver meenam. Senna van der Veen was de laatste weken niet fit en had afgelopen week niet veel getraind maar pakte toch brons op de 200m rug en zilver op de 50m.

Thomas Kappe heeft dit seizoen voor het zwemmen gekozen waarbij hij dus veel meer traint dan vorig jaar en daardoor misschien wat vermoeit is maar hij liet mooie dingen zien met een kleine p.r. op de 100m vrije slag waar hij zich vooral op focust.

Bij de schoolslag waren het Miron Schimmelpenning die goud pakte op de 200m en Mirthe Schenkel die zilver op de 200m en goud op de 50m schoolslag meenam. Kyra Wooldrik verraste op de 400m vrije slag waar zij en Wiktoria Redzimska er een hele mooie race van maakten en beiden aantikten met een dikke p.r. en Kyra de bronzen medaille pakte.

Bij de 50m schoolslag heren was het hele podium voor Hoogeveen met goud voor Niels van Eck, zilver voor Thomas Kappe en brons voor Maik Huser. Jeroen Lorius die alleen op de zaterdag zwom pakte daar wel de zilveren medaille op de 100m vlinder en dat was knap als je bedenkt dat hij naast zijn stage als arts nog maar twee keer kan trainen in de week.

Ieder dag eindigde met de estafette 4 x 200m vrije slag, op zaterdag voor de heren en zondag voor de dames. Bij de heren werden de junioren Josse Reinders (2.16.77), Mac Peeks (2.14.03) Bjorn Kokkelkoren (2.16.60)  en Raoul Witten (2.06.53) met mooie tussentijden in 8.53.93 eerste. Dit was bij de heren ook het doel maar zij hadden al heel veel afstanden gezwommen waarbij ze net daarvoor nog de 200m schoolslag zwommen wat er wel inhakte en zij moesten uiteindelijk het team van KSN voor zich dulden. Junior de Bruin, Thomas Kappe, Owen Peeks en Niels van Eck zwommen redelijke tijden maar de vermoeidheid was te groot. Het tweede team van Hoogeveen zwom met Darryl Lubbinge, Coen de Lang, Jeroen Lorius en Erwin Heinsius naar een vierde plaats.

Bij de meisjes waren het Leah Annakotta, Dominique Dingshoff, Senna van der Veen en Charlotte Wilbers moesten Trivia voor zich dulden en werden tweede. De dames moesten ORCA voor laten gaan en daar zwommen Wiktoria Redzimska, Simone Krans, Kyra Wooldrik en Alinda Dingshoff naar zilver in 8.52.53. De ploeg heeft de afgelopen week heel hard getraind en gaat dit de komende week nog doorzetten waarna het a.s. weekend weer twee dagen regionale kampioenschappen gezwommen worden.

Dan zullen we kijken wat de zwemmers nog kunnen waarna er iets gas word terug genomen voor de wedstrijd in Bonn waar een grote groep zwemmers aan mee gaan doen.

Bekijk alle foto’s van dag 1 op Facebook