//PR regen in Amsterdam

PR regen in Amsterdam

In 2013 organiseerde de KNZB voor het laatst het NK sprint daarna niet meer om dat men daar de meer waarde niet meer van in zag. Gelukkig zag zwemvereniging “De Dolfijn” uit Amsterdam hier een kans om nog een kortebaan wedstrijd te organiseren ter afsluiting van het seizoen. De wedstrijd is verdeelt in twee delen, de Fast Water Meet en de Fast Season Meet.

In de ochtend werden de series van de Fast Water Meet gezwommen en ‘s middags werden de finales gezwommen. Hierbij konden alleen de sprint afstanden worden gezwommen en tussen deze deze sessies door was de Fast Season Finish waar de overige afstanden konden worden gezwommen.

In 2013 organiseerde de KNZB voor het laatst het NK sprint daarna niet meer om dat men daar de meer waarde niet meer van in zag. Gelukkig zag zwemvereniging “De Dolfijn” uit Amsterdam hier een kans om nog een kortebaan wedstrijd te organiseren ter afsluiting van het seizoen. De wedstrijd is verdeelt in twee delen, de Fast Water Meet en de Fast Season Meet.

In de ochtend werden de series van de Fast Water Meet gezwommen en ‘s middags werden de finales gezwommen. Hierbij konden alleen de sprint afstanden worden gezwommen en tussen deze deze sessies door was de Fast Season Finish waar de overige afstanden konden worden gezwommen.

In de series op zaterdag en zondagochtend verbeterden veel mensen al hun persoonlijk record. Niels en Ardi verbeterden hun persoonlijk record op de 50m vrij naar 22.81 en 24.41 waarbij de tijd van Niels een nieuw Drents record was. Niels haalde hiermee de finale van de 50m vrij waarin hij derde werd in 22.69 en zich wel plaatste voor de superfinale over 2 keer 25m vrij waar hij ook derde werd. Dat Niels is als een goede oude wijn bleek wel weer op zondag waarop hij een nieuw Drents record vestigde op de 100m vrij in 50,16. Helaas net niet onder de 50 seconden maar dat is een mooi doel volgend seizoen.

De jeugdzwemmers van Hoogeveen waren elke middag goed vertegenwoordigd in de finales. Waarvan Thomas de meeste finales zwom en dat beloonde met een mooie derde plaats op de 100m wisselslag in 59,54 waarmee hij clubgenoot Gauke net 0,05 te snel afwas. Echter liet Gauke het hier niet bij zitten en pakte zijn revanche op de 50 vlinder door deze te winnen in 25,58. In deze finale zwom ook nog Junior maar helaas kon hij niet bij zijn beste tijden komen dit weekend door ziekte van de afgelopen 2 weken. Maik begint de smaak ook steeds meer te pakken te krijgen en zwom mooie pr’s op de vrije slag en haalde de finale op de 50m schoolslag.

Owen, Coen en Björn zijn nog jong en ook geen echte sprinters hierdoor was het voor hun moeilijk om de finales te halen. Echter zwommen ze in het middagprogramma naar zeer mooie tijden op de langere afstanden. Zo zwom Owen een pr op zijn favoriete 200 rug van 2.14 en verbeterde Björn zijn 200m vrije slag naar 2.29.

 Bij de dames waren het Simone, Alinda en Jill die voor veel finale plaatsen zorgde. Alinda mocht op de 50m vlinderslag als tweede het podium betreden en op de 100m wisselslag werd ze zelfs eerste in 1.06.44 in een nieuw Drents record. Jill zwom ook mooie tijden en haalde net niet het podium op de 50 vrij maar wel in een mooi pr van 27.50. Simone moet al zwemmen tegen de senioren dames maar haalde hier toch enkele finale plaatsen waarbij ze twee keer net vierde werd maar wel beide keren in een dik pr op de 50m vlinderslag en rugslag.

In al dit sprint geweld konden Anique, Anouschka en Wiktoria nog niet mee komen maar dat weerhield ze er niet van om toch mooie tijden op de klok te brengen. Zo verbeterde Anique haar 200m rugslag persoonlijk record, zwom Wiktoria haar grootste pr op de 200m wisselslag en snoepte Anouschka wat af van haar wisselslag tijden.

Senna, Charlotte, Manon en Mirthe zijn nog te jong om de finales te halen. Deze wedstrijden zijn voor deze meisjes goed om te leren racen en eventueel alvast NJJK limieten te halen voor volgend seizoen. Mirthe verbeterde dik haar vrijslag pr’s en wist zelfs nog wat van haar schoolslag tijden af te knabbelen. Manon deed alle rugslag en de 200m wisselslag en wist zich op elke afstand te verbeteren. Datzelfde wist Charlotte ook te doen op de alle afstanden plus de vrije slag. Senna kon net niet bij haar beste tijden komen maar wist haar 100m wisselslag wel 6 seconden te verbeteren.

Op zondag deed Jeroen ook nog mee waarbij hij toch even een mooi pr op de 100m rugslag wist mee te pakken. In dezelfde serie lag Daryl die dit helaas niet lukte maar hij wist wel al zijn vrije slag pr’s te verbeteren en vindt langzaam de aansluiting met de rest van de senioren.

Er werden ook nog estafettes gezwommen op bijna elke estafette was wel een ploeg van Hoogeveen vertegenwoordigd. De jongens jeugd lieten zich niet verrassen en wonnen zowel de 4x50m wisselslag als de 4x50m vrije slag. Bij de senioren was er winst voor de 4x50m vrije slag mixed estafette met Niels, Ardi, Simone en Alinda, waarbij Niels als startzwemmer een nieuw Drents record zwom op de 50m vrije slag in 22.56. Op de 4x50m wisselslag werd de 2e plaats behaald. De heren senioren werden 2 keer vierde, maar zwommen op beide estafettes wel nieuwe Drentse records. De dames 4x50m wisselslag sloten de wedstrijd af met een mooie derde plaats.

Nu rest ons op 9 juli nog de clubkampioenschappen en dan een welverdiende zomervakantie.