//Limiet wedstrijd in “de Dolfijn” Hoogeveen brengt mooie tijden

Limiet wedstrijd in “de Dolfijn” Hoogeveen brengt mooie tijden

Bij een limiet wedstrijd afgelopen zaterdag in het eigen thuis bad “de Dolfijn” werden hele mooie tijden gezwommen. Na veel wedstrijden in een 50m bad was het heel fijn om weer eens in een 25m bad te mogen zwemmen. Daarbij konden er alweer limieten gezwommen worden voor de a.s.  Nederlandse winter kampioenschappen en de zwemmers zijn zo aan het einde van het seizoen natuurlijk goed in vorm wat te zien was aan de tijden die gezwommen werden.

Bij een limiet wedstrijd afgelopen zaterdag in het eigen thuis bad “de Dolfijn” werden hele mooie tijden gezwommen. Na veel wedstrijden in een 50m bad was het heel fijn om weer eens in een 25m bad te mogen zwemmen. Daarbij konden er alweer limieten gezwommen worden voor de a.s.  Nederlandse winter kampioenschappen en de zwemmers zijn zo aan het einde van het seizoen natuurlijk goed in vorm wat te zien was aan de tijden die gezwommen werden.

Koen Lems ging vandaag op twee afstanden onder de minuut en deed dit eerst op de 100m rug met 0.59.03 en zwom daarna op de 100m vlinderslag met 0.59.92 weer onder deze magische grens. Met hele mooie races liet hij zien , dat hij naast de schoolslag nog meer afstanden goed kan zwemmen. 

De kleinste zwemmers gingen vandaag voor de 100m schoolslag, 100m rugcrawl, en de 100m vrije slag. Tim Zuurman die nog niet vaker deze afstanden had gezwommen kon dat vandaag in ons eigen bad bij onze eigen wedstrijd mooi eens gaan proberen. De 100m schoolslag en de 100m rugcrawl zwom hij leuk en het is erg wennen met al die keerpunten wat maakte dat hij op deze beide afstanden gediskwalificeerd werd, maar de 100m vrije slag sloot hij goed af en zwom voor de eerste keer een leuke tijd.

Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers, Flynn Peeks en Robin van der Burg hebben dit al veel vaker gedaan en zij zwommen veel nieuwe tijden. Tiamo verbeterde zich bij de 100m rugcrawl naar 1.23.96 en dat is een hele mooie tijd. Olivier deed dit op al zijn drie afstanden en zijn tijd van 1.14. 31 op de 100m vrije slag was een hele mooie verbetering en dat is voor een jongen van 10 jaar een hele mooie tijd. Robin van der Burg zwemt steeds beter en gaat goed met al deze jongens mee, hij is elf jaar en dus nog vol in ontwikkeling en dat doet hij voortreffelijk. Vandaag voor hem drie nieuwe tijden en de grootste verbetering kwam bij de 100m rugcrawl op de klokken.

Bij de meisjes was het de 10 jarige Charley Blide die alle afstanden won en daarbij al tijden zwemt die erg snel zijn voor een meisje van deze leeftijd. De andere meisjes Miron Schimmelpenning, zij won de 100m schoolslag en deed dat heel mooi, Emma Ham, Julia Redzimska, Nynke Hutten, Carlijn Gruppen, Marit van der Burg en Merit Wilderdijk verbeterden zich op de ene afstand wel en de andere bleven ze net boven hun beste tijd. Nynke Hutten, Julia Redzimska en Marit van der Burg zwommen een hele dikke p.r. op de 100m rug en gaan zo langzamerhand mooie tijden zwemmen.

Voor de andere zwemmers was het gewoon een keuze uit slagen die zij graag wilden zwemmen en waarop ze sneller wilden gaan. Bij de 100m rugcrawl waren dat voornamelijk Senna van der Veen die nu naar 1.12.59 ging, een hele mooie tijd voor haar en Raoul Witten en Bjorn Kokkelkoren verbeterden zich ook op deze afstand. Raoul zwom nu 1.08.26 en Bjorn ging naar 1.10.35 en beide jongens hebben nog heel veel progressie te gaan en verbeteren zich constant. Bjorn deed dit bij de 100m vrije slag ook, daar ging hij naar 1.05.85. en als hij zijn lange slungelige lichaam helemaal onder controle gaat krijgen, zal hij nog veel sneller gaan zwemmen. Raoul zwom bij de 100m wisselslag een dik p.r. en ging daar naar een tijd van 1.11.24. de groei gaat komen en dan gaan de tijden nog veel beter worden.

Manon Tiggelaar zwom een hele mooie rugcrawl en ging goed met Senna van der Veen mee en eindigde in een mooie tijd van 1.17.55 en dat was dik vier seconden sneller. Charlotte Wilbers is van dezelfde leeftijd (2004) en zij had vandaag gekozen voor de 200m wisselslag, 100m en 200m vrije slag. Bij de 200m wisselslag kwam er een dikke p.r. van vijf seconden op de klok en ging ze nu naar 2.51.68 en dat was een mooie tijd, bij de andere beide afstanden bleef ze netjes in de buurt van haar beste tijd. Loisa van der Veere zwom de 200m wisselslag een stuk sneller dan haar inschrijftijd en ging nu naar 3.19.80. dat deed ze bij de 100m wissel net zo en daar een verbetering van zes seconden, waarna ze de 200m vrije slag naar 2.50.40. zwom wat een verbetering van vier seconden was.

Dominique Dingshoff die zelf nog niet weet hoe goed ze is en nog kan worden zwom vandaag wel nieuwe tijden, op de 100m wisselslag  zwom ze vijf seconden sneller. Zus Alinda weet wel dat ze erg hard kan zwemmen, dat liet ze vandaag weer zien en dan vooral op de 400m wisselslag waar ze met een tijd van 5.09.37 twintig seconden sneller ging en deze tijd betekende een nieuw Drents record.

Lucas Ham is een heel mooi zwemmertje waar we bij Hoogeveen nog heel veel plezier van gaan krijgen. Klein van stuk maar veel plezier in het zwemmen en als hij groter gaat worden zal hij zich tot een goede zwemmer gaan ontwikkelen, mooie tijd op de 100m schoolslag met een p.r. van twee seconden en voor hem een eerste tijd op de 200m rugcrawl en dat is altijd moeilijk inschatten hoe hard je kunt weg gaan bij deze afstand. Mac Peeks is ook zo’n talent binnen de club die erg gedreven is en dat blijkt dan ook uit de tijden die hij zwemt. Vandaag ging hij voor de 100m vrije slag, kleine verbetering naar 1.07.06 wat een hele mooie tijd is voor zo’n jongen van 12 jaar, maar zijn 200m rug ging vandaag van 2.53.07 naar 2.41.50. en dat zal zeker onder de limiet zijn voor zijn eerste junioren N.K. dit winter. Zijn broer Owen had vandaag niks te verliezen en moest vooral netjes en sterk zwemmen en voerde deze opdracht goed uit bij de 200m rug. 

Bij de 200m vrije slag was het Junior de Bruin die nu naar 2.02.08 ging en daar was het Maik Huser die een mooie 2.07.22 op de klok zette. Kyra Wooldrik zwom vandaag voor de eerste keer de 200m vlinderslag en deed dit heel netjes. Ze vertrok goed en hield het tempo waarin ze zwom heel goed vol en kwam uit op een tijd van 2.49.60 wat een mooie tijd is.

De oudere zwemmers, Jeroen Lorius, Ardi Knol, Darryl Lubbinge en Niels van Eck zwommen mooie races en daarbij tijden die niet slecht waren. Niels van Eck wilde graag op de 100m vrije slag onder de 50 seconden maar bleef daar net boven steken met 0.50.98. Bas Kost zwom op de 200m vlinderslag een stuk sneller dan zijn inschrijftijd en zou deze afstanden veel vaker moeten gaan zwemmen, zijn 100m wisselslag ging nu naar 1.09.36. 

Wiktoria Redzimska zwom bij de 400m vrije slag een p.r. van 23 seconden en ging nu naar 4.57.11. een mooie tijd voor haar, zij ontwikkeld zich erg goed binnen Hoogeveen. Kim Hillen had het vandaag wat lastiger en bleef op haar afstanden boven haar p.r. alleen bij de 100m wisselslag kwam er een nieuwe tijd op de klok.

Jill Blide, Anouschka Steenbergen, Anique Coelingh en Simone krans zwommen goede races vandaag en de felheid van Simone leverde mooie tijden op. Jill Blide en Kyra Wooldrik zwommen bij de 100m wisselslag beide een dikke p.r. van beide vijf seconden. Mirthe schenkel ging bij de 400m wisselslag vele seconden sneller en dit blijft voor haar een lastige afstand. Als schoolslag zwemster heeft zij moeite met de vlinderslag en daar begint de 400m wissel mee. Toch weer achtentwintig seconden sneller naar nu 6.01.04. en als ze dit meer gaat zwemmen word het steeds beter, oefening baart kunst.

Coen de Lang ging vandaag weer voor zijn favoriete afstand de 400m wisselslag en moet dit leren indelen, hij bleef nu ver boven zijn tijd maar had hierbij niks te verliezen. Josse Reinders zwom bij de 200m wisselslag een mooie nieuwe tijd van 2.51.56 maar bleef op de 200m rug en de 200m vrije slag daar net boven. Leah Anakotta zwom op de 100m schoolslag een nieuw p.r. van twee seconden maar bleef bij de 100m vrije slag hier iets boven steken. Gauke Eilander liet vandaag weer mooie dingen zien en bleef op de 100m wisselslag nog net boven de minuut met 1.00.44. Zijn 200m wisselslag is ondanks dat hij geen hele sterke schoolslag heeft van hoog niveau en daar bleef hij maar net boven zijn beste tijd.

Het komende weekend hebben de zwemmers een limiet wedstrijd in Amersfoort met daarop zondag een lange afstand wedstrijd in Zuidwolde op 50m bad. Druk programma met het weekend daarna de Regionale Kampioenschappen en daar zal de ploeg in volle sterkte aanwezig zijn.