//Zesde plaats voor ZPC Hoogeveen bij landelijke finale

Zesde plaats voor ZPC Hoogeveen bij landelijke finale

Voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen rolde er een mooie zesde plaats uit in de finale ronde van de competitie op het hoogste niveau die zaterdag met de acht beste teams van Nederland werd gezwommen in Amsterdam.

Hoogeveen mocht aan deze finale ronde deelnemen omdat de ploeg als achtste na de vier competitie rondes was geëindigd samen met, de Dolfijn Amsterdam, PSV Eindhoven, The Hague Swimming (startgemeenschap) uit Den Haag en omstreken, ZPC Amersfoort, de Dinkel”Denekamp, WVZ Zoetermeer en VZC uit Veenendaal.

Voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen rolde er een mooie zesde plaats uit in de finale ronde van de competitie op het hoogste niveau die zaterdag met de acht beste teams van Nederland werd gezwommen in Amsterdam.

Hoogeveen mocht aan deze finale ronde deelnemen omdat de ploeg als achtste na de vier competitie rondes was geëindigd samen met, de Dolfijn Amsterdam, PSV Eindhoven, The Hague Swimming (startgemeenschap) uit Den Haag en omstreken, ZPC Amersfoort, de Dinkel”Denekamp, WVZ Zoetermeer en VZC uit Veenendaal.

Van de vier rondes die het afgelopen jaar gezwommen zijn, krijg je bij de finale ronde punten mee en dat maakte dat de ploeg ondanks dat ze op zaterdag als zesde eindigen daardoor toch nog achtste werd.

De wedstrijd werd gezwommen in het 25m bad en had voor de verschillende leeftijd willekeurige afstanden. Zo kon het zijn dat de jongens vrije slag zwommen terwijl de meisjes daar de schoolslag als afstand hadden. Dit maakte natuurlijk dat niet iedereen op zijn beste afstanden kon startten en dat de heren en dames de enigste leeftijd waren die een 200m nummer hadden. De estafettes waren gemixt dus de jongens en meisjes door elkaar en geëindigd werd er met een 10x 50m vrije slag waarvan er uit elke leeftijd categorie een jongen en een meisje startten. 

Begonnen werd er met twee estafettes de 4 x 50m wisselslag 11—13 jaar gemixt waar Mac Peeks de rug zwom, Mirthe Schenkel schoolslag, Senna van der Veen de vlinderslag en Robin van der Burg de vrije slag, en eindigden als zevende. Daarna kwam er de 4 x 100m vrije slag met Simone Krans, Maik Huser, Alinda Dingshoff en Junior de Bruin die samen een mooie tijd neerzetten van 3.47.06 en een zevende plaats.

Bij de heren 100m vlinderslag waren het Ardi Knol, Thomas Kappe en Niels van Eck die deze afstand zwommen waarbij Ardi net Thomas voor bleef in 0.58.45 tegen 0.58.51. Bij de dames de 100m schoolslag waar Simone Krans direct al weer, na de estafette aan moest treden en zij zwom een nette 1.19.58, met daarnaast Marsha Beukeveld die wel iets boven haar tijd bleef maar wel voor de punten zwom.

Junior de Bruin en Maik Huser zwommen bij de jongens jeugd de punten bij elkaar en moesten 100m rug en 100m schoolslag. Beide geen favoriete afstanden van Junior maar er was weinig keus en dus moest hij er het beste van maken met tijden die net boven zijn p.r. bleven. Maik Huser kan beide slagen wel goed waarbij natuurlijk de schoolslag zijn favoriete afstand is en dit liet hij zien met een mooi p.r. van 1.06.83 en dat komt al in de buurt voor de limiet van volgend jaar.

Bij de meisjes in die leeftijd waren het Anique Coelingh, Jill Blide en Alinda Dingshoff die de 100m vlinderslag en de 100m vrije slag moesten zwemmen. Dit waren mooie afstanden waar Alinda vooral op de vlinder goed kan meedoen en tweede werd in 1.03.57. Jill zwom op de 100m vlinderslag een kleine p.r. en liet zien dat het weer wat beter gaat, Anique is een vechter en gaat altijd voor het beste resultaat en zij bleef keurig in de buurt van haar beste tijden.

Bij de junioren jongens waren het Owen Peeks, Coen de Lang en de een jaar jongere Raoul Witten die de 100m vlinder en de 100m vrije slag zwommen. Daar voor Coen eindelijk de beloning voor het lange wachten op een goede 100m vlinderslag in een mooie tijd van 1.02.38 en dat zal vanaf nu alleen maar sne ller gaan getuige zijn tijd in de estafette van 1.01.52. Owen en Raoul deden hier niet voor onder en gingen op beide afstanden naar een mooi p.r. Zo zwom Raoul op de vlinderslag zes seconden sneller naar nu 1.07.90 en ging Owen daar naar 1.05.82, waarna Raoul op de vrije slag naar 0.58.24 zwom en Owen een 0.56.05 neerzette wat voor een niet sprinter een hele mooie tijd is.

Bij de meisjes jeugd had Hoogeveen Mirthe Schenkel hogerop laten zwemmen omdat zij gewoon het beste is op de 100m schoolslag. Zij werd hier dan ook tussen de meisjes twee jaar ouder gewoon tweede in een mooie tijd van 1.15.41. maar daarnaast hadden we ook Wiktoria Redzimska die liet zien een hele goede zwemster te zijn want zij verbeterde haar inschrijftijd met drie seconden naar 1.17.65 en werd hier in het veld van 22 zwemsters heel netjes zesde. Daarnaast zwommen ze de 100m rug waar Wiktoria boven haar tijd bleef maar netjes zevende werd en hier was het Kyra Wooldrik die met haar voor de punten zwom. Kyra moest bij de dames hulp bieden bij de 200m vrije slag, daar moest zij samen met Simone Krans voor de punten zwemmen en deed dit in een tijd die wel boven haar p.r. bleef.

Mariet Koster die nog weinig in het water ligt, maar meer aan het bad staat om de jongste zwemmers van Hoogeveen te trainen zwom op de 100m rug nog wel een mooie tijd van 1.08.24 en daar samen, met weer Simone Krans de punten binnen haalde. De heren zwommen de 100m vrij slag waar Niels van Eck vijfde werd in 0.50.95 met daarnaast Koen Lems die met 0.52.71 elfde werd en hier de derde zwemmer Thomas Kappe die met 0.53.03 net boven zijn beste tijd bleef. Bij de 200m wisselslag heren was het Koen Lems die samen met Niels van Eck de twee snelste heren bij Hoogeveen werden maar beiden bleven daarbij net boven hun beste tijd.

Bij de jongste groep waren het bij de jongens Robin van der Burg en Mac Peeks die de 100m schoolslag en de 100m rugcrawl zwommen en deden dat uitstekend. Robin zwom op beide afstanden een nieuwe tijd maar kan bovenin bij het klassement nog niet meedoen, maar dat is een kwestie van tijd. Mac Peeks deed op de 100m rug wel goed mee en eindigde daar als tiende in een kleine p.r. van 1.09.34.

Bij de meisjes de zware 100m vlinderslag wat deze jonge zwemsters bij Hoogeveen nog niet heel goed beheersen. Daar waren het Charlotte Wilbers en Senna van der Veen die de punten binnen haalden met voor Charlotte een hele mooie p.r. van 1.17.54. Deze meisjes zijn nog niet sterk genoeg voor zo’n zwaar nummer en dat zal als de trainingen wat meer gaan worden en ze uitgegroeid zijn steeds beter gaan. Bij de 100m vrije slag een mooie nieuwe tijd voor Charlotte van 1.03.11. met daarnaast Manon Tiggelaar die met 1.08.39 net iets sneller was dan Senna die 1.08.77 noteerde en daar voor de punten zwom.

Tussendoor werd er nog een estafette 4 x 100m wisselslag gezwommen bij de leeftijd 11—15 jaar waar Owen Peeks de rug zwom in een mooie 1.03.72 waarna Mirthe Schenkel de schoolslag in 1.15.66 aflegde en toen de mooie tussentijd van Coen de Lang op de 100m vlinderslag 1.01.52 en als afsluiter Kyra Wooldrik die deze wedstrijd niet op haar best was en met 1.02.04 boven haar p.r. bleef.

Wel een mooie zesde plaats in dit hele goede veld van top clubs in Nederland waarna de 10x 50m vrije slag nog op het programma stond en daar waren het Niels, Simone, Koen, Alinda, Junior, Jill, Coen, Wiktoria, Mac, Charlotte die keurig naar een zesde plaatst zwommen.

A.s. weekend gaan de jongste minioren naar de jaargang finale in Dordrecht waar de beste 24 kinderen per leeftijd zullen startten, daarna volgt nog de Speedo Fast Water Meet in Amsterdam waar alle zwemmers 8 en 9 juli zullen starten.