//Zwemmers ZPC presteren goed tijdens Jaargangfinale in Dordrecht
IMG 20160714 WA0003

Zwemmers ZPC presteren goed tijdens Jaargangfinale in Dordrecht

Op zondag 3 juli reisden Mac Peeks, Miron Schimmelpenning, Charley Blide, Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen af naar Dordrecht voor de Jaargangfinale. Vorig jaar werden we bij aankomst weer naar huis gestuurd omdat het zwembad zwart was, maar dit jaar mochten we gelukkig zwemmen. Tijdens deze finale mogen de beste 24 zwemmers per afstand tegen elkaar strijden om de medailles. Onze zwemmers stonden vooraf erg goed geplaatst en dat maakt het altijd ook lastig. Vooral bij deze jonge leeftijden verbeteren andere zwemmers soms vele seconden tijdens zo’n wedstrijd en kun je de winnaars eigenlijk nooit van te voren voorspellen. Ook trainingsuren verschillen heel erg en dat maakt de strijd voor je gevoel soms oneerlijk. Maar het is altijd heel leuk om te zien hoe de zwemmers van ZPC elkaar aanmoedigen en dat iedereen er heel veel plezier in heeft.

Op zondag 3 juli reisden Mac Peeks, Miron Schimmelpenning, Charley Blide, Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen af naar Dordrecht voor de Jaargangfinale. Vorig jaar werden we bij aankomst weer naar huis gestuurd omdat het zwembad zwart was, maar dit jaar mochten we gelukkig zwemmen. Tijdens deze finale mogen de beste 24 zwemmers per afstand tegen elkaar strijden om de medailles. Onze zwemmers stonden vooraf erg goed geplaatst en dat maakt het altijd ook lastig. Vooral bij deze jonge leeftijden verbeteren andere zwemmers soms vele seconden tijdens zo’n wedstrijd en kun je de winnaars eigenlijk nooit van te voren voorspellen. Ook trainingsuren verschillen heel erg en dat maakt de strijd voor je gevoel soms oneerlijk. Maar het is altijd heel leuk om te zien hoe de zwemmers van ZPC elkaar aanmoedigen en dat iedereen er heel veel plezier in heeft.

IMG 20160714 WA0010

Miron Schimmelpenning mocht vandaag de 400m vrije slag en de 100m schoolslag zwemmen. De wedstrijd werd op een 50m bad gezwommen en dat is toch altijd weer heel anders dan op kort bad (25m). Maar ze deed het heel erg goed en werd op de 400m vrije slag knap 16e. De schoolslag ging ook heel goed en hierop werd ze negende. Voor Miron het laatste miniorenjaar en dat heeft ze heel mooi afgesloten. Ze laat zien dat ze heel goed op techniek hard kan zwemmen en dat gaat alleen nog maar sneller de komende jaren. Ze heeft in ieder geval veel talent.

IMG 20160714 WA0007

Voor Mac Peeks is dit, evenals voor Miron, de laatste keer dat hij mee mag doen met de Jaargangfinale. Volgend jaar zijn zij beide juniorenzwemmers en moeten ze limieten halen om mee te mogen doen aan de NJJK. Vandaag mocht hij dus nog even genieten van de miniorenstrijd. Dit deed hij op de 100m vrije slag, de 200m vrije slag, de 400m vrije slag en de 100m rugcrawl. Op de 200m vrije slag werd hij elfde in een hele mooie tijd van 2.29.66, zelfs een PR. Daarna was de 100m rugcrawl aan de beurt en hierop werd hij knap achtste. ’s Middags begon Mac met de 400m vrije slag en hierop haalde hij een tiende plaats. Tot slot zwom hij nog de 100m vrije slag en hierbij stopte de klok op 1.07.77 en hiermee werd hij twaalfde. Heel knap gezwommen en volgens mij was hij zelf ook erg trots. Mac is een echte vechter en blijft tot de laatste meter doorzetten. Heel mooi om naar te kijken.

IMG 20160714 WA0008

Charley Blide zwom vandaag vier afstanden. Ze begon met de 100m rugcrawl en dit deed ze super netjes. Ze heeft een hele mooie, makkelijke slag waarmee ze met weinig moeite en een lage slagfrequentie toch heel hard vooruit gaat. Ze werd hierop zesde. Op de 100m schoolslag werd ze 21e. Na de pauze was ze zelfs nog beter op dreef. Op de 100m vrije slag ging Charley als een speer en zwom ze een super mooie tijd van 1.13.91. Helaas net naast het podium met een vierde plaats, maar wel een hele knappe prestatie. Als laatste afstand zwom ze nog een hele mooie en snelle 50m vlinderslag en hierop zelfs voor het eerst onder de 40 sec (39.44)!  Ze werd hierop vijfde.

IMG 20160714 WA0004

Tiamo van der Veen begon zijn dag met de 100m rugcrawl, meteen zijn favoriete slag. Dit deed hij super goed, maar helaas voor hem waren er een paar kinderen die deze dag net iets sneller gingen. Hij zwom naar een mooie vijfde plaats, maar 0,4 seconde achter de nummer 3. ’s Middags werd hij op de 100m vrije slag 16e in een mooie tijd van 1.19.44. Tot slot nog de 50m vlinderslag en hierop probeerde Tiamo een snel tempo te zwemmen, maar dat is toch lastig. Voor je gevoel gaat dit sneller, maar vaak blijkt dit achteraf toch niet zo te zijn. Geeft niks, er is weer veel geleerd voor een volgende wedstrijd.

IMG 20160714 WA0005

Olivier Wilbers zwemt in dezelfde leeftijdscategorie als Tiamo en hij begon de dag ook met de 100m rugcrawl. Olivier kan eigenlijk alle slagen heel goed zwemmen en dat is een hele mooie eigenschap. Op de rugcrawl werd hij knap 20e. Daarna mocht hij de 100m schoolslag zwemmen en hierop werd hij 22e. Op de 100m vrije slag eindigde Olivier het hoogst, hierop werd hij vijfde in een knappe 1.15.79. Tot slot nog de 50m vlinderslag en hierop werd hij 20e.

IMG 20160714 WA0006

Al met al hele goede prestaties door de zwemmers van ZPC Hoogeveen. Ook was het een hele leuke en gezellige dag. In de pauze was er tijd voor een spelletje en deze dingen maken zo’n wedstrijd ook heel leuk. Aan het einde van de dag stond nog de trainer-zwemmers estafette op het programma. Iedereen wilde hier graag aan meedoen, maar een team mocht maar bestaan uit 1 trainer en 3 zwemmers. D.m.v. eigen loting mochten Miron, Mac en Charley met Mariët de estafette zwemmen en dankzij de Lansingh konden Tiamo en Olivier met Petra en Noémi (trainster en zwemmer van de Lansingh) de estafette zwemmen. Heel leuk om de wedstrijd zo te eindigen. Plezier staat mede daardoor voorop bij deze jonge zwemmers. 

IMG 20160714 WA0009