//ZPC Hoogeveen wint de derde prijs bij Landelijke Minioren Club Meet
IMG 3438

ZPC Hoogeveen wint de derde prijs bij Landelijke Minioren Club Meet

ZPC Hoogeveen heeft zaterdag 21 mei de derde plaats behaald tijdens de Landelijke finale van de Arena Club Meet in Heerenveen. Op 7 november 2015 had de club zich geplaatst voor deze finale door de beste te zijn van Groningen, Friesland en Drenthe. Nog nooit is ZPC zo hoog geëindigd als dit jaar. Tot het eind toe bleef het erg spannend en de vreugde was dan ook erg groot toen het lukte om een prijs te halen.

ZPC Hoogeveen heeft zaterdag 21 mei de derde plaats behaald tijdens de Landelijke finale van de Arena Club Meet in Heerenveen. Op 7 november 2015 had de club zich geplaatst voor deze finale door de beste te zijn van Groningen, Friesland en Drenthe. Nog nooit is ZPC zo hoog geëindigd als dit jaar. Tot het eind toe bleef het erg spannend en de vreugde was dan ook erg groot toen het lukte om een prijs te halen.

Er waren 12 individuele programmanummers waar de zwemmers punten konden verdienen voor hun vereniging. Grote puntenzwemmers voor ZPC Hoogeveen waren Charley Blide (twee keer eerste), Carlijn Gruppen (tweede en vierde), Olivier Wilbers (vijfde en zesde) en Mac Peeks (vijfde). Ook met de estafettes werden er veel punten binnen gehaald. Tijdens deze landelijke finale werden er drie estafettes gezwommen, die uniek zijn binnen het zwemmen. De jongste zwemmer zwemt in deze estafette 25m (bij de meisjes 2007, jongens 2006), de middelste leeftijd 50m (meisjes 2006, jongens 2005) en de oudste 75m (meisjes 2005, jongens 2004). Bij de schoolslag estafette van de meisjes wist ZPC Hoogeveen met Merit Wilderdijk, Ilse Bentum en Miron Schimmelpenning al meteen naar de vierde plek te zwemmen. De jongens Olivier Wilbers, Flynn Peeks en Lucas Ham werden hierop twaalfde. Op de rugcrawl werden Carlijn Gruppen, Emma Ham en Julia Redzimska zevende en de jongens Tiamo van der Veen, Robin van der Burg en Mac Peeks werden hierop heel knap tweede. Op de vlinderslag werden Marit van der Burg, Charley Blide en Miron Schimmelpenning negende. De jongens Tiamo van der Veen, Flynn Peeks en Mac Peeks werden zesde.

Tot slot werd er nog de afsluitende 6 x 25m mix gezwommen. Hier zwommen voor ZPC Hoogeveen Tim Zuurman, Nina Bentum, Merit Wilderdijk, Marit van der Burg, Ilse Bentum en Nynke Hutten. Zij werden hierop twintigste. Toen begon het wachten op de uitslag en uiteindelijk het verlossende antwoord dat ZPC Hoogeveen derde was geworden.

Eindstand van de Nationale Arena Club Meet 2016:

  Vereniging Totaal aantal Punten
1 De Columbiaan 216
2 ZVV 197
3 ZPC Hoogeveen 178
4 Aqua-Novio ’94 168
4 WVZ 168
6 ZPC Amersfoort 163
7 ZV De Zaan 155
8 Helllas-Glana 150
9 WS Twente 146
10 The Hague Swimming (SG) 143
11 De Schelde 137
11 Deltasteur 137
13 TriVia 132
14 PSV 131
15 ZV 44 120
16 HZ&PC Heerenveen 100

Bekijk hieronder de foto’s gemaakt door Marja Wilbers: