//Charley, Tiamo, Olivier, Carlijn en Dachén genieten tijden Nationale Miniorendag
miniorendag kopie

Charley, Tiamo, Olivier, Carlijn en Dachén genieten tijden Nationale Miniorendag

Op zaterdag 23 september 2017 werd de Nationale Miniorendag in Arnhem georganiseerd. De beste 30 zwemmers en zwemsters van elke leeftijdsgroep, aangevuld met zwemmers die alleen in de top-5 van een slag/afstand staan genoteerd, worden uitgenodigd voor deze sportieve en leuke dag, vol activiteiten en clinics. Voor ZPC Hoogeveen mochten deze keer Charley Blide, Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers, Carlijn Gruppen en Dachén Haaijer meedoen aan deze dag.

De zwemmers deden o.a. spellen, atletische vorming en ze mochten luisteren naar het verhaal over de carrière van Nyls Korstanje (belangrijkste punt: hij had een papegaai…). Omdat het zwembad gesloten was, kregen ze ook nog een leuke vechtsporttraining. Natuurlijk is het vragen van handtekeningen het allerleukst en dat konden ze aan Nyls Korstanje, Marjolein Delno en Pepijn Smits.

Ook voor de ouders en trainers worden er ook leuke lezingen georganiseerd tijdens de Nationale Miniorendag. Ze begonnen de dag met een lezing van Tischa Neve. Een interessant verhaal over het omgaan met sportende kinderen. Daarna genoten we van een heerlijke lunch en tijdens het middagprogramma gingen ouders en trainers uit elkaar. De ouders luisterden naar een verhaal van André Cats over de leerweg van minioren, een lezing over het belang van goede voeding en ze mochten kijken bij de vechtsporttraining. De trainers hebben veel gediscussieerd met andere trainers en dat is natuurlijk altijd goed. Deze discussies werden geleid door Mark Faber en Sebastiaan Kuijper.

Al met al was het een leuke en leerzame dag en vooral ook de zwemmers hebben het erg naar hun zin gehad. Leuke dingen gedaan en vooral ook veel andere kinderen ontmoet die dezelfde passie hebben.