//Wisselvallige prestaties op NK estafette

Wisselvallige prestaties op NK estafette

Zpc Hoogeveen had zich geplaatst met 6 teams voor de Nederlandse estafette kampioenschappen in Eindhoven. Waarvan 4 jeugd teams die in het ochtend programma mochten zwemmen en 2 senioren teams in het middag programma. Er was veel publiek mee gekomen vanuit Hoogeveen aangezien estafettes nooit saai zijn om te kijken. Publiek bedankt.

Zpc Hoogeveen had zich geplaatst met 6 teams voor de Nederlandse estafette kampioenschappen in Eindhoven. Waarvan 4 jeugd teams die in het ochtend programma mochten zwemmen en 2 senioren teams in het middag programma. Er was veel publiek mee gekomen vanuit Hoogeveen aangezien estafettes nooit saai zijn om te kijken. Publiek bedankt.

Bij de jeugd worden de 4x100m wisselslag, vrijeslag, rugslag en schoolslag gezwommen. Voor de allerkleinsten is dit 4x50m schoolslag, wisselslag en vrijeslag. 

Bij de jongens junioren 4 en later viel het doek voor een goede klassering gelijk door een foutieve overname op de 4x100m ruslag. Bij de kleine grote mannen ging het een stuk beter en zwommen Oliver Wilbers, Flynn Peeks, Tiamo van der Veen en Robin van den Burg namens Zpc Hoogeveen naar een 6e plaats in het eindklassement. Met een knappe 5e plaats op de 4x50m wisselslag bij de minioren 6 en later.

De meisjes junioren 3 en later deden niet onder voor de kleine grote mannen en behaalden ook een 6e plaats in het eindklassement. Waarbij ze op de 4x100m rugslag zelfs een 4e plaats behaalden. Wetende dat meer dan de helft van het team nog een jaar mee kan in deze klasse is dat bijzonder goed. Top gedaan Mirthe Schenkel, Senna van der Veen, Charlotte Wilbers, Manon Tiggelaar en Miron Schimmelpenning. In de categorie junioren 1 en later bereikten Charley Blide, Julia Redzimska, Emma Ham en Miron een 14e plaats in het eind klassement.

In de middag mochten de heren en dames aan de bak die 4x100m wisselslag, rugslag, schoolslag en vlinderslag zwommen plus een 10x100m vrijeslag. Bij de dames was de kans op een top 10 klassering gelijk weg door een foutieve overname op de 4x100m wisselslag even later gebeurde hetzelfde nog op de 10x100m vrijeslag. Toch waren er niet alleen maar teleurstellende resultaten bij de dames zo zwom Alinda Dingshoff op de 100 vlinderslag als startzwemster naar een mooie 1.03.46 alleen PSV opende harder. De heren van Hoogeveen zijn de laatste jaren in de breedte sterker geworden en kunnen hierdoor al bijna mee strijden om de medailles. De ene estafette verliep wat beter dan de andere maar dat mocht niet baten want een keurige 6e plaats werd behaald in het eindklassement. Grote bijdrage hierin had Niels van Eck die met goede tijden liet zien dat je altijd op hem kan bouwen. Zo zwom hij ook in de 4x100m schoolslag die een 4e plaats behaalde waarin hij een meer dan keurige 1.02.39  splitte. 

Volgende week staat de eerste ronde van de hoofdklasse op het programma. Waarin hoogeveen scherper aan de start zal moeten staan dan tijdens deze wedstrijd toch soms het geval was. Als het publiek weer een zulke grote getallen aanwezig is zullen de zwemmers volgende week de tegels uit het bad zwemmen in Denekamp.