//Owen Peeks en Coen de Lang zwemmen twee kilometer in mooie tijden

Owen Peeks en Coen de Lang zwemmen twee kilometer in mooie tijden

Bij een limiet wedstrijd in Heerenveen waar de 2 km op het programma stond voor zwemmers die van lange afstanden zwemmen houden, waren het Coen de Lang en Owen Peeks die daar voor gingen. Beide zwemmen ook mee in het landelijke lange afstand circuit, waar deze afstand bij hoort naast de 200m/ 400m wisselslag, 400m vrije slag1500m vrije slag en nu dus de 2000m.

 

 

Bij een limiet wedstrijd in Heerenveen waar de 2 km op het programma stond voor zwemmers die van lange afstanden zwemmen houden, waren het Coen de Lang en Owen Peeks die daar voor gingen. Beide zwemmen ook mee in het landelijke lange afstand circuit, waar deze afstand bij hoort naast de 200m/ 400m wisselslag, 400m vrije slag1500m vrije slag en nu dus de 2000m. 

Beide zwemmers gingen voortvarend van start en Owen bleef rondjes van 1.09 op de 100meters zwemmen waarbij hij uiteindelijk uitkwam op een hele mooie 23.09.73Coen die iets minder op de langere afstanden is, begon heel goed en hield dit met tijden van 1.12/1.13 per 100m vol en eindigde tenslotte op 24.10.97. Deze tijd was van de trainster want in de uitslag bleek dat de tijdwaarnemer de laatste 50m gemist had en een tijd van 23.39.32 genoteerd heeft. Naast deze beide zwemmers waren er bij ZPC Hoogeveen nog een aantal die de kans om op 25m bad te zwemmen aangrepen om hun tijden aan te scherpen en dat deden ze.

Kyra Wooldrik ging op de 400m vrije slag hard van start en bleef dat volhouden waarna er een p.r. van zeven seconden op de klok kwam van 4.44.99. Junior de Bruin die lange tijd gekwakkeld heeft door een operatie en ziekte heeft de laatste tijd weer volop kunnen trainen en dat leverde op de 100m vlinderslag een hele mooie tijd van 0.56.62.op. Maik Huser is op de vlinderslag zichzelf goed aan het ontwikkelen en ging vandaag vier seconden sneller naar 1.01.19.

Bij de jongste kinderen waren het Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers die de 100m vlinderslag voor het eerst mochten zwemmen en beiden deden dat heel goed. Mac Peeks ging op dit nummer acht seconden onder zijn p.r. naar nu 1.17.17, wat een hele mooie tijd is voor zo’n jonge zwemmer. Broertje Flynn Peeks zwom een mooie race op de 100m vlinderslag, maar zijn 100m vrije slag was nog veel beter, hij ging van 1.23.50 naar nu 1.16.39.

Wiktoria Redzimska zwom de 100m vlinderslag in een tijd van 1.09.65 wat een p.r. van drie seconden betekende. Zusje Julia ging op haar 100 en 200m rugcrawl weer een stuk sneller en laat zien dat zij zich bij Hoogeveen steeds beter begint te ontwikkelen. Dat ontwikkelen zit bij Charly Blide wel goed, zij zwom in twee hele mooie races de 200m vrije slag en de 100m rug en ging bij de ene afstand net onder haar p.r. en bij de andere bleef ze daar net boven.

Miron Schimmelpenning wil heel graag de limiet zwemmen op de 100 en 200m schoolslag maar dit moet in het 50m bad gebeuren. Zij greep vandaag de kans aan om een mooie race te gaan zwemmen op deze beide afstanden en daarbij veel keerpunten moet maken wat niet haar sterkste punt is. Oefening baart kunst en dat telt ook voor Bjorn Kokkelkoren,Senna van der Veen, Charlotte Wilbersen Manon Tiggelaar die allemaal goed in de buurt bleven van hun beste tijden of iets daar onder.

Darryl Lubbinge ging als enige oudere zwemmer mee en zwom de 100 en200m vrije slag en bleef daarbij dicht bij zijn beste tijden, hij heeft het druk met zijn studie en dat gaat nogal eens ten koste van een training wat jammer is. 

De ploeg heeft een zware week achter de rug waarin er iedere dag s ’morgens en in de avond getraind is. Ook het weekend is er naast de wedstrijd nog drie keer getraind en zo word er naar de Regio Kampioenschappen Noord en de Nederlandse Junioren/Jeugd Kampioenschappen toe getraind.