//Zpc Hoogeveen wint zwemtoernooi Veendam voor de 17e keer

Zpc Hoogeveen wint zwemtoernooi Veendam voor de 17e keer

Het Zechstein toernooi beter bekend als “Bubble” in Veendam is een meerdaagse wedstrijd waar plezier op de eerste plaats komt en prestatie op de tweede plaats. Er werden heel veel medailles gewonnen voor Hoogeveen, te veel om op te noemen. Laten we maar gelijk vooropstellen dat de equipe van zpc Hoogeveen buitengewoon goed presteerde en een vloot van medailles binnen sleepte. Hofleveranciers van deze medaille vloot waren onder meer Charley Blide, Oliver Wilbers, Maik Huser en Niels van Eck.  Die tevens de 50m vrijeslag finale won.

Mooie prestaties op zaterdag waren dikke persoonlijk records voor Carlijn Gruppen, Nynke Hutten en Marit van der Brug op de 50m rugslag. Op de 50m schoolslag verbeterde Robin van de Brug zijn persoonlijk record met 2 seconden en pakte in de 50m rugslag finale de knap de 2e plaats.

Op zaterdagavond waren dit jaar wegens het 40-jarige jubileum van het toernooi finales gepland. In de 10 verschillende finales behaalde Hoogeveen 14 finale plaatsen en 7 podiumplaatsen. Voor Carlijn Gruppen en Tim Zuurman was het helemaal speciaal want het was voor hun, voor het eerst dat ze finales mochten zwemmen voor een kolkend zwemstadion waarbij Carlijn de 3e plaats nog wist te veroveren. Maik Hihahuser haalde bij jeugd 2 en later op de valreep de finale 100m wisselslag maar wist verassend en heel knap als 3e aan te tikken in deze finale. Clubgenoot Junior de Bruin werd 2e in deze finale. Bij de dames senioren 2 en later pakte Alinda Dingshoff de 1e plaats te pakken en Simone Krans 3e plaats op de 100m wisselslag.

Op zaterdagavond was traditioneel de waterdisco waar flink gehost en geklotst werd wat bij sommigen doorging tot de kleine uurtjes en de sporthal soms te klein leek voor alle romantiek.

Zondagochtend om half 9 verschenen de eerste zwemmers alweer op het startblok en al snel sneuvelden weer enkele persoonlijk records zoals die van Dominique Dingshoff op de 50m rugslag. Op dezelfde afstand verbeterde Julia Redzimska ook dik haar persoonlijk record. In totaal zwom Julia 7 persoonlijk records dit weekend. Het meest van iedereen maar het dikste persoonlijk record ging naar Ilse die haar persoonlijk record op de 50m rugslag verbeterde met 132 procent.

De estafettes zijn tijdens Bubble altijd een vak apart, ze tellen niet mee voor de punten telling maar zijn dubbel zoveel waard in de prestigestrijd. Zpc Hoogeveen is sterk in de breedte en kan daarom in elke leeftijdsklasse mee doen om de eerste plaats. Van de 16 estafettes werden er 10 gewonnen mede dankzij de fanatieke aanmoediging van de hele ploeg tijdens elke estafette.

Aan het einde van het toernooi werd de winnende ploeg bekend gemaakt. Voor de beste junioren zwemmer en zwemster is ook een prijs beschikbaar. De beste junioren zwemster van het toernooi was Miron Schimmelpenning. Wetende dat Ranomi Kromowidjojo ook een keer deze prijs heeft gewonnen belooft dat een mooie toekomst.

Ondertussen wordt er alweer gesproken over bubble 2017. Alleen dat zal even moeten wachten want eerst zal het huidige seizoen moeten worden afgemaakt dat verder gaat met een trainingsweek in de vakantie. Vervolgens voor de junioren en jeugd een wedstrijd in Amsterdam en de senioren zullen gaan taperen naar het Nederlandse Kampioenschappen korte baan in Hoofddorp.

Organisatie, ploegleiding en supporters bedankt. Op naar Bubble 2017!