//Veel persoonlijke records tijdens 1e Junioren/Jeugdcircuit wedstrijd

Veel persoonlijke records tijdens 1e Junioren/Jeugdcircuit wedstrijd

Een klein groepje zwemmers nam in Emmen deel aan de eerste Junioren/Jeugdcircuit wedstrijd van het seizoen. Een leuke wedstrijd met series en finales bij de eerste 4 programma nummers. Alle 7 zwemmers wisten zich voor een of meerdere finales te plaatsen en iedereen zwom een of meerdere persoonlijke records, een geslaagde zaterdagavond dus.

Het programma begon met de 100 meter vrije slag voor de meisjes. Bij de meisjes junioren 1 zetten Ilse Bentum en Nynke Hutten direct de toon door te beginnen met mooie persoonlijke records. Emma Ham kon hier een serie later natuurlijk niet bij achter blijven en zwom zich met 1.14.75 naar de 2e plaats in de series. Ilse en Nynke plaatsten zich als 5 en 6e voor de finale.

Leah Anakotta en Dominique Dingshoff zwommen bij de meisjes junioren 2 en 3. Zij wilden naast het behalen van de finale ook graag onder de limiet voor de regiokampioenschappen zwemmen. Vorige week zwommen ze allebei ook 100m vrije slag en kwamen ze al in de buurt. Ze maakten er onderling een spannende strijd van waarbij Dominique met 1.06.61 net voor Leah (1.06.67) aantikte, allebei onder de limiet en als 2e en 3e geplaatst voor de finale.

Flynn Peeks koos voor de 50m vrije slag waar hij zich met 34,11 keurig als 4e kwalificeerde voor de finale bij de jongens junioren 1 en 2. Manon Tiggelaar zwom de 50m rugslag waarop ze zich met een PR van meer dan een seconde als 2e kwalificeerde voor de finale bij de meisjes junioren 2 en 3. Ook Nynke, Ilse en Emma zwommen de 50m rugslag. Emma zwom maarliefst 2,5 seconde harder dan haar PR en kwalificeerde zich als 3e voor de finale. Voor Ilse een heel klein persoonlijk record en een 6e plaats in de series en ook Nynke kwalificeerde zich voor de finale (7e).

Het programma ging hierna verder met de afstanden zonder finales. Dominique had gekozen voor de 50m vlinderslag, een slag die ze nog niet zo heel goed beheerst, maar met een verbetering van haar persoonlijk record met 3 seconden liet ze zien dat het steeds beter gaat. Flynn zwom een goed opgebouwde 400m vrijeslag en verbeterde zich met ruim 5 seconden.

Nynke, Ilse, Emma, Manon en Leah hadden gekozen voor de 200m rugslag. Voor Nynke (6 seconden) en Ilse (10 seconden) hele ruime verbeteringen van hun persoonlijke records, Emma werd helaas gediskwalificeerd omdat ze te lang uitdreef bij haar keerpunt. Manon Tiggelaar zwom ondanks een wat voorzichtige race ook naar een nieuw persoonlijk record van 2.37.97 en ook Leah verbeterde zich ruim.

Manon, Leah en Dominique zwommen voordat de finales begonnen ook nog de 200m wisselslag. Manon bleef boven haar beste tijd steken, maar voor Leah en Dominique waren er wederom grote persoonlijke records. Leah verbeterde zich met 9 seconden naar 2.52.66 en Dominique zwom met een tijd van 3.00.73, 12 seconden harder dan haar oude record.

Voor de finales moesten de zwemmers per programma verzamelen in de hoek van het zwembad en werd op de muziek langs de tribune naar de start gelopen. Voor sommige zwemmers was het de eerste keer dat ze een finale zwommen, best spannend dus. In de finales waren er ook medailles te winnen voor de eerste drie van elke finale.

In de eerste finale zwommen Emma, Ilse en Nynke 100m vrije slag. Alledrie zwommen ze iets langzamer dan in de series, wat ook niet zo gek was want het was na een lange wedstrijd laat op de avond. Emma werd wel heel knap 2e, Ilse eindigde als 4e en Nynke werd 5e.

De tweede finale was het de beurt aan Leah en Dominique op de 100m vrije slag. Leah bleef vlak boven haar tijd uit de series en werd heel mooi 2e. Dominique was een beetje moe na al die afstanden, maar zwom nog steeds sneller dan haar oude persoonlijk record en werd 3e.

In de finale op de 50m vrije slag bij de jongens junioren 1 en 2 zwom Flynn net iets langzamer dan in de series. Met 34.40 werd hij keurig 4e.

In de finale van de 50m rug bij de meisjes junioren 1 kwamen opnieuw Emma, Ilse en Nynke aan de start. Emma zwom dankzij een hele goede 2e baan naar weer een nieuw persoonlijk record en een zilveren medaille. Ilse zwom vlak boven haar tijd uit de series en werd 6e en Nynke kon aan het eind van de avond haar tijd uit de series ook niet meer verbeteren en werd 7e.

Manon had het beste voor het laatst bewaard. Ze liet in de finale zien dat het na haar ruime verbetering in de series nog harder kon. In een hoog tempo zwom ze naar 34.18 en werd ze 2e bij de meisjes junioren 2 en 3.