//ZPC Hoogeveen opent het nieuwe seizoen in Leeuwarden
21742887 1375020932601842 2911513575942785362 n

ZPC Hoogeveen opent het nieuwe seizoen in Leeuwarden

De eerste wedstrijd voor de zwemmers van Z.P.C Hoogeveen was in Leeuwarden waar direct gekeken kon worden hoe de ploeg ervoor stond. Met nieuwe shirts waar nu de beide sponsoren “Venko” en “Steigerplank.com” op gedrukt waren, ging de ploeg er al vol tegenaan en was de gedrevenheid bij de zwemmers duidelijk te merken. Limieten moeten er weer gezwommen worden voor de beide Nederlandse Kampioenschap weekenden in december voor zowel de junioren/jeugd als de senioren zwemmers.

Mooie tijden met daarbij de limiet op de 200m vrije slag voor de jongste junioren zwemster Charley Blide, zij bleef met 2.27.54 onder de 2.29.45 die nodig was. Bij haar tweede afstand de 200m schoolslag die ze heel mooi zwom bleef ze daar net boven met 3.11.38 maar verbeterde haar tijd met 19 seconden. Erwin Heinsius is dit seizoen vanuit Heerenveen overgekomen naar Hoogeveen en liet zin dat zijn training inzet niet voor niks is en hij kwam zo vroeg in het seizoen alweer tot twee kleinen p.r’s.

Junior de Bruin zwom de 200m vrije slag en met 1.57.87 dook hij ruim onder de twee minuten en dat zat er al lange tijd aan te komen. Na een half mislukt seizoen vorig jaar, heeft hij het weer goed opgepakt en bleef op zijn favoriete 200m vlinderslag heel dicht in de buurt van zijn p.r. Niels van Eck die vorig seizoen afsloot met die mooie tijd onder de 50 seconden op de 100m vrije slag heeft gedacht er toch nog een goed seizoen achteraan te gaan maken. Naast het werken en het trainen geven een enorme klus om vier ochtenden en elke avond in het zwembad te zijn met daarnaast wedstrijden op zaterdag en een training op zondag. Maar hij zwom al weer hele goede tijden in deze eerste wedstrijd en vooral zijn 100m schoolslag tijd van 1.03.86 was erg goed zo vroeg in het seizoen.

Miron Schimmelpenning kwam op haar 100 en 200m schoolslag net onder en net boven haar beste tijd en de limieten liggen voor haar in het verschiet en gaan er zeker komen. Mirthe Schenkel die naast een hele mooie 200m schoolslag vandaag een uitstapje maakte naar de 200m rugcrawl deed dat in een p.r. van 13 seconden. Mac Peeks zwom deze 200m rug naar een nieuwe tijd van 2.26.35 en dat betekende voor hem onder de limiet van 2.27.58. Broer Owen haalde niet de limiet op deze 200m rug maar liet wel zien dat hij steeds beter volhoud om met mooi en goed zwemmen tot een mooie tijd te komen. Voor hem was er op de 200m vlinderslag wel een p.r. van drie seconden en deze slag gaat steeds meer tot zijn favoriete afstanden behoren.

Thomas Kappe heeft dit a.s. jaar helemaal in het teken van zwemmen gesteld en gaat naast het af en toe werken alleen nog maar trainen. Voor hem leverde dit een nieuwe tijd op bij de 200m wisselslag die hij mooi zwom en alleen in de slotfase nog wat inhoud te kort kwam, wat niet verwonderlijk is zo vroeg in het seizoen.

Josse Reinders die de seizoen start door een late vakantie heeft gemist en het dan toch wat moeilijker heeft dan de andere zwemmers ging toch op de 200m vrije slag net onder zijn p.r. Bjorn Kokkelkoren ging daar in mee en ook Leah Anakotta bleef daar net onder, terwijl Charlotte Wilbers haar snelle tijd die ze heeft staan weer verbeterde naar nu 2.16.07. Dit zelfde deed zij bij de 100m rug waar ze nu naar 1.10.15 ging en daarmee de limiet van 1.08.31 nadert, waar ze nog mogelijkheden genoeg voor heeft. Wiktoria Redzimska die er altijd voor gaat liet vandaag weer zien dat ze heel wat in haar mars heeft en altijd gedreven is om hard te zwemmen. Bij de 200m wisselslag een nieuwe tijd wat bij de 200m vlinderslag niet lukte en waar zij dan ook zichtbaar van baalt.

Maik Huser, Anique Coelingh, Jill Blide, Darryl Lubbinge en Kyra Wooldrik kwamen weer in de buurt van hun persoonlijke records en zullen met de huidige manier van trainen binnen Hoogeveen die kant wel weer opgaan. De trainingen zijn zwaar en zeer intensief en dat vergt een aanpassing en daarnaast zijn de zwemmers daar vermoeider door en blijven resultaten eerst uit. Dit geld ook voor Alinda Dingshoff die momenteel heel hard traint en daardoor niet aan haar beste tijden komt maar zoals het er uit ziet bied dat veel vertrouwen voor de komende tijd. Coen de lang gaat steeds beter zwemmen en krijgt zijn lange lichaam onder controle wat vandaag al maakte dat hij zijn beste tijden evenaarde en dat is voor nu genoeg.

Senna van der Veen die door roodvonk een paar weken uit de roulatie was liet vandaag zien dat zij de draad weer opgepakt heeft en met een mooie techniek haar tijden al weer benaderde.Vanaf nu zal het per week beter gaan wat ook voor Robin van der Burg geldt, hij had door een late vakantie toch de aansluiting van het begin gemist en dan is het eerst heel lastig om die weer terug te krijgen. Hij zwom vandaag  de 100 en 200m vrije slag maar kon op beide afstanden niet tot een p.r. te komen maar dat hij goed kan zwemmen liet hij vandaag wel zien.