//Zes zwemmers naar Jaargangfinale in Dordrecht
DSC 3017

Zes zwemmers naar Jaargangfinale in Dordrecht

Aanstaande zondag worden in het 50 meter bad in Dordrecht de jaarlijkse jaargang finales gezwommen. Zes jonge zwemmers van ZPC Hoogeveen hebben zich weten te plaatsen bij de beste 24 van hun leeftijd en mogen het daarom opnemen tegen de beste kinderen uit heel Nederland. Gelukkig is er de afgelopen tijd regelmatig in het 50 meter bad van Zuidwolde getraind, waardoor de zwemmers wat meer gewend zijn geraakt aan het zwemmen in een 50 meter bad. 

Aanstaande zondag worden in het 50 meter bad in Dordrecht de jaarlijkse jaargang finales gezwommen. Zes jonge zwemmers van ZPC Hoogeveen hebben zich weten te plaatsen bij de beste 24 van hun leeftijd en mogen het daarom opnemen tegen de beste kinderen uit heel Nederland. Gelukkig is er de afgelopen tijd regelmatig in het 50 meter bad van Zuidwolde getraind, waardoor de zwemmers wat meer gewend zijn geraakt aan het zwemmen in een 50 meter bad.

De jongste zwemster die voor ZPC Hoogeveen aan de start komt is de 9-jarige Dachén Haaijer. Zij zwemt tegen kinderen die een jaar ouder zijn en daarom is het heel knap dat ze zich heeft weten te plaatsen voor de 100 meter schoolslag. In dezelfde leeftijdscategorie zwemt ook de 1 jaar oudere Carlijn Gruppen. Zij zwemt eveneens de 100m schoolslag en mag ook starten op de 100 meter rugslag en 200 meter wisselslag.

Bij de oudste meisjes zwemt Charley Blide (11 jaar). Zij zwemt maar liefst vier verschillende afstanden. De 100 en 400 meter vrije slag, 200 meter wisselslag en de 100 meter rugslag. Ze beheerst alle slagen goed en staat op al deze afstanden staat ze heel hoog op de inschrijflijst. Op de 100 meter rugslag staat ze zelfs als snelste ingeschreven.   

Bij de jongens starten Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers bij de minioren 5 (10-11 jaar). Beide jongens zwemmen hetzelfde programma met de 200 meter wisselslag, 50 meter vlinderslag, 100 meter rugslag en 100 meter vrije slag. Tiamo staat op zijn favoriete 100 meter rugslag bovenaan de inschrijflijst. Olivier staat 2e ingeschreven op de 100 meter vrije slag en staat ook op de andere afstanden meerdere keren in de top 10.

Bij de oudste leeftijdscategorie van de jongens start Robin van der Burg (11 jaar) voor ZPC Hoogeveen. Hij mag meedoen op de 100 meter vrije slag en de 100 meter rugslag.

Het beloofd een mooie zondag te worden in Dordrecht. De hoge noteringen op de inschrijflijst geven natuurlijk geen garanties op hoge klasseringen na de wedstrijd. Er zit veel verschil tussen clubs in trainingsarbeid bij deze jonge kinderen. Bij ZPC Hoogeveen staat het plezier in het zwemmen en de ontwikkeling van de juiste techniek duidelijk voorop. Het allerbelangrijkste is dat het zondag een leuke gezellige dag wordt waarbij de zwemmers veel ervaring op doen.