//Eerste limieten voor Miron Schimmelpenning bij wedstrijd in Drachten

Eerste limieten voor Miron Schimmelpenning bij wedstrijd in Drachten

Bij de limietwedstrijd afgelopen zaterdag in Drachten waren er twee limieten voor Miron Schimmelpenning. Op de 100m en 200m schoolslag zwom zij heel mooi naar tijden die onder de vereiste tijden golden om te mogen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren. Zij was niet de enige die limieten zwom, want Mac Peeks die dit jaar net als Miron ook voor het eerst naar de junioren NK mag zwom op twee van zijn drie afstanden de limiet. 

Bij de limietwedstrijd afgelopen zaterdag in Drachten waren er twee limieten voor Miron Schimmelpenning. Op de 100m en 200m schoolslag zwom zij heel mooi naar tijden die onder de vereiste tijden golden om te mogen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren. Zij was niet de enige die limieten zwom, want Mac Peeks die dit jaar net als Miron ook voor het eerst naar de junioren NK mag zwom op twee van zijn drie afstanden de limiet. 

Hij begon met de 200m vrije slag waar hij 2.26.31 zwom en dat was één honderdste onder de limiettijd. Daarna de 200m rug, deze had hij vorige week al onder de tijd van 2.41.05 gezwommen en deed dat vandaag met 2.37.09 nog een keer. Op de 100m vrije slag ging hij met een p.r. nu naar 1.05.65, daar staat de limiet op 1.05.58 en zit hij dus dicht in de buurt.

Junior de Bruin haalde de limiet op de 50m schoolslag met een mooie p.r. van 30.99. Charlotte Wilbers zwom vandaag weer een hele goede wedstrijd en laat zien dat de groei er uitstekend in zit en dat ze zich heel goed ontwikkelt. Vandaag haalde ze naast de limiet die ze al heeft op de 200m vrije slag nog de 200m wisselslag waar ze een tijd van 2.45.80 zwom wat onder de limiet van 2.46.79 lag.

Mirthe Schenkel die dit jaar bij de oudste junioren groep gaat uitkomen, maakt dezelfde goede ontwikkeling door en schuift op de schoolslag nummers zo langzamerhand richting de top van Nederland. Bij de Nederlandse estafette Kampioenschappen liet ze al zien dat ze erg hard kon zwemmen al was dit altijd als tussen zwemster en telden haar tijden nog niet officieel. Vandaag liet ze zien dat dit geen toeval was en zwom op de 100m schoolslag naar 1.16.78 en bij de dubbele afstand een mooie tijd van 2.46.57 en daarmee heeft ze goede zaken gedaan richting de top. Beide tijden waren goed voor een nieuw Drents record.

Mooie tijden vandaag voor Raoul Witten en Bjὂrn Kokkelkoren die laten zien dat de opbouw binnen ZPC Hoogeveen goed werkt en ze steeds sneller gaan zwemmen. Beide krijgen het lastig om dit jaar limieten te zwemmen, deze liggen erg hoog, maar beide gaan mooi zwemmen en waar de ene moet gaan groeien moet de ander zijn grootte nog in kracht om gaan zetten, maar het gaat goed komen. Maik Huser maakt binnen Hoogeveen een hele goede ontwikkeling door en liet dat vandaag dan ook zien met hele mooie tijden op de 100m vlinderslag, 200m vrije slag en de 200m wisselslag waarbij hij allemaal nieuwe persoonlijke records noteerde.

Mooie tijden verder voor Jill Blide, Simone Krans, Thomas Kappe en Koen Lems die deze wedstrijd aangrepen om nog te kunnen racen voordat het Nederlandse Kampioenschap alweer voor de deur staat. Verstandig want volgend weekend is Veendam waar wel volop gestreden zal worden maar waar ze geen 200m nummers meer kunnen zwemmen en dat is toch nodig wil je goed voorbereid aan de start komen bij het ONK. Anouschka Steenbergen wilde erg graag naast haar limiet op de 200m rug nog de limiet op de 100m rug, maar dat lukte helaas niet.