//ZPC Hoogeveen met 15 deelnemers naar de Nederlands Kampioenschappen
IMG 4596

ZPC Hoogeveen met 15 deelnemers naar de Nederlands Kampioenschappen

Voor ZPC Hoogeveen gaan dit a.s. weekend vijftien zwemmers en zwemsters naar de Nederlandse Kampioenschappen junioren/jeugd in Eindhoven.

Voor ZPC Hoogeveen gaan dit a.s. weekend vijftien zwemmers en zwemsters naar de Nederlandse Kampioenschappen junioren/jeugd in Eindhoven.

De deelnemers met de meeste starts zullen zijn, Charlotte Wilbers en Mac Peeks, waarbij Mac voor de eerste keer zal meedoen in de junioren één. Hij is zeer allround en start op de vrije slag, rugcrawl en wisselslag, waarbij hij op de meeste afstanden hoog staat, hij zal vooral moeten gaan genieten van dit eerste Nederlands Kampioenschap. Charlotte Wilbers heeft een keuze moeten maken uit haar vele afstanden en kan niet alles gaan zwemmen. Zij kiest in eerste instantie voor de vrije slag, met daarbij de 100,200 400 en 800m en maakt een uitstapje naar de rug en wisselslag. Zij ontwikkelt zich heel goed en komt zo langzamerhand steeds dichter naar de top drie in Nederland.

Miron Schimmelpenning is de jongste en zij zwemt net als Mirthe Schenkel op de 50, 100 en 200m schoolslag. Voor Miron de eerste keer op het junioren N.K , maar Mirthe zwemt inmiddels al in junioren drie en heeft het afgelopen seizoen een hele goede ontwikkeling doorgemaakt zodat zij hoog genoteerd staat. Bij de meisjes 2004 waarin Charlotte zwemt heeft Hoogeveen nog twee meisjes waaronder Senna van der Veen die op de rug zo wie zo goed kan meekomen en maakt daarnaast een uitstapje naar de vrije,- en wisselslag. Manon Tiggelaar die de limiet net niet haalde maar wel binnen de norm zit die recht geeft om te mogen startten op de 200m wisselslag, zal daarnaast nog samen met Mirthe, Senna en Charlotte de 4 x 100m wisselslag estafette zwemmen.

Bij de jongens 2002 heeft Hoogeveen drie deelnemers waarvan Bjὂrn Kokkelkoren en Raoul Witten individueel mogen startten op hun favoriete rugcrawl en daarnaast zwemt Raoul samen met leeftijdgenoot Josse Reinders en de één jaar oudere Owen Peeks en Coen de Lang in de 4 x 200m vrije slag estafette. Owen Peeks en Coen de Lang beide van 2001 gaan daarnaast individueel nog hun favoriete afstanden zwemmen waarbij Owen de 1500m vrije slag zwemt en Coen zich vooral op de wisselslag afstanden gaat richten waarbij hij vorig jaar uit het niets de bronzen medaille pakte. Of hij dit jaar weer in de buurt kan komen van het podium is de vraag omdat hij en ook Owen flink gegroeid zijn wat altijd ten koste gaat van kracht, dus moeten ze misschien even geduld hebben.

Bij de meisjes 2001 zwemmen Wiktoria Redzimska en Kyra Wooldrik met daarnaast natuurlijk paralympisch zwemster Sanne Hofman. Wiktoria die uit Polen is gekomen mag voor Hoogeveen startten op het N.K. omdat zij langer dan een half jaar lid is van een Nederlandse club. Zij is een zeer talentvolle zwemster maar heeft als min puntje dat ze erg klein is voor haar leeftijd maar dat maakt ze ruimschoots goed door haar felheid. Kyra Wooldrik zwemt op de 100 en 200m vrije slag en zij zal echt op de 100m onder de minuut moeten gaan. Sanne Hofman die na de Paralympische spelen geblesseerd is geweest heeft nog niet veel kunnen trainen, gaat op heel veel afstanden startten en het is afwachten wat dat gaat brengen.

De oudste in het gezelschap is Maik Huser die bij de jongens jeugd twee start op zijn beste afstanden de 50 en 100m schoolslag. Daarbij kan hij in Nederland goed meekomen en we zullen zien wat het dit a.s. weekend gaat brengen.

De oudste zwemmers zoals Maik, Kyra, Sanne en Wiktoria zwemmen in de ochtend de series en kunnen zich dan plaatsten voor de finales in de middag.