//ZPC Hoogeveen zwemt Hoofdklasse ronde vier

ZPC Hoogeveen zwemt Hoofdklasse ronde vier

Op 11 maart werd in zwembad De Dolfijn in Hoogeveen de vierde ronde van Hoofdklasse zwemcompetitie tussen De Dinkel uit Denekamp, zv Orca uit Leeuwarden en ZPC Hoogeveen gezwommen. De inzet was lijfsbehoud en misschien een plaatsje bij de beste acht voor de finaleronde 24 juni in Amsterdam.

 

 

Op 11 maart werd in zwembad De Dolfijn in Hoogeveen de vierde ronde van Hoofdklasse zwemcompetitie tussen De Dinkel uit Denekamp, zv Orca uit Leeuwarden en ZPC Hoogeveen gezwommen. De inzet was lijfsbehoud en misschien een plaatsje bij de beste acht voor de finaleronde 24 juni in Amsterdam.

Op het programma stonden zoals altijd veel verschillende zwemnummers. Enkele afstanden kunnen een ronde maken of breken voor een zwemploeg. Deze ronde stond de 200 meter vlinderslag bij dames en heren senioren op het programma daarnaast voor de heren ook nog een 4×200 meter vrijeslag estafette. Junioren 2 en later jongens en meisjes junioren 3 en later hadden de 400m vrijeslag op het programma staan. Een afstand die lang duurt en waar veel seconden kunnen worden verloren of gewonnen.

Jongens junioren 4 en later mochten het spits afbijten voor Hoogeveen en begonnen de wedstrijd met 4×100 meter wisselslag. Mac Peeks, Coen de Lang, Owen Peeks en Raoul Witten zetten gelijk de toon en doken 3 seconden onder hun inschrijftijd. Zo knalde ZPC Hoogeveen uit de startblokken.

Bij de 200m vlinderslag Heren bleek dat de oude mannen niet onder wilden doen voor de jonkies. Koen Lems verbeterde zijn persoonlijk record met 3 seconden naar 2.14.61. Uiteraard was het de specialist Jeroen Lorius die dit programma naar zijn hand zette in een verdienstelijke tijd van 2.09.17.

Een deel van de zwemploeg van ZPC Hoogeveen had enkele kilometers onder de zon getraind op Tenerife en hoopte daar nu de vruchten al van te plukken. Zo verbeterde Alinda Dingshoff haar persoonlijk record op de 200m wisselslag en op de 200m vlinderslag dook ze voor het eerst onder de 2.20 in 2.19.81.

Maik Huser en Junior de Bruin beide vers van Tenerife lieten hun vorm blijken op de 200m rugslag en zwommen beide naar een nieuw persoonlijk record van 2.18.15 en 2.18.40. Ook moesten ze 100m vrijeslag waarbij Maik een nieuw toptijd noteerde van 55.74. Voor de dames senioren 2 en later stonden dezelfde afstanden op het programma. Hierbij zwom Anouscha Steenbergen verdienstelijk voor het laatst voor de punten. Dit was haar laatste wedstrijd voorlopig. Bedankt voor je inzet en het ga je goed.

Al eerder werd de 400m vrije slag genoemd als een belangrijke afstand omdat hier veel seconden mee kunne gewonnen. Bij de meisjes zwommen Mirthe Schenkel en Charlotte Wilbers naar nieuwe toptijden. Eveneens deed de enige jongen in deze klasse dat ook. Mac zwom naar een nieuw persoonlijk record van 5.03.50. Deze leeftijdsgroep mocht ook nog aan de start verschijnen voor de 100m schoolslag. Mirthe liet even zien dat dit haar beste afstand was en domineerde het veld. Ze evenaarde zelfs haar persoonlijkrecord.

Jongens junoren 4 en later en meisjes jeugd 2 en later mochten de 100m rugslag en 200m schoolslag zwemmen. De zwemmers en zwemster in deze klasses waren naar Tenerife geweest dus vuurwerk werd verwacht. Dat kwam er ook. Coen zwom op de 100m rugslag een nieuw persoonljik record van 1.02.28, Owen kon niet achter blijven en zwom een mooie 1.03.06. Jonkie in deze klasse Raoul zwom twee dikke persoonlijk records op beide afstanden. Wiktoria Redzimska dook voor het eerst onder de 3 minuten op de 200m schoolslag door 2.51.37 te zwemmen.

In de jongste leeftijdsklassen werden de 50m vrijeslag en 100m rugslag gezwommen. Olivier Wilbers pakte de winst op de 50m vrijeslag in een mooie tijd van 31.69. Bij de meisjes zwom Charley Blide naar een nieuw persoonlijk record op de 100m rugslag in 1.18.87.

Naast de 200m vlinderslag zwommen de dames en heren senioren nog de 100m rugslag, 50m vrijeslag en 200m wisselslag. Een van de hoogtepunten op deze afstand werden behaald door Thomas Kappe, hij dook op de 100m rugslag voor het eerst onder de minuut in 59.50. Op de 50m vrije slag zwom Brigit Beukeveld nog een verdienstelijke 28.98.

De wedstrijd werd afgesloten met een 4x200m vrije slag Heren en 4x100m vrijeslag meisjes junioren 3 en later. Voor aanvang van de heren estafette zaten Koen, Jeroen, Thomas en Niels van Eck er al aardig doorheen. Echter hield dat ze niet tegen om er nog een keer vol tegen aan te gaan, zoals dat hoort bij competitie zwemmen. Dit resulteerde in een eindtijd van 7.51.27.

De meisjes junioren 3 en later estafette bestond uit Senna van der Veen, Mirthe, Manon Tiggelaar en Charlotte. De dames gaven alles maar konden net niet onder hun inschrijftijd duiken en zwommen een tijd van 4.25.32.

Hiermee werd de laatste competitieronde afgesloten. Nu de uitslagen uit de rest van het land ook bekend zijn is het dankzij een 9e plaats in deze ronde zeker dat we ons op mogen maken voor de finaleronde met de beste 8 ploegen van Nederland. En volgend jaar zwemmen we voor het 17e seizoen op rij in de hoofdklasse, de hoogste afdeling van zwemmend Nederland.

Trainers, supporters en zwemmers bedankt.