//Mooie tijden voor ZPC zwemmers bij vrije slag wedstrijd in Beilen

Mooie tijden voor ZPC zwemmers bij vrije slag wedstrijd in Beilen

Op zaterdag 24 juni werd er in Beilen een vrije slag wedstrijd gezwommen. Bij deze wedstrijd wordt er (zoals de naam al doet vermoeden) alleen vrije slag (= borstcrawl) gezwommen. De afstanden die gezwommen werden waren de 25 meter, de 50 meter en de 100 meter. Geëindigd werd met een hele leuke ploegenachtervolging waarbij er goed overlegd en nagedacht moet worden.

Op zaterdag 24 juni werd er in Beilen een vrije slag wedstrijd gezwommen. Bij deze wedstrijd wordt er (zoals de naam al doet vermoeden) alleen vrije slag (= borstcrawl) gezwommen. De afstanden die gezwommen werden waren de 25 meter, de 50 meter en de 100 meter. Geëindigd werd met een hele leuke ploegenachtervolging waarbij er goed overlegd en nagedacht moet worden.

Begonnen werd met de 25m vrije slag. Een afstand die vrijwel nooit meer wordt gezwommen als zwemmers in de selectie zwemmen. Als gevolg werden er veel dikke PR’s gezwommen. Bij de minioren 5 en later wist Charley Blide te winnen met een hele knappe 12.80 seconden. Tiamo van der Veen werd tweede met 15.44 en de jonge Dachén Haaijer werd derde in 16.51. Vlak daarachter als vierde Carlijn Gruppen (16.68) en Emma Ham (17.03) eindigde als vijfde. ZPC Hoogeveen heeft een grote groep minioren en van de 15 zwemmers die meededen, waren er 11 van ZPC. Ook Imre Bouwland zwom een hele mooie en snelle 25m en werd zevende in 17.70. De 10e en 11e plek waren respectievelijk voor Jay Wesseling (18.49) en Sofie Vos (19.82).  De plaatsen 13 t/m 15 waren voor Tim Zuurman (22.76), Tiava Schoonheim (23.21) en Levi Hendriksen (23.75).

Na de minioren waren de meisjes jeugd 2 en later aan de beurt. Hierbij een heel goed zwemmende Leah Anakotta (zelfs de scheidsrechter was onder de indruk van haar techniek) die knap won in 14.00 seconden. Miron Schimmelpenning volgde snel in 14.47. Dominique Dingshoff werd zesde in 15.31 en Julia Redzimska elfde in 16.41.

Daarna zwommen de jongens junioren 4 en later de 25m vrije slag. Björn Kokkelkoren wist hier te winnen in 12.65 en Josse Reinders werd vierde in 13.09. Beide mannen hadden in de training nog geoefend, want ja, hoe zwem je ook alweer 25m vrije slag hard? Lucas Ham werd zevende in 15.48.

De wedstrijd ging verder met de 50 meters. Weer Charley die er bij de minioren met de winst vandoor ging in 30.90. Tiamo werd wederom tweede (34.52) en Emma werd knap derde (35.82). Levi zwom een hele mooie tijd en haalde 2 seconden van zijn PR af.

Bij de meisjes jeugd 2 en later zwom ook Leah een mooi tijd van 31.34. Hiermee werd zij eerste. Ook Dominique, Miron en Julia wisten iets van hun beste tijd af te halen.

Björn werd op de 50m vrije slag tweede en Josse volgde als derde.

Na de 25 meter en de 50 meter werd de afstand nog een keer verdubbeld en werd de 100 meter gezwommen. Jay Wesseling en Tiava Schoonheim zwommen dit vandaag voor het eerst en dat deden ze beiden heel knap. Charley zwom een hele mooie 100 meter met goede onderwaterfases en werd eerste. Tiamo werd ook op deze afstand tweede en Emma wederom derde. Dachén en Sofie wisten nog wat van hun beste tijd af te halen. Levi zwom zelfs 15 seconden sneller dan zijn PR.

Leah had vorige week op het NJJK in de estafette al een hele snelle 100m vrije slag gezwommen en vandaag deed ze dat weer. Ze tikte als eerste aan in 1.08.91. Dominique zwom een seconde onder haar PR en zij tikte aan in 1.13.19. Ook Julia zwom een nieuw PR (5 seconden sneller) en haar nieuwe tijd was 1.16.31.

Na een spannende strijd bij de jongens tikte Josse als eerste aan in 1.02.27. Björn werd vierde in 1.03.88 en Lucas tikte als zevende aan.

Tot slot was het tijd voor de ploegenachtervolging. Tijdens deze estafette werd er in groepjes van 3 of 4 gezwommen. De zwemmers 2006 en jonger namen het tegen elkaar op en de zwemmers 2005 en ouder. Een groepje van drie zwemmers begon op baan 1 en het andere groepje begon op baan 6 aan de overkant. De zwemmers zwommen met elkaar een vierkant rond het bad (de zwemmers 2006 en jonger ¾ rondje en de zwemmers 2005 en ouder 1 ½ rondje). Het groepje dat als eerste met alle drie de zwemmers had aangetikt, won. Steeds twee groepjes tegen elkaar en tot slot nog een finale.

Bij de ploegen 2006 en jonger had ZPC drie groepjes. Charley, Tiamo en Emma werden na alle rondes heel knap eerste. Ze hadden ook goed overlegd en tactisch gezwommen. Imre, Dachén en Jay werden tweede. Ook Sofie, Tim, Levi en Tiava deden het heel goed.

Bij de zwemmers 2005 en ouder zwommen Björn, Josse en Leah en wist Leah de beide mannen heel goed bij te houden. Zij werden eerste. Dominique, Miron, Julia en Lucas waren het tweede team en ook zij deden het goed. Zij werden knap tweede.

Al met al een hele leuke wedstrijd en de ploegenachtervolging was een groot succes.