//Zilver en Brons bij Swim Cup in Eindhoven voor ZPC Hoogeveen

Zilver en Brons bij Swim Cup in Eindhoven voor ZPC Hoogeveen

Het afgelopen weekend waren er zes zwemmers/sters van ZPC Hoogeveen actief in Eindhoven bij de Swim Cup, wat tevens de Nederlandse Kampioenschappen waren. Bij de heren startten dit weekend, Niels van Eck, Koen Lems, Thomas Kappe en Ardi Knol en bij de dames Simone Krans en Alinda Dingshoff. 

Het afgelopen weekend waren er zes zwemmers/sters van ZPC Hoogeveen actief in Eindhoven bij de Swim Cup, wat tevens de Nederlandse Kampioenschappen waren. Bij de heren startten dit weekend, Niels van Eck, Koen Lems, Thomas Kappe en Ardi Knol en bij de dames Simone Krans en Alinda Dingshoff.

Bij Koen Lems en Alinda Dingshoff was er stiekem op een medaille gerekend, maar het is altijd maar afwachten of dit in zo’n weekend gaat lukken.
Voor de andere zwemmers was de hoop toch gevestigd op het halen van finales wat met deelname van zoveel buitenlandse zwemmers lastig zou worden.
Er deden op deze Swim Cup o.a. teams mee uit Duitsland, Tsjechië, België en Amerika, wat het lastig maakt om de A finale te bereiken.
De B finale en bij de vrije slag nummers, de C finale was alleen voor de Nederlandse deelnemers.

Aan heel veel verwachtingen werd voldaan en Koen Lems scoorde op de eerste dag direct al een zilveren medaille op de 200m schoolslag.
Hij moest in de ochtend direct voluit gaan om een finale plaats te bemachtigen en deed dit in een persoonlijk record van 2.18.19 en was samen met Arno Kamminga van “de Dolfijn” uit Amsterdam de enige Nederlandse zwemmer in de A finale waardoor hij al verzekerd was van een medaille. Voor zwemmers is het in principe alleen mogelijk om in de A finale mee te doen voor de medailles en als er dan maar twee kunnen startten in deze finale dan moet er uit de B finale nog een bronzen medaille winnaar komen. In de finale grote namen zoals Marco Koch, de wereld kampioen en daarin ging Koen weer sneller naar nu 2.18.11 wat een Drents record en de zilveren medaille betekende. 

Ardi Knol die de 200m schoolslag ook zwom ging in de ochtend sneller dan zijn p.r. naar 2.27.37 en mocht in de avond in de B finale startten. Uit deze B finale moest de bronzen medaille winnaar komen, maar dat was voor Ardi te hoog gegrepen. Wel kwam er weer een nieuwe tijd van 2.26.87 op de klok en dat betekende een tiende plaats bij de Nederlanders. Ardi zwom verder nog de 50 en 100m schoolslag en daarbij nog de 50m vlinderslag en bleef hier dicht in de buurt van zijn p.r.

Alinda Dingshoff haalde op de zaterdag bij de dames 200m vlinderslag een bronzen medaille en zwom in de morgen een wat moeizame race maar herstelde zich in de middag goed en met een mooie laatste baan zwom zij naar de bronzen plaatst in de A finale 2.23.32. Zij zwom naast de 200m, de 50 en 100m vlinderslag, 200m rug , 400m en 200m vrije slag waarbij ze op de vlinder afstanden steeds de B finale haalde en dit deed met tijden die dicht bij haar persoonlijk record zaten. Bij de 200m vrije slag kwam ze tot een p.r. van 2.09.12 wat een Drents record betekende en een hele mooie tijd op 50m bad wat heel anders is dan in een 25m bad.

Koen zwom de 50m en 100m schoolslag met daarbij de 200m wisselslag en haalde op de 100m schoolslag en de 200m wisselslag beide keren de B finale.
Bij de 200m wisselslag ging dit heel goed en zwom hij in de ochtend al een p.r. met 2.10.94, in de middag ging hij naar 2.10.34 en had heel graag onder de 2.10 gedoken. 

Ergens onder duiken is altijd een doel voor zwemmers en zo ook voor Niels van Eck die dit weekend, ondanks dat hij de laatste tijd door werk in Londen niet heel veel heeft kunnen trainen, goed zwom. Voor hem de 50 en 100m schoolslag en de 50 en 100m vrije slag waarbij hij op alle afstanden de finales bereikte.
Daarbij moet wel gezegd worden dat er op de vrije slag nummers een A/B en C finales gezwommen word. Op de 50m vrije slag haalde hij de B finale in een tijd van 0.23.65 en daar zwom hij sneller naar 0.23.41. wat een nieuw Drents record betekende. De 100m vrije slag zwom hij in de series naar 0.52.55 wat een kleine p.r. was en in de C finale wilde hij erg graag onder die 52 sec maar hij bleef op 0.52.02. steken waar hij toch erg tevreden mee was.

Thomas Kappe zwom veel afstanden en in alle slagen, bij de 50m vlinderslag dook hij met 0.26.45 onder zijn p.r. van 0.27.00. de 100m vlinderslag ging wel weer onder de minuut maar er kwam geen p.r. op de klok. Bij de 100m vrije slag bleef hij op 0.54.04. steken, dit was wel een p.r. 0.54.63 was zijn tijd, op de 50m vrije slag kwam hij tot 0.25.07 en bleef daarbij net boven zijn tijd. De 50m rug ging van 0.29.11 naar nu 0.29.08. en de 200m vrije slag ging iets sneller naar nu 2.02.11. bij de 50m schoolslag ging het naar 0.31.12. Helaas haalde hij geen finales maar hij kan terug kijken op een mooi NK met mooie tijden.

Simone Krans moest die weekend op gang komen en de eerste twee dagen kwamen er geen p.r ’s op de klokken maar vanaf zaterdag ging het opeens op alle afstanden sneller dan haar p.r. Zo zwom ze de 200m rugcrawl van 2.31.30 naar nu 2.28.23 en de200m wisselslag zwom ze twee seconden sneller naar 2.31.87.
De 100m vrije slag bleef ze met 1.00.73 net boven de minuut steken maar het betekende wel een verbetering van haar oude tijd 1.02.18 met anderhalve seconde. 

Het was een heel mooi toernooi voor de zwemmers en zo vroeg in het jaar hebben zij hun belangrijkste wedstrijd al gehad. Zij zullen nu door moeten trainen voor de Kampioens wedstrijd van de competitie en de regionale Kampioenschappen in mei.