//Eerste competite ronde brengt NJJK-limiet

Eerste competite ronde brengt NJJK-limiet

De eerste competitie ronde werd gezwommen in Denekamp. Tijdens de competitie telt elke seconde voor een punt dus de ploeg met de minste punten staat aan het eind boven aan. Zpc Hoogeveen is geen grote club en daarom in de breedte niet altijd even sterk in sommige leeftijdsklasses. Gelukkig hebben we bij hoogeveen talent waardoor we het te kort in sommige leeftijdsklasses kunnen opvangen.

De eerste competitie ronde werd gezwommen in Denekamp. Tijdens de competitie telt elke seconde voor een punt dus de ploeg met de minste punten staat aan het eind boven aan. Zpc Hoogeveen is geen grote club en daarom in de breedte niet altijd even sterk in sommige leeftijdsklasses. Gelukkig hebben we bij hoogeveen talent waardoor we het te kort in sommige leeftijdsklasses kunnen opvangen.

In de klasse junioren 2 en later heeft Hoogeveen maar een man zwemmen en dat was Mac Peeks. Echter deed die wel werk voor 2 en zwom hij voor het eerst een NJJK limiet. Dat was op de 200m rug in een tijd van 2.36.05.

De dames en heren senioren zwemmen met de competitie altijd 4 afstanden plus een estafette. Doordat Hoogeveen veel heren heeft kunnen deze afstanden goed worden verdeeld en kunnen ze op alle afstanden voluit. Wat resulteerde in een pr op de 50m rugslag voor Ardi Knol en werden De Dinkel en zv Orca verslagen op de 4x100m vrijeslag door Koen Lems, Thomas Kappe, Gauke Eilander en Niels van Eck.

Bij de dames is de spoeling iets minder dun en moet er goed over na worden gedacht wie welke afstand zwemt. De langste afstand van de dag was de 400m vrij en werd gezwommen door Jill Blide en Alinda Dingshoff. Beide zwommen dit in een mooi persoonlijk record waarbij Alinda menig man het na kijken gaf.

De jongste meisje die voor de punten zwommen waren Mirthe Schenkel, Charlotte Wilbers, Senna van der veen en Manon Tigelaar. Deze dames beten het spits af en zwommen de 4x200m vrij meer dan verdienstelijk en voor het eerst sinds 3 seizoenen weer onder de 10 minuten.

2 mannen die het meer dan verdienstelijk deden waren Owen Peeks en Coen de lang die goed mee kunnen komen in hun leeftijd waarin Owen nieuw persoonlijk record zwom op de 100m schoolslag. Ook hadden ze een tweestrijd op de 200m vrijeslag waar Coen de Lang net eerder bij de muur was in 2.04.76.

Andere noemenswaardige persoonlijk records kwamen op naam van Maik Huser die zijn 100m rugslag verbeterde naar 1.04.63. Ook zwom Miron Schimmelpenning naar een nieuw persoonlijk record op haar favoriete 100m schoolslag. Tiamo van der Veen zwom voor het eerst onder de 2 minuten op de 100m schoolslag.

Na deze ronde vinden we Hoogeveen terug op de 11e plek op in de hoofdklasse. Wetend dat de eerste ronde nooit onze beste is kunnen we de inhaalslag inzetten op de ranglijst.

Publiek bedankt, de Dinkel bedankt voor de organisatie en de zwemmers gaan nu toe trainen naar het Zechstein toernooi (Bubble) waar de ploeg voor het eerst zal pieken.