//Zilver en brons voor heren ZPC Hoogeveen in Amsterdam

Zilver en brons voor heren ZPC Hoogeveen in Amsterdam

Bij de kampioenswedstrijd van de competitie waar de beste acht clubs van Nederland over de vier rondes die gezwommen zijn aan deelnamen, hebben de heren van Z.P.C. Hoogeveen een zilveren en bronzen medaille behaald.

Die werden gehaald op de estafettes de 4 x 100m wisselslag en de 4 x 100m vrije slag die tijdens deze wedstrijd nog voor de Nederlandse titel werden gezwommen.

Bij de kampioenswedstrijd van de competitie waar de beste acht clubs van Nederland over de vier rondes die gezwommen zijn aan deelnamen, hebben de heren van Z.P.C. Hoogeveen een zilveren en bronzen medaille behaald.

Die werden gehaald op de estafettes de 4 x 100m wisselslag en de 4 x 100m vrije slag die tijdens deze wedstrijd nog voor de Nederlandse titel werden gezwommen.

Deze waren bij de Open Nederlandse kampioenschappen die tijdens de Swim cup (april)  gehouden werd niet in het programma opgenomen, doordat daar veel buitenlandse deelnemers waren en het programma dan te vol zou worden.

De heren van Hoogeveen hadden hun zinnen gezet op een medaille bij de 4 x 200m vrije slag, maar deze werd aan het einde van een lange dag gezwommen en toen was bij de heren de batterij leeg.

Dit lukte wel aan het begin van de dag toen er begonnen werd met de 4 x 100m wisselslag waar Gauke Eilander begon met de rugcrawl waarna Koen Lems zijn favoriete schoolslag zwom. Jeroen Lorius vlinderde al richting de zilveren medaille en Niels van Eck maakte het met een hele goede 0.51.99 op de vrije slag af. Achter ZPC Amersfoort, maar voor PSV Eindhoven en de Dolfijn uit Amsterdam werd de zilveren medaille gehaald.

Ditzelfde deden Gauke Eilander, Thomas Kappe, Koen Lems en Niels van Eck bij de 4 x 100m vrije slag waar Niels van Eck nog even flink aan de bak moest om ZPC Amersfoort in te halen en de bronzen medaille op acht honderdste veilig stelde, 2.37.61 om 2.37.69. 

De dames konden niet voor de medailles meedoen en Jill Blide, Alinda Dingshoff, Simone krans, Kyra Wooldrik, Mariët Koster en Nienke van Eck zwommen wel mooie tijden waarbij de eerste vier wel even op gang moesten komen bij de 4 x 200m vrije slag. Deze vier zwommen ook de 4 x 100m vrije slag waar ze samen tot een zevende plaats kwamen.

Er werd niet echt uitgekeken naar deze wedstrijd door de trainsters doordat het programma, wat laat bekend werd, veel zware nummers bevatte bij de heren en dames.

Verder veel afstanden die bij de normale competitie rondes niet gezwommen waren zoals 100m vlinder bij de jongste leeftijd, die door de kinderen van Hoogeveen nog nooit gezwommen was en zeker niet in een 50m bad. De vervangende tijden bij deze afstanden waren zo snel dat deze zwemmers hard moesten zwemmen wilden ze daar onder komen.

Deze kinderen hadden dus eigenlijk niet hoeven mee doen bij deze wedstrijd, terwijl zij in de voorrondes een groot aandeel hadden gehad in de zevende plaats. 

Bij de jongens junioren vier stond de 200m vlinderslag op het programma, daar natuurlijk wel Nederlands Kampioen Junior de Bruin die veel punten binnen sleepte, met daarnaast Coen de Lang die zijn inschrijftijd van 25m bad fiks verbeterde en zo goed de 200m vlinderslag doorkwam.

Toen de ploeg eenmaal in Amsterdam was werd er voor de volle 100% gestreden en lieten de zwemmers zien dat ondanks dat de trainsters deze week door omstandigheden afwezig waren geweest, de ploeg goed had door gedaan en kwamen er nog mooie tijden op de klok.

Alinda Dingshoff zwom bij de dames de 400m wisselslag en deed dat in 5.13.11 wat haar vorig weekend bij het NJJK de bronzen medaille had opgeleverd als ze daarop gestart was.

Bij de heren stond de 400m wisselslag en de 200m vlinderslag op het programma en bij de dames was dat 400m wissel en i.p.v de vlinder de 200m schoolslag, met voor beiden daarbij de 100m vrije slag. Daarnaast dus nog de drie estafette afstanden, wat betekende dat ze genoeg konden zwemmen. Daarnaast waren er in iedere leeftijd nog twee afstanden die er gezwommen moesten worden.

Nadat het ochtend programma afgelopen was werden er finales 200m wisselslag gezwommen waar de zwemmers zich via een puntentelling over het ochtend programma voor konden plaatsten, maar deze telde niet mee in het eindklassement. Veel zwemmers melden zich af voor deze finale, omdat hierna de 4 x 200m vrije slag heren op het programma stond en de 4 x 100m wisselslag dames.

Wel plaatsten de volgende zwemmers zich in hun leeftijd categorie, Raoul Witten, Mirthe Schenkel, Gauke Eilander, Maik Huser,  Alinda Dingshoff, Simone Krans en Mariët Koster. Gauke won in zijn leeftijd terwijl Alinda in de laatste meters Inge Vieveen van WVZ uit Zoetermeer voor moest laten gaan en tweede werd, Mariët werd bij de dames derde.

De heren Koen Lems, Niels van Eck, Thomas Kappe, Junior de Bruin gingen voor de 4 x 200m vrije slag en hadden deze finale afgezegd, bij de dames moest Mariët onverwachts toch zwemmen en Alinda Dingshoff wilde zelf graag deze afstand zwemmen en deed dat met een p.r. van vier seconden. Zij moesten daarna nog samen met Jill Blide en Nienke van Eck de 4 x 100m wisselslag zwemmen.

De jongste zwemmers bij Hoogeveen Tiamo van der Veen, Mac Peeks, Olivier Wilbers, Charley Blide, Manon Tiggelaar en Charlotte Wilbers zwommen vandaag hele mooie tijden en de eerste vier zullen volgend weekend samen met Miron Schimmelpenning mogen startten bij de jaargang wedstrijd in Dordrecht en dat zal een leuke dag gaan worden.

De ploeg eindigde vandaag als zesde bij deze ronde achter PSV Eindhoven, de Dinkel Denekamp, ZPC Amersfoort, ORCA Leeuwarden en de Dolfijn uit Amsterdam.

Volgend weekend gaan de zwemmers nog twee dagen naar Amsterdam waar in het 25m bad alweer limieten voor het nieuwe seizoen gezwommen kunnen worden en waar nog een aantal leuke estafettes gezwommen gaan worden.

De jonge zwemmers/sters startten dan in Dordrecht bij hun “Nederlands kampioenschap” die in het 50m bad gezwommen gaat worden.