//Veel Kampioenen bij de Regionale Kampioenschappen lange afstanden

Veel Kampioenen bij de Regionale Kampioenschappen lange afstanden

Bij de Regionale Kampioenschappen in Burgum werd er door de zwemmers van Z.P.C. Hoogeveen heel goed gepresteerd. In totaal leverde deze wedstrijd 4 kampioenen op waarbij er hele mooie tijden op de klokken kwamen. Deze wedstrijd is voor zwemmers uit Groningen, Friesland en Drenthe en op deze dag worden alle lange afstanden zoals de 400, 800 en 1500m vrije slag en de 400m wisselslag gezwommen. Jammer is het dat niet alle clubs de zin inzien van het zwemmen van deze wedstrijden en dat hield in dat vanuit de provincie Drenthe alleen Hoogeveen aan de start verscheen. De keuze voor deze wedstrijd was vrij, maar gelukkig waren er bij Hoogeveen veel zwemmers die graag lange afstanden zwemmen.

De dag begon in de morgen met de 400m vrije slag waar Olivier Wilbers, Tiamo van der Veen en Flynn Peeks aan de start stonden. Voor deze jongens kwam er een dikke p.r. op de klokken en Olivier behaalde de zilveren medaille in een nieuw Drents record. Charley Blide deed hier niet voor onder en zij zwom in een hele mooie race naar brons en deed dat in een nieuwe tijd.

Na deze 400m volgde er de 1500m vrije slag waar Mac Peeks de spits afbeet en hij zwom echt fantastisch en dat loonde zich in een tijd die 60 seconden sneller was dan zijn inschrijftijd. Hoogeveen heeft bij deze lange afstand zwemmers nog drie hele goede jongens, Owen Peeks, Raoul Witten en Coen de Lang en zij maakten er een hele mooie race van. Owen die erg kan genieten van deze afstanden en hier steeds beter in gaat worden won de gouden medaille. Raoul bleef Coen net voor, maar beiden zwommen een heel dik p.r. en gingen ver onder de 18 minuten wat voor beiden het doel was. Raoul pakte de zilveren medaille en voor Coen lag de bronzen plak klaar en zo laten deze jongens zien dat lange afstanden hun wel liggen.

Voor de dames van Hoogeveen stond de 400m wisselslag op het programma en daar was het Alinda Dingshoff die voor goud ging en dit waar maakte. Haar tijd van 5.09.75 was goed voor een Drents record meisjes 17 jaar. Daarnaast was het Anique Coelingh die jammer genoeg gediskwalificeerd werd en daardoor kon clubgenoot Jill Blide de bronzen medaille in ontvangst nemen.

De meisjes junioren 1 en 2 zwommen de 800m vrije slag en de 400m wisselslag, waarbij Charlotte Wilbers een hele mooie nieuwe tijd van 9.52.22 op de 800m vrije slag zwom, wat de zilveren medaille opleverde. Mirthe Schenkel zwom 9.57.24 en daarmee haalde zij de bronzen medaille op. Hier waren er verbeteringen van heel veel seconden voor Senna van der Veen, Manon Tiggelaar, Leah Annakotta en Dominique Dingshoff. Bij de 400m wisselslag geen medailles voor deze meisjes maar wel mooie p.r. ’s waarbij Senna van der Veen 20 seconden sneller ging naar nu 5.55.52. Wiktoria Redzimska is een hele goede zwemster die alle afstanden, of dit nu lang of kort is, goed kan en daarnaast alle slagen heel goed beheerst. Daarbij heeft zij een geweldige mentaliteit waarbij ze er altijd voor gaat en dat leverde haar vandaag een zilveren en gouden medaille op met daarbij op de 800m vrije slag een grote verbetering van 28 seconden in een hele goede race.

Na een pauze en opnieuw inzwemmen gingen we in de middag weer verder met het programma en daar waren het Tiamo, Olivier en Flynn die nu de 800m vrije slag gingen zwemmen. Voor deze jonge jongens een lange afstand waarbij je moet leren hoe je deze gaat indelen en dat is aan Olivier wel toevertrouwd, hij zwom in een mooie race naar een zilveren medaille in een nieuw Drents record en dat was maar een paar tiende achter de winnaar.Tiamo begon heel goed maar kon dit niet volhouden maar wel een mooie nieuwe tijd voor hem en hier was het Flynn die bijna 50 seconden sneller ging.

Charley Blide ging bij deze 800m vrije slag weer veel sneller dan de eerste keer dat ze deze zwom en nu kwam er 11.24.66 op de klok en dat betekende een p.r. van 30 seconden en de zilveren medaille in een mooie strijd met de nummer één die 11.23.07 zwom, maar hierbij is zij een jaar jonger dan de andere deelneemsters.

Coen de Lang en Owen Peeks zwommen in de middag sessie de 400m wisselslag en beiden deden dit erg goed waarbij Coen tweede werd achter Marcel Delfstra van ORCA en Owen werd hier heel netjes derde in 5.00.58 en beide waren hier tevreden mee.

Het a.s. weekend word er in Drachten het hele weekend, vrijdagavond, zaterdagmorgen/middag en zondagmorgen/middag de resterende afstanden van de Regionale Kampioenschappen gezwommen. Daar zal de gehele ploeg aan de start verschijnen en kunnen de junioren/jeugd zwemmers de laatste kans pakken om nog limieten voor het NJJK te zwemmen en zal de hele ploeg voor medailles en nieuwe tijden gaan strijden.