//Charley Blide, Olivier Wilbers, Tiamo van der Veen en Carlijn Gruppen zwemmen mee met de Ranomi Cup
15370059 1264019523654885 6185407107703099487 o

Charley Blide, Olivier Wilbers, Tiamo van der Veen en Carlijn Gruppen zwemmen mee met de Ranomi Cup

Zaterdag 3 december mochten Charley Blide, Olivier Wilbers, Tiamo van der Veen en Carlijn Gruppen meedoen aan de Ranomi Cup en een talentenprogramma daarvoor afgaand. TriVia Groningen had in samenwerking met DZ&PC Drachten de snelste 27 minioren van Noord-Nederland uitgenodigd voor een talentenprogramma.

Zaterdag 3 december mochten Charley Blide, Olivier Wilbers, Tiamo van der Veen en Carlijn Gruppen meedoen aan de Ranomi Cup en een talentenprogramma daarvoor afgaand. TriVia Groningen had in samenwerking met DZ&PC Drachten de snelste 27 minioren van Noord-Nederland uitgenodigd voor een talentenprogramma.

Om 09.00 uur werden de zwemmers met hun trainer verwacht in Drachten. Hier vertelde Janco Nolles (trainer van TriVia) iets over Ranomi Kromowidjojo toen zij nog een minior was. Leuk om te zien dat Ranomi, net als de minioren van ZPC Hoogeveen, ook bij het Veendam-toernooi was vroeger. Daarna mochten de zwemmers zich gaan omkleden voor een landtraining. Deze werd gegeven door Rienk Koeneman (fysiotherapeut van TriVia en de KNZB). Aansluitend werd er een zwemtraining gegeven door Janco Nolles, Cynthia van Beusekom (trainers van TriVia) en RTC-talenten Jari Groenhart en Jelle Betten. Ook werden er van alle zwemmers onderwateropnames gemaakt. De zwemmers vonden het erg leuk en ook de ouders en trainers waren enthousiast.

15252490 1264018663654971 8145056566471362551 o

Toen gingen we allemaal de auto weer in en op naar Groningen. In het Helperbad had Alisa Boxem-Bulthuis (sportdiëtiste van TriVia/KNZB) een gezonde lunch voorbereid. In groepjes mochten we allemaal een gerecht maken, zodat we met elkaar een lopend buffet maakten. Heel lekker en leuk om zo samen te werken.

15202742 984395754997697 674262941108900367 n

Na de lunch gingen de zwemmers zich weer omkleden en werd er nog een wedstrijd gezwommen. De Ranomi Cup is een wedstrijd ter ere van Ranomi Kromowidjojo. Zij heeft vroeger bij TriVia gezwommen. Iedere zwemmer zwom de vrije slag en 2 van de 3 overige slagen. De zwemmers van ZPC zwommen allemaal de rugslag en de schoolslag. Er waren medailles per slag op basis van relatieve tijden, waardoor de minioren ook kanshebbers voor medailles waren. Aan het einde van de wedstrijd was er voor de minioren een finale voor de vrije slag met medailles.

De zwemmers begonnen met de 100m vrije slag. Carlijn Gruppen werd hierop in haar leeftijd derde met 1.29.45, een mooie verbetering van haar PR. Charley Blide liet zien dat ze zonder haar snelle pak ook prima hard kan zwemmen en zij won de vrije slag in 1.09,53. Overall (inclusief de juniorenzwemmers) werd zij hiermee op basis van een puntentelling tweede. Ook Olivier Wilbers won deze afstand met 1.12.97, een mooi PR. Overall werd hij hiermee derde. Tiamo van der Veen was helaas te snel weg bij de start, daardoor een AA voor hem.

De 100m schoolslag werd gewonnen door Carlijn Gruppen in weer een mooi nieuw PR. Ook Charley won deze afstand (2 seconden onder haar beste tijd). Olivier werd derde en Tiamo zesde. Na de pauze was het tijd voor de 100m rugslag. Carlijn zwom een mooie 1.32.97 en werd hierop eerste. Charley liet vandaag niemand voor zich en won ook deze afstand in een hele snelle 1.19.27. Tiamo zwom drie seconden van zijn PR af en met een mooie tijd van 1.20.24 won hij de rugslag. Olivier werd hierop derde. Overall wisten Tiamo en Charley deze afstand beiden te winnen.

Tot slot waren er nog de 50m vrije slag finales. Charley zwom hierin een hele mooie tijd van 30.68 en werd eerste. Bij de jongens zwom Olivier tegen een jaargang ouder heel knap mee en hij werd vijfde met 34.37.

Al met al een hele leuke en leerzame dag die zeker voor herhaling vatbaar is.