//Mirthe Schenkel zwemt toptijd in Drachten op 200m schoolslag

Mirthe Schenkel zwemt toptijd in Drachten op 200m schoolslag

Was de halve ploeg van Z.P.C.Hoogeveen in Steenwijk bij de sprintwedstrijd actief, anderen waren in Drachten bij de limietwedstrijd, daar werden de wat langere afstanden gezwommen. Hier was het Mirthe Schenkel die met een p.r. van drie seconden naar een geweldige tijd op de 200m schoolslag ging 2.40.72. Daarmee doet ze in haar leeftijd 14 jaar heel goed mee in Nederland en laat ze zien dat hard trainen beloond word, deze tijd was een nieuw Drents record die van clubgenoot Nienke van Eck was.

Erwin Heinsius die op de 200m vrije slag en de 400m wisselslag mooie tijden neerzette die voldoen aan de verwachtingen die Hoogeveen van hem heeft. Hij beheerst alle slagen goed en kan heel goed uit de voeten op de langere afstanden. Josse Reinders raakt steeds beter op dreef en zette vandaag weer nieuwe tijden neer op zijn drie afstanden. Raoul Witten is eigenlijk altijd op dreef, wil altijd winnen en zwom vandaag weer mooie tijden in hele mooie races. De beide broers Flynn en Mac Peeks deden daar niet voor onder want Flynn ging heel goed op zijn afstanden met voor Mac een hele mooie tijd op de 100m rug in 1.08.09. Flynn ging hierop naar 1.21.40, en beide zwommen daarnaast een mooie 100m vrije slag waar Flynn naar 1.13.84  ging en Mac 1.01.83 zwom wat een snelle tijd is voor een jongen van 2004.

Charlotte Wilbers zwom drie zware afstanden met de 200m vrije slag, 400m en 200m wisselslag en daar op de 400m wisselslag een p.r. van acht seconden en bleef daarbij boven de limiet die ze graag wilde halen. Manon Tiggelaar, Senna van der Veen, Dominique Dingshoff en Leah Annakotta zijn alle vier van 2004 en zwommen vandaag optimaal waarbij er veel p.r.’s op de klokken kwamen en waar het zwemmen verwachtingen schept.

Björn Kokkelkoren zwom zijn afstanden heel vlot achter elkaar wat maakte dat je niet de beste tijden op de klokken krijgt. Er waren weinig zwemmers bij deze limietwedstrijd waardoor ze snel achter elkaar aan de start kwamen omdat de meeste zwemmers drie afstanden hadden gekozen. Miron Schimmelpenning zwom de 200m schoolslag waarop ze heel graag de limiet wil zwemmen, wat haar vandaag weer niet lukte. Dat die limiet er gaat komen is duidelijk maar misschien moet de kracht er inkomen, ze is erg groot en groei betekent afnemende krachten.