//Junioren/jeugd zwemmers ZPC Hoogeveen naar NK
IMG 4697

Junioren/jeugd zwemmers ZPC Hoogeveen naar NK

Dit a.s. weekend zullen er voor ZPC Hoogeveen 15 zwemmers/sters deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in Eindhoven.

 

 

Dit a.s. weekend zullen er voor ZPC Hoogeveen 15 zwemmers/sters deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in Eindhoven.

Onder hun natuurlijk paralympisch zwemster Sanne Hofman die op veel afstanden zal startten wat een druk weekend voor haar betekent, omdat ze daarnaast de finales in de late middag zal moeten zwemmen. Met haar zijn het Junior de Bruin, Maik Huser, Kyra Wooldrik en Wiktoria Redzimska die in de ochtend de series zwemmen en zich daar moeten proberen te plaatsten voor de finale later op de dag.

Voor Junior de Bruin moet dit geen probleem zijn en hij staat zo hoog geplaatst dat hij toch een medaille zou moeten pakken, waarbij wel gezegd moet worden dat hij tegen jeugd twee(1999) zwemt en hij zelf jeugd één (2000) is. Wiktoria start op de 400m wisselslag automatisch in de finale omdat daar de snelste acht rechtstreeks geplaats zijn, wat bij zulke zware nummers meestal het geval is, op haar andere afstanden zal zij daar voor moeten gaan strijden en dat is iets wat zij heel goed kan. Voor Maik en Kyra word het lastig om de finales te halen en zij zullen voor een goede tijd moeten gaan.

Bij de junioren vier jongens zijn het Owen Peeks en Coen de Lang, voor wie dit het laatste junioren jaar is en zij gaan volgend jaar over naar de jeugd. Owen gaat vooral voor de 1500m vrije slag en daar staat hij vierde, maar daarnaast zwemt hij ook zijn favoriete rug nummers. Coen is de wisselslag zwemmer en voor hem de 200 en 400m wisselslag met daarnaast de rugcrawl en de estafettes samen met Owen, Junior en Maik.

Raoul Witten zwemt bij de junioren drie en gaat net als Owen de 1500m vrije slag zwemmen. Hij heeft genoeg limieten en zwemt de wissel afstanden, de rug afstanden en zal zo een druk weekend krijgen. Bij de junioren drie heeft Hoogeveen Bjὂrn Kokkelkoren en hij zwemt de 200m rug wat zijn enigste afstand is maar hij zal de komende jaren nog wel komen als hij zijn lange lichaam onder controle gaat krijgen.

Junioren één zwemmer Mac Peeks heeft veel limieten en zal dit weekend dan ook veel afstanden in verschillende slagen gaan zwemmen, waarbij hij op de 200m rug op een vierde plaats staat.

Bij de meisjes dus eerder genoemde Wiktoria en Kyra die samen met Charlotte Wilbers en Mirthe Schenkel de estafettes gaan zwemmen. Deze twee laatst genoemde meisjes staan er persoonlijk heel goed voor waarbij Charlotte vooral de 200,400 en 800m vrije slag beheerst, en Mirthe juist op de schoolslag nummers hoog te vinden is. Deze meisjes zijn nog jong en kunnen nu laten zien dat zij kandidaat zijn voor eventueel medailles en dat er met hun rekening moet worden gehouden.

Senna van der Veen is van dezelfde leeftijd als Charlotte, maar heeft alleen de limiet kunnen halen op de 200m rug maar voor haar hetzelfde verhaal als bij Bjὂrn, zij gaat nog wel komen. Zij zwemt samen met Charlotte en Mirthe de 4 x 100m vrije slag waarbij dan Leah Anakotta zal gaan aansluiten. Leah doet voor de eerste keer mee aan de Nederlandse Kampioenschappen en dat is een hele mooie prestatie van haar om zich in deze estafette ploeg te zwemmen.

De jongste dit a.s. weekend is Miron Schimmelpennig die op de 200m schoolslag zal gaan startten. Zij had ook graag de 100m gezwommen maar zat daar net als bij de 200m boven de limiet. Bij de 200m hebben ze de serie aangevuld met zwemsters die binnen de grens van 0.5 seconde per 50m boven de limiet zaten, maar bij de 100m was er precies een serie vol met de limiet en viel ze buiten de boot, wat erg jammer is.