//Raoul Witten doorbreekt barrière tijdens derde competitieronde

Raoul Witten doorbreekt barrière tijdens derde competitieronde

11 februari werd in Leeuwarden de derde ronde van de hoofdklasse gezwommen. ZPC Hoogeveen zwemt tijdens de competitie tegen De Dinkel uit Denekamp en zv Orca uit Leeuwarden. Een van de hoogtepunten kwam op naam te staan van Raoul Witten. Hij mocht 100m vrijeslag zwemmen en zwom voor het eerst onder de minuut. Hij deed dit in 59.38.

11 februari werd in Leeuwarden de derde ronde van de hoofdklasse gezwommen. ZPC Hoogeveen zwemt tijdens de competitie tegen De Dinkel uit Denekamp en zv Orca uit Leeuwarden. Een van de hoogtepunten kwam op naam te staan van Raoul Witten. Hij mocht 100m vrijeslag zwemmen en zwom voor het eerst onder de minuut. Hij deed dit in 59.38.

De wedstrijd werd gestart met 4x100m wisselslag voor meisjes junioren 3 en later. Voor Hoogeveen zwommen Manon Tiggelaar, Mirthe Schenkel, Senna van der Veen en Charlotte Wilbers. Ze zwommen 2 seconden harder dan hun inschrijftijd en tikten aan in 4.50.19. Verder zwommen deze meisjes nog 200m schoolslag en 100m rugslag. Manon verbeterde haar 200m schoolslag persoonlijk record met 10 seconden. De jongens junioren 2 en later zwommen dezelfde afstanden. De enige jongen van Hoogeveen in deze klasse is Mac Peeks. Dat Mac in zijn eentje de punten moet binnen slepen lijkt hem niks te doen want hij verbeterde zijn 100m rugslag persoonlijk record met 2 seconden naar 1.10.59.

De jongens junioren 4 en later en meisjes jeugd zwommen de 400m wisselslag en 100m vrijeslag. Owen Peeks en Coen de lang zwemmen hier voor de punten en deden dit voortreffelijk. Op de 100m vrije slag verbeterden ze allebei hun beste tijd ooit. Bij de meisjes zwommen Kyra Wooldrik en Wiktoria Redzimska op beide afstanden nieuwe persoonlijk records.

Bij de dames senioren 2 en later en jongens jeugd stond de altijd zware 200m vlinderslag op het programma. Maik Huser blijkt deze afstand goed in de vingers te hebben en zwom naar een mooi persoonlijk record van 2.21.47. Bij dames werd zelfs een nieuw Drents record gezwommen door Alinda Dingshoff in 2.22.98 dit was op de 200m wisselslag. In het kiemsoog volgde Simone krans met een nieuw persoonlijk record van 2.24.71

De heren en dames hebben altijd een zwaar programma omdat er 4 afstanden elke ronde voor ze klaar staan. Dit keer waren dat de 50m vlinderslag, 100m vrijeslag, 200m schoolslag en 200m rugslag. Voor de dames ook nog de 4x200m vrijeslag. Voor de dames zwommen Alinda, Simone, Wiktoria en Jill Blide. Simone zwom als startzwemster naar een nieuwe beste tijd van 2.12.29. Op de 50m vlinderslag zwom Gauke Eilander met 25.80 naar een nieuw Drents record. Tijdens de 200m rugslag bleek een nieuw rugcrawl talent zijn opgestaan in de persoon van Jeroen Lorius. Hij verbeterde zijn persoonlijk record naar 2.14.27. Bij de 200m schoolslag mochten ook 2 nieuwe persoonlijk records worden opgetekend voor Thomas Kappe en Ardi Knol. Bij de dames was het Nienke van Eck die de meubels kwam redden en zwom een meer dan verdienstelijke 2.54.08 op de 200m schoolslag.

In de jongste leeftijdscategorieën werden de 50m vlinderslag en 100m vrijeslag gezwommen. Hier regende het persoonlijk records. Met Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers en Charley Blide zit het wel goed voor de toekomst van de club.

De wedstrijd werd afgesloten met 4x100m vrijeslag junioren 4 en later. Coen, Raoul, Owen en Mac mochten hierop starten en zwommen meer dan 5 seconden onder de inschrijftijd. De volgende ronde is 11 maart in Hoogeveen, bij deze nodig ik iedereen uit om te komen kijken en aanmoedigen om het maximale uit het thuisvoordeel te halen.