//Eerste NJJK limiet voor Wiktoria Redzimska

Eerste NJJK limiet voor Wiktoria Redzimska

Het was 3 december een deel van de zwemploeg van ZPC Hoogeveen had besloten om mee te doen aan de Martinez Cup in Amsterdam. De sfeer was bijzonder goed en resulteerde in een karrenvracht aan persoonlijk records.

Het was 3 december een deel van de zwemploeg van ZPC Hoogeveen had besloten om mee te doen aan de Martinez Cup in Amsterdam. De sfeer was bijzonder goed en resulteerde in een karrenvracht aan persoonlijk records.

Onder de vleugels van Niels van Eck en gelegenheids assisententen werden er gelijk dikke persoonlijk records gezwommen op de 400m vrijeslag. Ijzervreter Darryl Lubbinge pakte Thomas Kappe even in op de 400m vrijeslag door een mooie 4.19.62 te noteren waar Thomas kort volgde met 4.20.67. Beide heren deden dit in een dik PR. Baas boven baas was Jeroen Lorius die met een zijn nieuw gevonden inhoud naar een 4.10.60 spurtte.

Maik Huser tradt buiten zijn comfortzone door 200m rug te zwemmen in een PR van 2.21.31. Net daar achter volgde Raul Witten met een super PR van 3 seconden in 2.21.98, wat zijn eerste NJJK-limiet voor dit NJJK betekende. Snel daarachter volgede de 400m wisselslag dames. Het waren Anouschka Steenbergen en Wiktoria Redzimska die deze afstand durfden te zwemmen en beiden in een PR, waar dit voor Wiktoria een NJJK-limiet betekende.

Mirthe Schenkel trok de vorm Dortmund door op de 100m schoolslag en zwom in een PR in een PR. Ze opende onder haar 50m schoolslag PR en eindigde ook onder haar 100m PR in 1.16.49. Bij de 100m rugslag bleek dat de dames erg in vorm waren. Alinda Dingshoff en Simone Krans duellerden zij aan zij naar toptijden. Finishte beide in een PR. Simone tikte net eerder aan in 1.04.47 en Alinda volgde kort daarna in 1.04.85. 

Bij de 100m vrijeslag heren deed Hoogeveen bijna met een elftal heten mee. Hier konden Ardi Knol, Darryl en Jeroen nieuwe top tijden noteren. Darryl zag de sub 55 aan zich voorbij glippen maar zwom een keurige 55.08. Ardi rook de 53 maar de klok kwam stil te staan op 54.02. Jeroen ramde wel vol door tot een 53.74. Niels zag zijn vrijblijvende poging op een sub 50 mislukken en de klok stond helaas stil op 50.17 deze tijd was goed voor de 2e tijd algemeen en dat betekende een doosje bonbons van Martinez Chocolade. 

Door werd gegaan met de 100m wissel een niet alledaagse afstand en leuke manier om mooie tijden op de klok te brengen. Deze kans grepen Miron Schimmelpenning en Senna van der Veen ook en knabbelden enkele seconden van hun PR af.

De wedstrijd werd afgesloten met 4x50m wisselslag mixed. Hier deed Hoogeveen mee met 3 teams. Met het motto meedoen is belangrijker dan winnen. Al wisten Simone, Koen Lems, Alinda en Niels de 4e plaats te bereiken. Achter gerenommeerde teams uit Amsterdam en Eindhoven.