//Zwembad gevuld met Pr-regen in Wolvega!
IMG 20161115 WA0000

Zwembad gevuld met Pr-regen in Wolvega!

Zondag mochten dertien zwemmers uit de voorselectie mee doen met de learn to race wedstrijd in Wolvega. Het learn to race circuit, bestaande uit vier wedstrijden, is opgezet om jonge zwemmers te leren racen in de wedstrijd. Want er komt echt wel wat meer bij kijken dan alleen maar een baantje zwemmen! Niet voor het fluitje starten, met twee handen aantikken tijdens de schoolslag, op je rug aantikken met de rugcrawl en nog aanwijzingen van de trainers… Dat is zeker niet niks, maar de zwemmers van Hoogeveen hebben het super gedaan. De zwemmers zwommen zondag de eerste wedstrijd waarbij zij allemaal 25 borstcrawl, 25 schoolslag en 25 rugcrawl mochten zwemmen.

Zondag mochten dertien zwemmers uit de voorselectie mee doen met de learn to race wedstrijd in Wolvega. Het learn to race circuit, bestaande uit vier wedstrijden, is opgezet om jonge zwemmers te leren racen in de wedstrijd. Want er komt echt wel wat meer bij kijken dan alleen maar een baantje zwemmen! Niet voor het fluitje starten, met twee handen aantikken tijdens de schoolslag, op je rug aantikken met de rugcrawl en nog aanwijzingen van de trainers… Dat is zeker niet niks, maar de zwemmers van Hoogeveen hebben het super gedaan. De zwemmers zwommen zondag de eerste wedstrijd waarbij zij allemaal 25 borstcrawl, 25 schoolslag en 25 rugcrawl mochten zwemmen.

De zwemmers lieten zien dat ze tijdens de trainingen goed hebben opgelet, want vrijwel iedereen zwom naar een nieuw persoonlijk record op deze afstand. Meiden die opvielen door een enorme verbetering van hun pr waren: Tiava (29,42; 13 sec eraf), Femke (30,71; 10 sec eraf) en Nienke (22,18; 6 sec eraf).  De zwemmers van Hoogeveen lieten allemaal zien dat je met een goede techniek heel hard kunt zwemmen. De coaches waren zeer tevreden en zien graag dat de zwemmers al zo netjes kunnen zwemmen.

IMG 20161115 WA0002

De volgende 25 meter waarop heel veel nieuwe persoonlijke records zijn gezwommen was de schoolslag. De zwemmers zitten met hun training aan het einde van de schoolslag periode en konden goed laten zien wat ze allemaal hadden geleerd in de training. Door de wedstrijdspanning werd soms vergeten om twee tellen uit te drijven en om aan te tikken met twee handen, maar dat mocht de pret niet minderen. Er werd hard gezwommen! Acht nieuwe pr’s werden er gezwommen. De jongens van Hoogeveen (Mark, Levie, Jay en Daan) zaten met zijn vieren in de laatste serie, een Hoogeveens onderonsje. De jongens gingen er helemaal voor waarbij Levie en Jay naar een mooi nieuw pr zwommen. Mark en Daan vergaten in het heetst van de strijd om met twee handen aan te tikken, hierdoor werd hun tijd jammer genoeg niet officieel. Mark en Daan kijken al uit naar de revanche!

De laatste afstand de 25 rugcrawl is dit jaar in de training nog niet veel aan bod gekomen. Dit maakte de zwemmers niks uit! Allemaal gingen ze er met de volle 100% tegenaan. Dit resulteerde opnieuw in mooie tijden. Anna zwom met een klein pr naar 33,29. Sofie zwom eveneens in een klein pr’tje naar 26,31. Super gedaan meiden.

De coaches waren zeer tevreden over de pr-regen die viel in Wolvega. De zwemmers laten zien dat opletten tijdens de training zich uitbetaald in hele mooie nieuwe tijden. De eerste ronde van het learn to race circuit zit er nu op. Met veel nieuwe tijden en na weer veel te hebben geleerd kijken we uit naar de volgende ronde!

IMG 20161115 WA0001