//ZPC Hoogeveen winnaar beste kostuum en winnaar Regionale Minioren Club Meet
15032094 966053920165214 1627980912598505068 n

ZPC Hoogeveen winnaar beste kostuum en winnaar Regionale Minioren Club Meet

Zaterdag 19 november werd de voorronde van de Regionale Minioren Club Meet gezwommen in het Helperbad in Groningen. De dag erna zwommen de clubs uit Friesland ook dit programma. De twee beste verenigingen van Groningen, Friesland en Drenthe mogen meedoen aan de Landelijke Minioren Club Meet die later dit zwemseizoen gezwommen wordt.

In het programma was al te zien dat het een strijd tussen ZPC Hoogeveen en TriVia Groningen zou worden. Vorig jaar was dit al een heel spannend duel en ook dit jaar was het weer zenuwslopend.

 

Zaterdag 19 november werd de voorronde van de Regionale Minioren Club Meet gezwommen in het Helperbad in Groningen. De dag erna zwommen de clubs uit Friesland ook dit programma. De twee beste verenigingen van Groningen, Friesland en Drenthe mogen meedoen aan de Landelijke Minioren Club Meet die later dit zwemseizoen gezwommen wordt.

In het programma was al te zien dat het een strijd tussen ZPC Hoogeveen en TriVia Groningen zou worden. Vorig jaar was dit al een heel spannend duel en ook dit jaar was het weer zenuwslopend.

Gestart werd met de 4 x 50m vrije slag mix. Voor ZPC zwommen hierin Robin van der Burg, Tiamo van der Veen, Carlijn Gruppen en Marit van der Burg. Zij begonnen heel sterk en werden tweede, vlak achter TriVia.

Voor de meisjes minioren 2 en 3 waren er kinderen mee uit de voorselectie. Zij hadden nog nooit 50m gezwommen, maar lieten vandaag zien dat ze terecht meegenomen waren. Heel knap ook dat er bij deze jonge meiden geen enkele diskwalificatie was. Milena Meekhof, Nienke Koster, Sofie Vos en Nina Bentum begonnen met de 50m schoolslag. Hierop was Milena voor ZPC de snelste met een mooie tijd van 1.03.79. Hiermee werd zij negende. Ook de andere meiden bleven dik onder de 1 minuut en 10 seconden en dat is erg knap voor een eerste keer. Op de 50m rugcrawl was Sofie het snelst van ZPC met 58.33 en ook op de 50m vrije slag pakte zij de punten met 55.51. Ook de andere meiden lieten zien dat ze zich prima kunnen handhaven tijdens een regionale wedstrijd. Een mooi groepje jonge meiden.

Ook voor de jongens minioren 2, 3 en 4 is er een jongen uit de voorselectie meegenomen. Jay Wesseling liet zien dat hij heel goed kan zwemmen en sleepte een heel aantal punten binnen voor de vereniging. Op de 50m schoolslag werd Tim Zuurman helaas gediskwalificeerd, maar Jay deed het heel goed en werd met 1.03.25 knap zesde. Ook op de 50m vrije slag zwom Jay voor de punten door een hele snelle 54.90. De 50m vrije slag zwommen beide jongens heel sterk. Jay won, net voor Tim en werd derde. Tim haalde een vijfde plek.

Charley Blide was heel sterk vandaag bij de meiden minioren 5 en wist vandaag al haar afstanden te winnen. De 50m vlinderslag zwom zij in 37.45. Ook Ilse Bentum, na een lange periode van oorontstekingen, deed het erg goed en zwom 50.78. Op de 100m wisselslag was Charley wederom de snelste met 1.20.72 en ook de 100m vrije slag wist zij te winnen in een hele snelle 1.09.30. Ook Emma Ham en Nynke Hutten zwommen goed mee. Emma werd knap derde op de 100m vrije slag in 1.21.51. Ook Ilse zwom een mooie tijd met 1.36.59 en Nynke volgde hier vlak achter met 1.37.76.

Bij de jongens minioren 6 is ZPC goed bezet met Flynn Peeks en Robin van der Burg. Flynn nam de 50m vlinderslag voor zijn rekening en dit deed hij heel goed met een tweede plaats in 40.30. Ook de 100m wisselslag was voor Flynn met 1.27.20 (een derde plaats). Robin zwom de 100m vrije slag en hij begon meteen voluit. Hij hield het ook super goed vol, wat resulteerde in een mooie tijd van 1.14.51 en een tweede plaats.

Bij de meiden minioren 4 heeft ZPC een heel mooi groepje. Marit van der Burg, Imre Bouwland, Merit Wilderdijk en Carlijn Gruppen deden het heel goed vandaag. Doordat de meiden allemaal goed kunnen zwemmen en ook nog eens op verschillende slagen, waren al hun onderdelen goed bezet. Marit zwom op de 100m vrije slag het snelst in 1.31.88, nipt gevolgd door Imre met 1.32.62. Merit won heel knap de 50m schoolslag in 50.32, een toptijd nadat zij ook nog een hele week ziek was geweest. Carlijn wist de 100m wisselslag te winnen in 1.36.42. Marit werd knap derde en Imre vierde.

Bij de jongens minioren 5 heeft ZPC maar twee jongens, maar wel twee toppers. Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers wisten vandaag het verschil te maken ten opzichte van TriVia. Tiamo won de 100m vrije slag in 1.17.39, meer dan 30 seconden voor de snelste zwemmer van TriVia. Olivier won de 50m schoolslag in 47.88. Ook de 100m wisselslag won Olivier in 1.28.28, tien seconden voor de nummer 2.

Dit was een mooie afsluiter voor de estafettes die daarna kwamen. We hadden een redelijke voorsprong, maar een diskwalificatie kan toch snel roet in het eten gooien.

De meiden zwommen de 4 x 50m wisselslag heel goed. Nynke Hutten begon met een goede 50m rugslag en zwom 44.79. Merit nam goed over en zwom heel knap 50.01 op de schoolslag (de trainster had 49…). Carlijn zwom daarna de vlinderslag en ook al is dit niet haar favoriete slag, ze deed dit erg goed met 47.44. Tot slot Emma in een knappe 37.49. De meiden eindigden als tweede, twaalf seconden achter TriVia.

En toen was het de beurt aan de jongens. Tiamo zwom de rugcrawl, Robin de schoolslag, Flynn de vlinderslag en Olivier de borstcrawl. De trainers en ouders zagen weinig misgaan tijdens de estafette, maar helaas werden we toch gediskwalificeerd. Dit koste ons heel veel seconden, maar gelukkig was de voorsprong groot genoeg om toch te winnen. En ook de taart voor best verkleedde groep ging naar ZPC Hoogeveen. Dit met grote dank aan Sabine Gruppen en Fenja Ham.

Nu op naar de grote finale!

 

Bekijk hieronder de foto’s gemaakt door Marja Wilbers.