//Zpc Hoogeveen knalt weer uit de startblokken
Sprint Steenwijk

Zpc Hoogeveen knalt weer uit de startblokken

De eerste wedstrijd van het seizoen was dit jaar in Steenwijk. De nationale sprintwedstrijd zonder nationale helden. Op het programma stonden alle 50m nummers die in omgekeerde wisselslag volgorde werden gezwommen. Als afsluiter van de wedstrijd mochten de zes tijdsnelsten op de 50m vrijeslag strijden om de wisselbeker.

Voor zpc hoogeveen kwamen in deze finales Niels van Eck, Koen Lems, Junior de Bruin, Gauke eilander, Alinda Dingshoff, Jill Blide en Simone Krans in actie. De bekers werden naar huis genomen door Niels met een tijd van 23.08 en bij de dames door Alinda in een tijd van 27.38. Voor een jaar de sprint koning en koningin.

Op de overige afstanden waren er nog knappe tijden op de klokken voor Coen de Lang die niet te stoppen was want hij verbeterde op 4 van de 4 afstanden zijn persoonlijk record. Voor oudere zwemmers is het meestal iets moeilijker om met een paar weken training de vorm van vorig seizoen op te pakken terwijl jongere zwemmers daar vaak geen moeite mee hebben. Zo verbeterden de zwemmers van Hoogeveen in de jongeste categoriƫen allemaal wel een keer hun persoonlijk record. Waarbij Mac Peeks zelfs alle afstanden verbeterde. Bij de jonge dames knalden Charlotte Wilbers, Senna van der Veen en Manon Schimmelpenning al hard van van het startblok wat resulteerde in mooie persoonlijke records en programma winst.

Aan het eind van de wedstrijd wordt er een overall klassement gemaakt per leeftijdscategorie. Bij de heren werd deze “gesweept” met Niels 1, Koen 2e en Gauke 3e. Waarbij de derde plaats werd beslist met 0.02 seconden met Ardi Knol. Daarnaast was er 2 keer een 1-2tje in de jongens jeugd met op een Junior en als tweede Maik Huser. Bij dames senioren twee en later mocht Simone op de hoogste trede staan en Alinda bereikte in dit klassement de tweede plaats. Andere klassementswinnaar van Hoogeveen was Coen. Senna van der Veen en Charlotte Wilbers bereikten nog ere plaatsen in het klassement eveneens als Mac Peeks.

Stille uitblinker van de wedstrijd was Raoul Witten die op elke afstand zijn persoonlijk record verpulverde en hierdoor beetje bij beetje aansluiting vindt bij de grote jongens in de leeftijdscatergorie.

Steenwijk 34 bedankt voor het organiseren van de wedstrijd. De zwemmers pakken zondag de training weer op zodat er hard kan worden gezwommen bij het Nederlands Kampioenschap Estafette over 2 weken.