//Hoogeveen dendert door in Hoofdkasse

Hoogeveen dendert door in Hoofdkasse

12 November was de 2e competitieronde gepland van de Hoofdklasse. Orca uit Leeuwarden en de Dinkel uit Denekamp mochten afreizen naar Hoogeveen. Het was dus een thuiswedstrijd voor ZPC Hoogeveen altijd een klein voordeeltje. Na een gezamenlijke lunch en een goede peptalk van de coach stond de ploeg op scherp en klaar om te racen.

12 November was de 2e competitieronde gepland van de Hoofdklasse. Orca uit Leeuwarden en de Dinkel uit Denekamp mochten afreizen naar Hoogeveen. Het was dus een thuiswedstrijd voor ZPC Hoogeveen altijd een klein voordeeltje. Na een gezamenlijke lunch en een goede peptalk van de coach stond de ploeg op scherp en klaar om te racen.

De wedstrijd begon met de 4x200m vrij voor jongens junioren 4 en later. Deze werd gezwommen door Coen de Lang, Raoul Witten, Mac Peeks en Owen Peeks. Samen zwommen ze 10 seconden onder hun inschrijftijd en begon Coen met een mooi persoonlijk record van 2.03.00. Daar stopte het niet mee ook zwom hij dikke persoonlijk records op de 100m vlinderslag en 200m rugcrawl. Hier sleepte hij samen met Owen de punten binnen. Raoul is nog een jaar jongen en zal volgend jaar de kar moeten trekken bij de junioren maar liet vandaag zal zien goed mee te kunnen door 2 nieuwe persoonlijk records te zwemmen.

De senioren heren en dames moesten deze ronde 400m wisselslag, 200m vrijeslag, 100m vlinderslag en 50m schoolslag plus een estafette. Een best pittig programma. Dit is voor de heren geen enkel probleem aangezien de spoeling daar heel breed is. Zo zwommen Ardi Knol en Thomas Kappe voor de punten op de 50m schoolslag beide in een nieuw persoonlijk record van 29.40 en 29.92. Op de 400m wisselslag pakten de diesels Koen Lems en Jeroen Lorius de punten beide in een nieuw persoonlijk record van 4.32.35 en 4.39.78. Op de 100m vlinderslag deed Jeroen dit samen met Gauke Eilander en Koen en Niels van Eck deden dit op de 200m vrije slag. Gauke, Koen, Jeroen en Niels wonnen samen nog de 4x100m wisselslag estafette.

Bij de dames is de spoeling wat minder dun en moet er gestreden worden voor elke seconde. Alinda Dingshoff zwom samen met oude krijger Mariet Koster voor de punten, Alinda deed dit in een nieuw persoonlijk record van 2.07.09. Deze dames deden hetzelfde ook op de 100m vlinderslag. Daarnaast zwom Alinda ook een nieuw Drents record op de 400m wisselslag in 5.05.95.

In de categorie jongens jeugd 2 en later en dames senioren 2 en later werden de 400m vrije slag en 100m schoolslag gezwommen. Junior en Maik zwommen hier voor de punten namens Hoogeveen. Junior liet op de 400m vrijeslag zien dat die veel meer kan dan alleen sprinten en zwom een mooie 4.18. Maik Huser kon het hier niet bij laten zitten en knalde op de 100m schoolslag onder de NJJK Limiet in 1.07.56. Bij de dames zwommen Simone krans en Jill Blide op deze afstanden voor de punten.

De meisjes jeugd 2 en later zwommen de 200m rugslag en 100m vlinderslag. Voor Hoogeveen deden Kyra Wolderink en Wiktoria Redzimska. Viky was in goeden doen en zwom op beide afstanden mooie persoonlijk records waarbij de grootse was op de 100m vlinderslag in 1.12.67.

Mac Peeks is de enige Hoogeveen zwemmer in de categorie junioren 2 en later maar doet dit dan wel met verve. Zwemt op de 100m vrijeslag en 200m wisselslag dan ook dikke persoonlijk records, hij mag terugkijken op een goede wedstrijd.

Meisjes junioren 3 en later zwemmen hetzelfde programma. Mirthe Schenkel en Charlotte Wilbers zwommen deze afstanden voor de punten waarbij de 200m wisselslag bij beide ging in een dik persoonlijk record, dat belooft wat voor de toekomst.

De jongste leeftijdscategorieën doet niet mee voor de punten maar dat houdt ze niet tegen om hard te zwemmen. Zo zwom Tiamo van der Veen naar een nieuw persoonlijk record op de 100m wisselslag en haalde daarmee 4 seconden af van zijn oude toptijd en won Miron schimmelpenning de 50m schoolslag overtuigend in een nieuw persoonlijk record van 40.59.

Zo is de wedstrijd samengevat en vinden we Hoogeveen aan het eind van het weekend terug op een 10e plaats en waren onze inspanning goed voor een 9e plaats in de ronde.

Supporters bedankt voor al het aanmoedigen. De ploeg gaat de trainingen weer oppakken en toewerken naar de regiosprint in Stadskanaal (19 en 20 november) om daarna door te reizen naar Dortmund (26 en 27 november).