//Eerste swimkick/minioren-wedstrijd van het seizoen 2017-2018

Eerste swimkick/minioren-wedstrijd van het seizoen 2017-2018

Zaterdag 7 oktober jl. stond de eerste swimkick/minioren-wedstrijd van het seizoen op het programma. Deze werd gezwommen in Hoogeveen en er deden elf verenigingen mee uit Friesland, Groningen en Drenthe. Er werden door verschillende zwemmers mooie PR’s gezwommen en er gingen diverse mooie medailles naar de zwemmers van ZPC Hoogeveen. Diverse zwemmers zwommen zaterdag voor het eerst ook een voor hun langere afstand.

De wedstrijd werd begonnen met enkele programma’s voor de swimkick. ZPC Hoogeveen had hier zelf geen zwemmers zwemmen, aangezien deze wedstrijd voor de jongste zwemmers toch vrij lang duurt.

De meisjes minioren 2 en 3 waren voor ZPC Hoogeveen de eerste zwemmers deze wedstrijd. Zij werden vertegenwoordigd door Anna Venema, Nienke Koster en Femke ter Horst. Deze meisjes zwommen de 100 m vrije slag voor het eerst en deden dat erg goed, hetgeen voor Nienke Koster zelfs resulteerde in een eerste plaats.

Na deze meisjes was het de beurt aan de jongens minioren 2,3 en 4. Voor Hoogeveen kwamen Levi Hendriksen en Jay Wesseling hier uit op de 100 m wisselslag. Beide jongens zwommen hierop een heel mooi PR. Jay verbeterde zijn PR met ruim 3 seconden en werd eerste. Levi zwom een PR van ruim 23 seconden en werd hiermee mooi derde.

Op de 100 m rugslag meisjes minioren 4 kwamen Nina Bentum, Milena Meekhof, Sofie Vos, Dachén Haaijer en Luka Wassink uit voor ZPC Hoogeveen. Voor de meeste van deze meisjes was dit de eerste keer dat zij deze afstand zwommen, maar dit leek geen enkel probleem. Mooie tijden voor alle meisjes en voor Dachén en Sofie leverde hun race respectievelijk een eerste en tweede plaats op.

Tim Zuurman is de enige jongen voor ZPC Hoogeveen bij de minioren 5. Hij zwom de 100 m vrije slag in een mooi PR van bijna 7 seconden.

Voor de meisjes minioren 5 zwommen Carlijn Gruppen, Marit van der Burg en Tiava Schoonheim de 200 m wisselslag. Helaas had Imre Bouwland zich moeten afmelden i.v.m. een blessure. Voor Carlijn geen PR, maar wel een mooie eerste plaats. Marit zwom een kleine PR. Tiava Schoonheim zwom deze afstand voor het eerst en deed dit heel erg netjes.

Op de 100 m rugslag minioren 6 zwommen Cai Mink, Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers voor ZPC Hoogeveen. Voor Tiamo en Olivier geen PR’s, maar wel een respectievelijk eerste en derde plaats. Cai zwom een mooi PR van ruim 3 seconden.

Na de pauze zwommen Nienke en Femke de 100 m wisselslag. Nienke zwom hierop een mooi PR en werd ook op deze afstand eerste. De jonge Femke zwom ook deze afstand voor het eerst en zwom naar een mooie tijd van 2.13.39.

Bij de jongens minioren 2,3 en 4 100 m vrije slag verschenen naast Jay en Levi nu ook Justin Hutten en Rick Zuurman aan de start. Jay zwom een klein PR en Levi zwom een PR van bijna 7 seconden. Justin en Rick zwommen deze afstand voor het eerst, hetgeen voor Justin resulteerde in een mooie tijd van 1.59.74. Rick bewoog voor het startsignaal en werd helaas gediskwalificeerd.

Op de 100 m vrije slag meisjes minioren 4 wist Dachén wederom de eerste plaats te bereiken in een klein PR. Sofie zwom naar een dik PR van bijna 10 seconden. Luka, Milena en Nina zwommen deze afstand ook heel goed, waarbij het voor Milena en Nina de eerste keer was dat zij deze afstand zwommen. ‘

Op de 100 m rug jongens minioren 5 was het weer de beurt aan Tim. Hij zwom hierop een PR van 8 seconden.

Ook de meisjes minioren 5 zwommen de 100 m rug. Carlijn wist opnieuw eerste te worden met een klein PR. Marit werd net vierde op deze afstand. Voor Tiava was, naast de eerder gezwommen 200 m wisselslag, ook dit een nieuw te zwemmen afstand hetgeen zij netjes deed.

De jongens minioren 6 sloten de individuele nummers van deze wedstrijd af met de 200 m wisselslag. Olivier zwom met een PR van 1 seconde naar een tweede plaats. Tiamo zwom net geen PR, maar werd wel derde. Cai zwom een PR van ruim 6 seconden en werd vierde.

De wedstrijd werd afgesloten met diverse estafettes. Helaas werd het team van ZPC Hoogeveen op de gemengd 4×25 m vrije slag minioren 3 en later gediskwalificeerd i.v.m. een te vroege overname.

Op de gemengd 4×50 m vrije slag minioren 6 en later kwamen drie teams uit voor ZPC Hoogeveen. Tiamo, Carlijn, Olivier en Dachen zwommen samen naar een eerste plaats. Jay, Sofie, Cai en Marit werden zesde en Levi, Milena, Tim en Nina werden achtste.